wedel25 10.11.06, 14:28 Kupiłem zimówki Kleber krisalp 3, i jest na nich napisane: made in Poland. Czy w polsce jest firma produkująca te opony? Wydaje mi się, że to niemiecka firma. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wujaszek_joe Re: Opony Kleber 10.11.06, 14:31 na moich kormoranach pisze że są z anglii. globalizacja panie, prawdy nie dojdziesz:) Link Zgłoś
baartur Re: Opony Kleber 10.11.06, 15:21 Mogą mieć podpisane umowy z fabryką w Polsce stąd kraj produkcji a robią je tam gdzie jest dla nich najtaniej ;) Link Zgłoś
rickky Re: Opony Kleber 10.11.06, 15:56 Kleber to firma francuska: www.kleber.pl/KleberPL/front/index.jsp?codeRubrique=8032005184737&codePage=KLEBER_PAG_TTHIS Wydaje mi się, że obecnie należy do koncernu Michelin, a Michelin ma swoją fabrykę w Polsce, i to wcale niemałą. Vide: Olsztyn. Poza tym słyszałem, z dość pewnego źródła, że często opony jednej firmy potrafią być produkowane w fabrykach... konkurencjii. Link Zgłoś
marekggg Re: Opony Kleber 10.11.06, 16:17 kleber nalezy do michelina, to takie tansze micheliny, czesto z troche starsza technologia. ja jezdze juz 3 sezon i nie na rzekam, troche gor zasniezonych zjezdzilem Link Zgłoś