18.12.06, 13:25
witam
co sądzicie o fiacie palio weekend rok 1999 kombi
z gazem , proszę o fachową poradę na co zwracać uwagę przy kupnie,bo
zamierzam taki kupić
wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • programistajava Re: palio 18.12.06, 13:48
      Primo :Alternator, najlepiej jedz gdzies gdzie bedziesz mogla od spodu obejzec
      auto. Altek niestety jest na dole i permamentnie pada, najpierw pęka obudowa a
      pozniej to juz migiem i po imprezie. Zapytaj ile pali.
      • marwa Re: palio 18.12.06, 13:58
        > Alternator (...) permamentnie pada, najpierw pęka obudowa a
        > pozniej to juz migiem i po imprezie. Zapytaj ile pali.
        Mogę tylko potwierdzić. Znajomy ma ten samochód i odwieczny problem z alternatorem.
        • purhed Re: palio 18.12.06, 14:18
          Silniki w palio z tych lat to raczej udane konstrukcje: 1.2 jest oszczędny i w
          miarę żwawy, 1.6 jest żwawy i niezbyt oszczędny;) Sporadycznie pojawiają się na
          rynku diesle (z importu, w polsce nigdy nie były oferowane) - 1.7td, to raczej
          niemłody silnik, raczej słaby (70KM), średnio oszczędny jak na diesla i z
          głowicą, której zdarza się pęknąć.
          Uważaj na przebiegi - palio (w przeciwieństwie do sieny i albei) często były
          używane jako samochody firmowe, lub wręcz dostawcze, więc zdarzają się
          kompletnie wyeksploatowane egzemplarze.
          • 1realista Re: palio 18.12.06, 20:08
            > Uważaj na przebiegi - palio (w przeciwieństwie do sieny i albei) często były
            > używane jako samochody firmowe, lub wręcz dostawcze, więc zdarzają się
            > kompletnie wyeksploatowane egzemplarze.

to bardzo wazna uwaga przy tym modelu. powiem więcej - raczej trudno trafic na pojazd niefirmowy.
    • yaa Re: palio 18.12.06, 20:15
      Potwierdzam wszystkie powyższe uwagi. Poza tym zwróć uwagę na to czy działają
      takie drobiazgi (które jednak denerwują i kosztują jak są zepsute) jak:
      wycieraczka tylnej szyby, nawiew, zamki. A z większych rzeczy to faktycznie
      alternator.
      Pozdrawiam
      Yaa
    • piotrdx Re: palio 18.12.06, 21:09
      Nie wiem czy jeździłaś kiedyś palio, ale jeśli nie to weź też pod uwagę że to
      bardzo mało komfortowy samochód (zwłaszcza pod względem wyciszenia) - to tak
      żebyś później nie narzekała. Poza tym tak jak już napisano wcześniej bardzo dużo
      tych samochodów było używanych w firmach, więc trudno trafić na
      niewyeksploatowany egzemplarz. A auto niestety nie jest przykładem trwałości i
      starannego wykonania :/
      • piotrdx Re: palio 18.12.06, 21:10
        No i jeszcze słabym punktem jest cała instalacja elektryczna.
        • monia76_76 Re: palio 19.12.06, 19:20
          dzieki
          podjęłam decyzję o kupnie palio weekend z 1999 roku za 6300;
          ale czy dobrze i co z ceną ?
          • monia76_76 Re: palio 19.12.06, 19:21
            stan dobry ale rzeczywiście ma ''trochę'' przejechane
            • dx771 Re: palio 20.12.06, 09:08
              Nie chcę być złośliwy w stosunku do marki fiat ale jezeli nie jest to auto
              znajomego to raczej znajdź sobie taniego i solidnego mechanika (mam fiata).
              • no_nick Re: palio 20.12.06, 09:46
                Jeździłem tym samochodem.Jeśli możesz zmienić swoją decyzję - zrób to czym
                prędziej.Wyrzucasz pieniądze.
          • programistajava Re: palio 21.12.06, 10:39
            cena raczej uczciwa, ale napewni w niego włozysz na poczatku rozrzad itp to
            standard...
    • odin-2 Re: palio ... 21.12.06, 11:15
      .. mnie niegrozi,-jestem zaszczepiony przeciwko palio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka