monia76_76 18.12.06, 13:25 witam co sądzicie o fiacie palio weekend rok 1999 kombi z gazem , proszę o fachową poradę na co zwracać uwagę przy kupnie,bo zamierzam taki kupić wielkie dzięki Link Zgłoś Obserwuj wątek
programistajava Re: palio 18.12.06, 13:48 Primo :Alternator, najlepiej jedz gdzies gdzie bedziesz mogla od spodu obejzec auto. Altek niestety jest na dole i permamentnie pada, najpierw pęka obudowa a pozniej to juz migiem i po imprezie. Zapytaj ile pali. Link Zgłoś
marwa Re: palio 18.12.06, 13:58 > Alternator (...) permamentnie pada, najpierw pęka obudowa a > pozniej to juz migiem i po imprezie. Zapytaj ile pali. Mogę tylko potwierdzić. Znajomy ma ten samochód i odwieczny problem z alternatorem. Link Zgłoś
purhed Re: palio 18.12.06, 14:18 Silniki w palio z tych lat to raczej udane konstrukcje: 1.2 jest oszczędny i w miarę żwawy, 1.6 jest żwawy i niezbyt oszczędny;) Sporadycznie pojawiają się na rynku diesle (z importu, w polsce nigdy nie były oferowane) - 1.7td, to raczej niemłody silnik, raczej słaby (70KM), średnio oszczędny jak na diesla i z głowicą, której zdarza się pęknąć. Uważaj na przebiegi - palio (w przeciwieństwie do sieny i albei) często były używane jako samochody firmowe, lub wręcz dostawcze, więc zdarzają się kompletnie wyeksploatowane egzemplarze. Link Zgłoś
1realista Re: palio 18.12.06, 20:08 > Uważaj na przebiegi - palio (w przeciwieństwie do sieny i albei) często były > używane jako samochody firmowe, lub wręcz dostawcze, więc zdarzają się > kompletnie wyeksploatowane egzemplarze. to bardzo wazna uwaga przy tym modelu. powiem więcej - raczej trudno trafic na pojazd niefirmowy. Link Zgłoś
yaa Re: palio 18.12.06, 20:15 Potwierdzam wszystkie powyższe uwagi. Poza tym zwróć uwagę na to czy działają takie drobiazgi (które jednak denerwują i kosztują jak są zepsute) jak: wycieraczka tylnej szyby, nawiew, zamki. A z większych rzeczy to faktycznie alternator. Pozdrawiam Yaa Link Zgłoś
piotrdx Re: palio 18.12.06, 21:09 Nie wiem czy jeździłaś kiedyś palio, ale jeśli nie to weź też pod uwagę że to bardzo mało komfortowy samochód (zwłaszcza pod względem wyciszenia) - to tak żebyś później nie narzekała. Poza tym tak jak już napisano wcześniej bardzo dużo tych samochodów było używanych w firmach, więc trudno trafić na niewyeksploatowany egzemplarz. A auto niestety nie jest przykładem trwałości i starannego wykonania :/ Link Zgłoś
piotrdx Re: palio 18.12.06, 21:10 No i jeszcze słabym punktem jest cała instalacja elektryczna. Link Zgłoś
monia76_76 Re: palio 19.12.06, 19:20 dzieki podjęłam decyzję o kupnie palio weekend z 1999 roku za 6300; ale czy dobrze i co z ceną ? Link Zgłoś
monia76_76 Re: palio 19.12.06, 19:21 stan dobry ale rzeczywiście ma ''trochę'' przejechane Link Zgłoś
dx771 Re: palio 20.12.06, 09:08 Nie chcę być złośliwy w stosunku do marki fiat ale jezeli nie jest to auto znajomego to raczej znajdź sobie taniego i solidnego mechanika (mam fiata). Link Zgłoś
no_nick Re: palio 20.12.06, 09:46 Jeździłem tym samochodem.Jeśli możesz zmienić swoją decyzję - zrób to czym prędziej.Wyrzucasz pieniądze. Link Zgłoś
programistajava Re: palio 21.12.06, 10:39 cena raczej uczciwa, ale napewni w niego włozysz na poczatku rozrzad itp to standard... Link Zgłoś
odin-2 Re: palio ... 21.12.06, 11:15 .. mnie niegrozi,-jestem zaszczepiony przeciwko palio. Link Zgłoś