Dodaj do ulubionych

czy samochód z automatyczną skrzynią biegów...

29.01.07, 20:48
... to dla Was też obciach? ;P
Obserwuj wątek
    • flc99 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 21:06
      obciachem jest twierdzic iz automatyczna skrzynia biegow jest nie OK, zwłaszcza
      jeśli nigdy w życiu nie prowadziło sie takiego auta. Czasem nawet go sie nie
      widziało.
      • eleni80 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 22:40
        Z pewnością jest to bardzo wygodne. Ale czuję straszną potrzebę zmiany biegu...
        hmmm to trochę mnie nawet dziwi ;P
        • dewulot1 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 23:29
          Dla mnie to jest wielki obciach. Dlatego jak mam potrzebe zmienic bieg, a mam
          ja bez przerwy, to przesuwam dzwignie na N i znow na D. Zaleznie ile gazu
          dodam, potrafie tym automatem szarpac o wiele mocniej niz przedtem szarpal mi
          biegowy. Powiem szczerze, ten automat to zadna wygoda.
    • iberia.pl Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 21:16
      eleni80 napisała:

> ... to dla Was też obciach? ;P

nie, dlaczego?Jak ktos taki woli to niech ma, ja tam wole manualna skrzynie ;-)
      • habudzik Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 23:35
        iberia.pl napisała:

> eleni80 napisała:
        >
        > > ... to dla Was też obciach? ;P
        >
        > nie, dlaczego?Jak ktos taki woli to niech ma, ja tam wole manualna skrzynie ;-)

No pewnie , a miałaś wybór polubić coś innego ???
        • iberia.pl Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 08:06
          habudzik napisał:

> No pewnie , a miałaś wybór polubić coś innego ???

TY masz naprawde rozprostowane zwoje pod kopula- w KAZDYM poscie poddajesz w
          watpliwosc to co napisal twoj przedmowca-idz sie leczyc czlowieku.

Zaspokoje twoja ciekawosc:wyobraz sobie, ze kilka razy jechalam autem z
          automatyczna skrzynia, czy to takie dziwne, ze :
          a)jednak jezdze autami inne niz tylko moje wlasne?
          b)preferuje skrzynie manualna?????
          • habudzik Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 10:37
            iberia.pl napisała:

> habudzik napisał:
            >
            > > No pewnie , a miałaś wybór polubić coś innego ???
            >
            > TY masz naprawde rozprostowane zwoje pod kopula- w KAZDYM poscie poddajesz w
            > watpliwosc to co napisal twoj przedmowca-idz sie leczyc czlowieku.

A czy ja poddałem w wątpliwość że nie lubisz automatu??? Bo o tym pisałaś .
            • iberia.pl Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 10:52
              habudzik napisał:

> >
              > > habudzik napisał:
              > >
              > > > No pewnie , a miałaś wybór polubić coś innego ???
              > >
              >>
              > A czy ja poddałem w wątpliwość że nie lubisz automatu??? Bo o tym pisałaś .

TAK, Twoj poprzedni post jest tego dowodem.
    • jot-23 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 23:50
      lol... no jak tam mieszkancy bulbonii? ponoc na scianie wschodniej, dajej
      obciachem nie przemieszczac sie wozem drabiniastym.
      • 7martius Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 23:52
        automatyczne skrzynie biegów zalecane są dla osób które słabo prowadzą i dla
        których zmiana biegów jest dużym problemem
        • jaki71 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 00:09
          7martius napisał:

> automatyczne skrzynie biegów zalecane są dla osób które słabo prowadzą i dla
          > których zmiana biegów jest dużym problemem

kto tak zaleca?
          • barylkaq Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 04:04
            jego stara
      • eleni80 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 16:07
        jot-23 napisał:

> lol... no jak tam mieszkancy bulbonii? ponoc na scianie wschodniej, dajej
        > obciachem nie przemieszczac sie wozem drabiniastym.

heehhee, coś w tym jest ;)
        hmm ponoć Ford powiedział, że jeśli słuchałby opinii konsumentów, to dałby im po
        prostu szybszego konia ;)))
    • jaki71 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 00:09
      eleni80 napisała:

> ... to dla Was też obciach? ;P
      >
      To moze jakies mycie... z dywanikami...
      • wowo5 Brednie 30.01.07, 04:02
        Automatyczne skrzynie staly sie standartem w klasie wyzszej oraz wsrod aut
        supersportowych. Np. w Formule 1 nikt nie uzywa tradycyjnych skrzyn manualnych.
        Skrzynie manualne wkrotce stana sie nisza tak jak gramofony. Takie auta jak BMW
        M5 czy Jaguar XK nie wystepuja w manualu. A to dopiero poczatek. W Japonii i
        USA zdecydowana wiekszosc aut jest wyposazona w skrzynie automatyczne, a i w
        Europie zachodniej zdobywaja one coraz wieksza popularnosc. Nowoczesne skrzynie
        automatyczne sa trwale, oszczedne, szybkie i umozliwiaja reczna zmiane biegow.
        Ale co na ten temat moga wiedziec gostki dla ktorych szczetem marzen jest Golf
        II.
        • des4 Re: Brednie 30.01.07, 11:28
          Co do aut sportowych to się nie zgodzę. Tu standardem jest przełączanie biegów
          łopatkami przy kierownicy, nie jest to oczywiście tradycyjna skrzynia, ale na
          pewno nie jest to automat...
        • eleni80 Re: Brednie 30.01.07, 16:03
          Masz rację, aż się dziwię,że nie dodałeś, co na ten temat mają kobiety ;)
          A jeszcze bardziej się dziwię, że te samochody zdobywają taką popularność, bo
          sądziłam, że są postrzegane przez mężczyzn jako "niemęskie" i skierowane do
          kobiet...
          • eleni80 Re: Brednie 30.01.07, 16:04
            eleni80 napisała:

> Masz rację, aż się dziwię,że nie dodałeś, co na ten temat mają kobiety ;)

"wiedzą" miało być - nie "mają"...
          • loyezoo Re: Brednie 30.01.07, 16:17
            Masz racje nie są męskie i z tego powodu nie kupię sobie Bentley-a bo robi
            tylko automaty.Totalny obciach.Lol.
    • inseg Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 31.01.07, 01:08
      Już dawno powinni genialni konstruktorzy zbudować taka maszynerię bez
      jakies tam dzwigni, przekładajców. Tyle lat żyje,rozwija się
      motoryzacja a dalej męczymy się ze skrzynią biegów z wajhą i hamulacmi
      ręcznymi. Doba komputerów a w samochodzie musimy przekładac średniowieczne
      skrzynki i zaciągać kawał belki miedzy siedzeniami.:):)) Co za porażka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka