Dodaj do ulubionych

rodzinne autko do 25 tys.

31.12.06, 12:57
Proszę pomóżcie kobiecie :) Chcemy zmienić autko z wyjeżdżonej Corsy na coś
bardziej rodzinnego. Moje oczekiwania co do autka to przede wszystkim duży
bagażnik - najlepiej kombi, niezawodność, bezpieczeństwo i ekonomia jazdy. Na
pewno nie chcemy LPG. Proszę doradźcie cosik. Możemy przeznaczyć na brykę max.
25 tys.
Obserwuj wątek
    • artiug4 Re: rodzinne autko do 25 tys. 31.12.06, 13:33
      polecam nissana primerę kombi(P11) z silnikiem diesla
      • barylkaq Re: rodzinne autko do 25 tys. 01.01.07, 11:29
        moze Peugeot 307 kombi ze szklanym dachem, mam takiego do sprzedania, 2002r. za 26 tys bym oddał.
    • lisekrudy Re: rodzinne autko do 25 tys. 01.01.07, 23:14
      Jak bym mial tyle do wydania, to bym kupil Focusa kombi.
      • artiug4 Re: rodzinne autko do 25 tys. 01.01.07, 23:27
        Focus to rdzewiejące badziewie
    • barylkaq Re: rodzinne autko do 25 tys. 02.01.07, 06:55
      jak sie nie dba to rdzewieje :)
      • mirgl Re: rodzinne autko do 25 tys. 02.01.07, 08:43
        A jakbyś chciał dbać aby nie "rdzewiało" skoro takie juz są blachy przed
        polakierowaniem?

motto "milczenie jest złotem a mowa srebrem"...
        • masiw Re: rodzinne autko do 25 tys. 02.01.07, 09:01
          to prawda ze te focusy tak rdzewieją? Dziękuję za info w życiu tego bym pod
          uwagę nie wzięła bo takiej wiedzy niestety nie mam i nawet nie wiem gdzie ją
          zgłębić. A co sądzicie autku opel astra 1,7 diesel???
          • tolekatolek Re: rodzinne autko do 25 tys. 02.01.07, 09:37
            Ople jak najbardziej, jest takie przysłowie Ford gó..o wort, czytaj to forum, a
            będziesz wiedziała więcej;)
            • dlugopisem Focus albo Primera 02.01.07, 13:21
              Jeśli Ci się uda to poszukaj Corolli tej najnowszej 1.4 jest mało dynamiczny, ale poniżej 6l/100km w trasie. Dziś może Ci się to nie udać, ale za pół roku wprowadzają nowy model, więc powinno się coś dać znależć.

Dzisiaj to można wybrać Focusa - jak będzie zerdzewiały to go nie kupisz, trzeba oglądać co się kupuje, lepiej żeby rdzewiał niż stanął w trasie.
              Pozatym takie przypadki zdarzają się nawet innym firmom, zależy od egzemlparza.
              Silnik? 1.6 albo 1.8Tdci

Jak te dwa kompakty są za małe, to Primera, za te pieniądze to będzie przedostatni model P11, duży mało awaryjny, dobrze wyposazony, nisko zawieszony jak na nasze drogi, więc radziłbym sobie ponieść zawieszenie i nie walić tłumikiem o śpiących policjantów.
              • kaminskimateusz Re: Focus albo Primera 10.02.07, 19:30
                Mam zamiar kupić w czerwcu Nissan Primera, i jeszcze się wacham, ale Twoja opinia jest bardzo cenna.
                Ile może kosztowaće podniesienie zawieszenia?
          • kasia_mm Re: rodzinne autko do 25 tys. 02.01.07, 13:28
            niestety prawda
            nie wiem czy to jakas felerna seria byla i czy to juz wyeliminowana usterka -
            ale znajomi kupili do firmy 5 szt kombi rocznik 2003 (oczywiscie nowe kupil,
            wtedy) i wszystkie jak jeden maz rdzewialy; co sie dalo - np tylna klapa bylo
            wymienianych, ale jak zaczely rdzewiec dachy w dwoch sztukach (mniej wiecej w
            miejscach gdzie sa przewaznie relingi) - czym predzej pozbyli sie focusow
            poza tym narzekali na fatalny serwis (w-wa)
            • cheyenne20 Re: rodzinne autko do 25 tys. 10.02.07, 22:45
              kasia_mm napisała:

> niestety prawda
              > nie wiem czy to jakas felerna seria byla i czy to juz wyeliminowana usterka -
              > ale znajomi kupili do firmy 5 szt kombi rocznik 2003 (oczywiscie nowe kupil,
              > wtedy) i wszystkie jak jeden maz rdzewialy; co sie dalo - np tylna klapa bylo
              > wymienianych, ale jak zaczely rdzewiec dachy w dwoch sztukach (mniej wiecej w
              > miejscach gdzie sa przewaznie relingi) - czym predzej pozbyli sie focusow
              > poza tym narzekali na fatalny serwis (w-wa)

Masz rację, wszyscy pozbywaja się focusów, tylko nie wiem dlaczego
              ten zardzewiały złom tak mało traci na wartości.
              • hills Re: rodzinne autko do 25 tys. 11.02.07, 15:39
                Gdy 3 lata temu kupowalem mondeo tez naczytalem sie i nasluchalem jaki to ford
                tragiczny, jak rdzewieje i ogolnie sie psuje. Przez 3 lata w aucie nie zepsulo
                sie zupelnie nic, samochod nadal jest użytkowany w mojej firmie i mysle, ze
                przez nastepne 3 lata bez problemu bedzie smigal po naszych drogach.
                Mysle, ze te wszystkie "madrosci ludowe" sa mocno przesadzone.
                • wujaszek_joe Re: rodzinne autko do 25 tys. 11.02.07, 18:02
                  mondeo ojca rdzewieje (drzwi, co pół roku alkierowane przez serwis), teścia
                  mondeo to samo, jeszcze jedno znajome mondeo też.
                  podobno ford kupuje najtańszą blachę na świecie
                  • trug [...] 11.02.07, 18:08
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka