pit1 21.03.03, 10:01 Czy ktoś może coś w kwestii porównawczej (jazda, osiągi, trwałość, awaryjność, koszty serwisu) ? Pozdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mac1 Re: VW Golf IV - Ford Focus IP: 213.77.125.* 21.03.03, 10:40 pit1 napisał: > Czy ktoś może coś w kwestii porównawczej (jazda, osiągi, trwałość, > awaryjność, koszty serwisu) ? > > Pozdr Ja miałem ten dylemat rok temu, ale wersje kombi. Wybrałem Golfa, bo był o wiele tańszy. Kupiłem w salonie poprzedni rocznik 2001. Gdyby jednak chodziło o ceny katalogowe i wyposażenie aktualnie to chyba Focus. Cena i przeglądu w Golfie po 15 000 km to 550-650 zł. Atutem Golfa było rok temu % kredytu 1% na 50% wartości, pakiet Allianz w cenie, kilka dodatków za 2500 zł i niższa cena od focusa o ok. 5000 zł, ale z gorszym wypasem. Pzdr. Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: VW Golf IV - Ford Focus IP: 62.181.161.* 21.03.03, 12:51 Jeśli chodzi o awaryjność to na 100% mniej problemów będzie z focusem Link Zgłoś
pit1 Re: VW Golf IV - Ford Focus 21.03.03, 15:28 Czyżby ? A trwałość, ceny serwisu i części zamiennych ? Link Zgłoś
Gość: Odyn Re: VW Golf IV - Ford Focus IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 21.03.03, 22:32 Oba auta za rok będą tzw. "starymi modelami". Golf V ma byc w jesieni a nowy Focus chyba na poczatku 2004 r. Ja bym się zastanowił, bo stylistycznie jednak oba autka trącą myszką (sa produkowane juz 5 lat). Jednak jeżeli musiałbym cos wybrac z tej dwójki to stawiam na Focusa - prawdopodobnie bardziej niezawodny, napewno z lepszym zawieszeniem, obszerniejsze wnetrze i większy bagaznik, generalnie lepsze wyposażenie za podobna cenę, m.in. automatyczna klima (w standardzie wersji 100x), elektryka, podgrz. przednia szyba, komputer (co prawda śmieszny ale zawsze coś). Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: VW Golf IV - Ford Focus IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.03, 13:44 Jesli Focus jest produkowany w Niemczech - dziadostwo.Tam pracuja tylko Turki i wiadowo powszechnie ,ze Ford nie jest duzo warty.Wic niemiecki:Turek z Anatoli mowi przed emigracja do Niemiec.Ich muß fort.Nach Opel.Gra slow - fort znaczy wyjechac a slyszy sie jako marka samochodu Ford.Nach Opel znaczy,ze wyjezdza do Niemiec pracowac w Oplu,a wiadomo,ze w Oplu wiekszosc robotnikow to tez Turki - i licha jakosc Opli jest slawna na calym swiecie.Mieszkam kolo Bochum,brzydkie miasto,3 wielkie fabryki Opla i wielkie dzielnice tureckie. Link Zgłoś