Dodaj do ulubionych

VW Golf IV - Ford Focus

21.03.03, 10:01
Czy ktoś może coś w kwestii porównawczej (jazda, osiągi, trwałość,
awaryjność, koszty serwisu) ?

Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: mac1 Re: VW Golf IV - Ford Focus IP: 213.77.125.* 21.03.03, 10:40
      pit1 napisał:

> Czy ktoś może coś w kwestii porównawczej (jazda, osiągi, trwałość,
      > awaryjność, koszty serwisu) ?
      >
      > Pozdr

Ja miałem ten dylemat rok temu, ale wersje kombi. Wybrałem Golfa, bo był o
      wiele tańszy. Kupiłem w salonie poprzedni rocznik 2001. Gdyby jednak chodziło o
      ceny katalogowe i wyposażenie aktualnie to chyba Focus.
      Cena i przeglądu w Golfie po 15 000 km to 550-650 zł. Atutem Golfa było rok
      temu % kredytu 1% na 50% wartości, pakiet Allianz w cenie, kilka dodatków za
      2500 zł i niższa cena od focusa o ok. 5000 zł, ale z gorszym wypasem. Pzdr.
    • Gość: Krzysztof Re: VW Golf IV - Ford Focus IP: 62.181.161.* 21.03.03, 12:51
      Jeśli chodzi o awaryjność to na 100% mniej problemów będzie z focusem
      • pit1 Re: VW Golf IV - Ford Focus 21.03.03, 15:28
        Czyżby ?
        A trwałość, ceny serwisu i części zamiennych ?
        • Gość: Odyn Re: VW Golf IV - Ford Focus IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 21.03.03, 22:32
          Oba auta za rok będą tzw. "starymi modelami".

Golf V ma byc w jesieni a nowy Focus chyba na poczatku 2004 r.
          Ja bym się zastanowił, bo stylistycznie jednak oba autka trącą myszką (sa
          produkowane juz 5 lat).

Jednak jeżeli musiałbym cos wybrac z tej dwójki to stawiam na Focusa -
          prawdopodobnie bardziej niezawodny, napewno z lepszym zawieszeniem,
          obszerniejsze wnetrze i większy bagaznik, generalnie lepsze wyposażenie za
          podobna cenę, m.in. automatyczna klima (w standardzie wersji 100x), elektryka,
          podgrz. przednia szyba, komputer (co prawda śmieszny ale zawsze coś).
          • Gość: Janusz Re: VW Golf IV - Ford Focus IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.03, 13:44
            Jesli Focus jest produkowany w Niemczech - dziadostwo.Tam pracuja tylko Turki
            i wiadowo powszechnie ,ze Ford nie jest duzo warty.Wic niemiecki:Turek z Anatoli
            mowi przed emigracja do Niemiec.Ich muß fort.Nach Opel.Gra slow - fort znaczy
            wyjechac a slyszy sie jako marka samochodu Ford.Nach Opel znaczy,ze wyjezdza do Niemiec pracowac w Oplu,a wiadomo,ze w Oplu wiekszosc robotnikow to tez Turki - i licha jakosc Opli jest slawna na calym swiecie.Mieszkam kolo Bochum,brzydkie miasto,3 wielkie fabryki Opla i wielkie dzielnice tureckie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka