Dodaj do ulubionych

Volvo S40 SDI

12.12.06, 13:17
Cześć, chciałabym kupić używane volvo S40 SDI 1.9 diesel. Czy ktoś ma może
dane silnika (przyspieszenie i inne inf.), wszelkie słowa krytyki lub
pochwały odnośnie tego samochodu mile widziane. Poradźcie bo samochody nie są
moją mocna stroną.
Obserwuj wątek
    • rolki3 Re: Volvo S40 SDI 13.12.06, 08:56
      Czy nikt nic nie wie n/t tego samochodu?
      • mbulin1 Re: Volvo S40 SDI 13.12.06, 11:17
        Witam
        Ciężko jest odpowiedziec na Twoje pytanie. Nie napisałeś o jaki model Tobie
        chodzi. W starej wersji było wiele silników diesla, wszystkie o pojemności 1.9.
        Moc od 90 KM w najstarszej wersji (zwykły turbodiesel do 98 roku), przez 95 Km
        (bezpośredni wtrysk 99 - 2000) - tego miałem i bardzo sobie chwaliłem, aż do 102
        - 115 KM (common rail od 2001). Ja mogę się wypowiedzieć o wersji 95 KM. Jeśli
        chodzi o dynamikę to bez rewelacji - około 13s do 100km/h, w miarę wygodny i
        jak na tamte czasy dobre wyposażenie. Przebieg miał trochę ponad 200 tys. Silnik
        w idealnym stanie ale był regularnie serwisowany. Notorycznie trzeba wymieniać
        plastykowe wodziki skrzyni biegów (chyba tak to się nazywa) pod podwoziem.
        Koszt 110 z robocizną. U mnie padł wewnętrzny przegub od skrzyni oraz poduszka
        silnika - to kosztowało koło 900 z robocizną w nieautoryzowanym warsztacie
        specjalizującym się w VOLVO. Nic więcej. Teraz jeździ nim znajomy i tez go sobie
        chwali.
        Więcej info znajdziesz na www.v40.pl
        Forum bez bufonady i z prawdziwymi pasjopnatami tych samochodów.
        Pozdrawiam
        • rolki3 mbulin1 - wielkie dzięki! n/t 14.12.06, 08:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka