devote 18.11.06, 14:07 ladny i7.tinypic.com/2ez2yif.jpg i15.tinypic.com/453qkwj.jpg i15.tinypic.com/4hie5j6.jpg i15.tinypic.com/4cd9y10.jpg Link Zgłoś Obserwuj wątek
dokto Re: Nowa Corolla - zdjecia 18.11.06, 14:17 Czy ladna to kwestia gustu. Nie wypowiadam sie bo nie przepadam za sedanami. Dla mnie jakaś taka hondopodobna. Link Zgłoś
przemekthor Re: Nowa Corolla - zdjecia 18.11.06, 14:26 Jest postep - calkiem ladny sedanik, o niebo ladniejszy od obecnej corolki Japsy zaczynaja wygladac - nowy lancer, civik (mowie o sedanie), teraz ta corolla. Ciekawe, co wyczaruje subaru w przypadku nowej imprezy - poki co zatrudnili wloskiego dizajnera, moga byc niespodzianki. Link Zgłoś
followme.pl impreza 18.11.06, 14:50 > Ciekawe, co wyczaruje subaru w przypadku nowej imprezy - poki co zatrudnili > wloskiego dizajnera, moga byc niespodzianki. Bedzie w końcu hatch-back www.followme.pl/Forum/viewtopic.php?t=100 Link Zgłoś
przemekthor Re: impreza 18.11.06, 16:12 No to bomba, moze sobie sprawie sti na 30 urodziny :) Ale to dopiero za dwa i pol roku :/ Link Zgłoś
dewote Re: Nowa Corolla - zdjecia 18.11.06, 16:09 Nie bede pisac z kim sie chyba na lby pozamieniales jak to jest ladny sedanik. Ladny sedanik to jest 5er albo eklasse. Link Zgłoś
belus77 Re: Nowa Corolla - zdjecia 18.11.06, 17:14 Dodalym to tego pare Audikow ... ludzie pisza czasem takie bzdety, ze az sie mozg lasuje. Toyota (wliczam w to Leksia) ma naprawde tragicznych stylistow! Link Zgłoś
przemekthor Re: Nowa Corolla - zdjecia 18.11.06, 17:57 devote napisał: > troche podobna do camry i lexusa is To sie chyba staje regula, ze tanie auta sa stylizowane jak drogie modele; vide fiaty, ktore udaja maserati. Link Zgłoś
belus77 Re: Nowa Corolla - zdjecia 19.11.06, 18:51 devote napisał: > troche podobna do camry i lexusa is Dewota, czy ciem kiedys ktos nazwal Szerlokiem Holmsem? Link Zgłoś
perk Re: Nowa Corolla - zdjecia 18.11.06, 18:46 devote napisał: > ladny > > i7.tinypic.com/2ez2yif.jpg > > i15.tinypic.com/453qkwj.jpg > > > i15.tinypic.com/4hie5j6.jpg > > > i15.tinypic.com/4cd9y10.jpg > Te wszystkie trzy-czwarte widoczki nieprawdziwie wydluzaja caly samochod, ktory ma ambicje byc wiekszym niz jest. Widzialem jednak zdjecie z profilu. Wyglada szpetnie jak noc listopadowa albo jak wczesny hunday po wypadku. Link Zgłoś
belus77 Re: Nowa Corolla - zdjecia 18.11.06, 18:49 perk napisała: > ... wczesny hunday po wypadku. Hehe, dobre! Wczesny Hundai Pony szedl w Stanach za 5 klockow i palil 1 litr oleju na 1000km na "odgrzewanym" silniku konstrukcji Mitsubishi ... zeliwo! Link Zgłoś
skodamoher Re: Nowa Corolla - zdjecia 18.11.06, 22:08 > Hehe, dobre! Wczesny Hundai Pony szedl w Stanach za 5 klockow i palil 1 litr > oleju na 1000km na "odgrzewanym" silniku konstrukcji Mitsubishi ... zeliwo! No i co, że żeliwo? BMW 325Ci, 330Ci mają blok aluminiowy, a M3 ma żeliwny. Nowe E60 530i ma blok aluminiowo-magnezowy, również 330i coupe E90 ma aluminiowo-magnezowy (ponoć kosmos), ale już 335i ma blok starego typu z aluminimum. Link Zgłoś
belus77 Re: Nowa Corolla - zdjecia 19.11.06, 03:36 Masz racje Skodziarz - nowa 335Ci zastapi M3 bez problemu. Dlatego nowe M3 bedzie juz nieco inne, hehe! Link Zgłoś
skodamoher Re: Nowa Corolla - zdjecia 19.11.06, 10:07 belus77 napisał: > Masz racje Skodziarz - nowa 335Ci zastapi M3 bez problemu. Dlatego nowe M3 > bedzie juz nieco inne, hehe! Nie o to chodziło. 335i raczej nie zastąpi M3, podobny czas do setki to nie wszystko. Nie wiem jakie będzie nowe M3. Sensem mojej wypowiedzi było, że żeliwo stosuje się tam gdzie potrzeba największej wytrzymałości. Link Zgłoś
belus77 Re: Nowa Corolla - zdjecia 19.11.06, 18:50 Obecne M3 ma silnik z innej epoki, a to ze nie wiesz jaki bedzie nowy M3 to mnie nie dziwi ... jakiejz to wytrzymalosci np. potrzeba do silnika VW GTi gdzie wsp. komp. jest jedynie nieco powyzej 10:1? Link Zgłoś
skodamoher Bzdury klepiesz znowu 19.11.06, 20:40 > Obecne M3 ma silnik z innej epoki, a to ze nie wiesz jaki bedzie nowy M3 to > mnie nie dziwi ... jakiejz to wytrzymalosci np. potrzeba do silnika VW GTi > gdzie wsp. komp. jest jedynie nieco powyzej 10:1? Tyle wiesz o samochodach ile w autoświecie przeczytasz. Komentarza o silniku M3 nie ma co analizować bo jest na poziomie licealisty. Jeśli chodzi o kompresję silnika to też niewiele wiesz. Nie wiem jaki współczynnik ma Golf GTI ale jeśli 10:1 to oznacza tylko tyle, że za kolektorem ssącym w obrębie silnika przy uruchomieniu go na biegu jałowym tworzy się takie podciśnienie. Przy turbodoładowaniu za każdym uruchomieniem turbiny silnik przechodzi z podciśnienia do nadciśnienia czyli za kolektorem ssącym a w zasadzie za turbiną jest nadciśnienie w stosunku do atmosfery. W niektórych mocniej doładowanych samochodach stosuje się np. zawory spustowe, żeby szybciej przejść do podciśnienia po ujęciu gazu i wyłączeniu doładowania. Więc współczynnik 10:1 nic nie mówi o tym co się dzieje w silniku w czasie pracy a w szczególności pracy turbiny. Ogólnie silnik doładowany potrzebuje mocniejszego bloku niż atmosferyczny. Zresztą, jakie wozy najlepiej poddają się tuningowi? Przy splanowaniu głowicy nawet już o 2 mm i zwiększeniu podciśnienia o 1-1,5 zdarza się że nie wytrzymuje głowica. Silnik M3 S52, ten silnik to dzieło sztuki inżynierskiej. Przy nim większość najnowszych silników do zwykłych aut to silniki z minionej epoki. A że ma żeliwny blok to w niczym nie szkodzi a nawet pomaga. W skócie chodziło o to szerokość bloku pomiędzy wydrążeniem cylindra a krańcem bloku się zmniejszyła. Ponieważ blok pozostał wielkość takiej jak w M52/54, a cylinder rozwiercono nieco aluminium było zbyt mało wytrzymałe. Link Zgłoś
tkjaaa Re: Bzdury klepiesz znowu 20.11.06, 02:01 skodamoher napisał: > > gdzie wsp. komp. jest jedynie nieco powyzej 10:1? > Jeśli chodzi o kompresję > silnika to też niewiele wiesz. Nie wiem jaki współczynnik ma Golf GTI ale jeśli > 10:1 to oznacza tylko tyle, że za kolektorem ssącym w obrębie silnika przy > uruchomieniu go na biegu jałowym tworzy się takie podciśnienie. Przyznam ,ze mnie to zdziwilo.:-( Mozesz wyjasnic co wsp. kompresji (np. 10:1) ma wspolnego z podcisnieniem ? Link Zgłoś
diapazon Re: taki jakiś Civic dla Malezji albo Chin (b/t) 19.11.06, 01:38 Dla mnie taka City-podobna:-) Ale może być,jakbym dostał w prezencie to wezmę. Link Zgłoś
tato1 Re: Nowa Corolla - zdjecia 19.11.06, 01:42 devote napisał: > ladny > > i7.tinypic.com/2ez2yif.jpg > > i15.tinypic.com/453qkwj.jpg > > > i15.tinypic.com/4hie5j6.jpg > > > i15.tinypic.com/4cd9y10.jpg > > > > > .....sliczny.........podobno sam wywacha prawdziwka.......... Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Nowa Corolla - zdjecia 19.11.06, 17:48 zrobiona na wzor camry i tC, ladne auto, kiedy wejdzie do sprzedazy w USA? moze wtedy spadnie cena civic jak bedzie konkurent. pzdr. Link Zgłoś
uki145 Re: Nowa Corolla - zdjecia 19.11.06, 17:57 Witam! gusta sa rózne ,pierwsze wrazenie jest takie ,ze mi sie kompletnie nie podoba.brak proporcji ,auto sprawia wrazenie nadmuchanego.linia nienajgorsza ,ale pozbawiona indywidualizujacych cech ,jakas tak znajoma.cóz ,moze na zywo bedzie lepiej. Pozdrawiam Łukasz Link Zgłoś
wowo5 Re: Ma wyglond Gosiewskiego we Wloszczowej ...!!! 20.11.06, 01:23 Mi sie podoba. Pierwsza Corolla od 1997 roku, ktora mi sie podoba. Link Zgłoś
mameja21 Re: Ma wyglond Gosiewskiego we Wloszczowej ...!!! 20.11.06, 09:43 Wygląda beznadziejnie. Link Zgłoś
greenblak Re: Ma wyglond Gosiewskiego we Wloszczowej ...!!! 20.11.06, 16:45 Panowie, wolnego przeciez Edgar az tak zle nie wyglada! Link Zgłoś
rasiauskas Re: Nowa Corolla - zdjecia 20.11.06, 17:37 Hamulce nadal z azbestu i drazek kierowniczy peka? Link Zgłoś