Dodaj do ulubionych

focus - uklad kierowniczy

22.03.03, 12:47
jezdze focusem 1.8 zetec i wlasnie zalozylem z przodu nowe opony, niestety po
dwukrotnym juz ustawieniu zbieznosci okazalo sie, ze jadac prosto kierownica
nie moze byc w poziomie i jest minimalnie skrecona; wczesniej nie mialem tego
problemu a samochod nigdy mi nie sciagal - jakies pomysly co moze byc tego
powodem?
Obserwuj wątek
    • krakus.mp Re: focus - uklad kierowniczy 23.03.03, 12:17
      chris.bw napisał:

> jezdze focusem 1.8 zetec i wlasnie zalozylem z przodu nowe opony, niestety po
      > dwukrotnym juz ustawieniu zbieznosci okazalo sie, ze jadac prosto kierownica
      > nie moze byc w poziomie i jest minimalnie skrecona; wczesniej nie mialem tego
      > problemu a samochod nigdy mi nie sciagal - jakies pomysly co moze byc tego
      > powodem?
      Witam. Rozumiem że denerwuje Cię położenie koła kierownicy.Mam to samo przy
      swojej Foce,ale się do tego przyzwyczaiłem (delikatnie skręcona w lewo).Jak
      auto nie ściąga i opony nie ząbkują to się tym nie przejmuj.Możesz jeszcze
      spróbować przełożyć koła z prawej na lewą stronę.Być może to wina opon.Miałem
      kiedyś tak w Ładzie Samarze z oponami z Dębicy.Pozdrawiam.
      • Gość: kixx Re: focus - uklad kierowniczy IP: *.acn.waw.pl 23.03.03, 14:21
        A może fachowiec od zbieżności ustawiał Ci zbieżność na lekko skręconej
        kierownicy??
        • chris.bw Re: focus - uklad kierowniczy 24.03.03, 01:04
          Ja rowniez na poczatku myslalem, ze to wina ustawienia i zwrocilem sie do
          zakladu z reklamacja, troche mi poprawili ale w dalszym ciagu nie jest tak jak
          to bylo przed zmiana opon, a zalozylem Pirelli P6000. Trudno mi jest uwiezyc
          aby to byla wina opon. Za jakis miesiac bede robil ogolny serwis, wiec przy
          okazji poprosze mechanikow Forda o sprawdzenie tego. A tak w ogole to do nich
          jutro zadzwonie i zobacze co o tym sadza. Pozdrawiam, Krzychu
      • Gość: trooper Re: focus - uklad kierowniczy IP: *.a6.pl / 172.17.6.* 23.03.03, 14:50
        > Witam. Rozumiem że denerwuje Cię położenie koła kierownicy.Mam to samo przy
        > swojej Foce,ale się do tego przyzwyczaiłem (delikatnie skręcona w lewo).Jak

eeej no, stary!
        masz Focusa a nie Stara wywrotke albo Jelcza szambowoz!!! - jak mogles sie
        przyzwyczaic do tego???

pozdrawiam i zycze powrotu do "prostej" kierownicy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka