flc99 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 21:06 obciachem jest twierdzic iz automatyczna skrzynia biegow jest nie OK, zwłaszcza jeśli nigdy w życiu nie prowadziło sie takiego auta. Czasem nawet go sie nie widziało. Link Zgłoś
eleni80 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 22:40 Z pewnością jest to bardzo wygodne. Ale czuję straszną potrzebę zmiany biegu... hmmm to trochę mnie nawet dziwi ;P Link Zgłoś
dewulot1 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 23:29 Dla mnie to jest wielki obciach. Dlatego jak mam potrzebe zmienic bieg, a mam ja bez przerwy, to przesuwam dzwignie na N i znow na D. Zaleznie ile gazu dodam, potrafie tym automatem szarpac o wiele mocniej niz przedtem szarpal mi biegowy. Powiem szczerze, ten automat to zadna wygoda. Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 21:16 eleni80 napisała: > ... to dla Was też obciach? ;P nie, dlaczego?Jak ktos taki woli to niech ma, ja tam wole manualna skrzynie ;-) Link Zgłoś
habudzik Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 23:35 iberia.pl napisała: > eleni80 napisała: > > > ... to dla Was też obciach? ;P > > nie, dlaczego?Jak ktos taki woli to niech ma, ja tam wole manualna skrzynie ;-) No pewnie , a miałaś wybór polubić coś innego ??? Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 08:06 habudzik napisał: > No pewnie , a miałaś wybór polubić coś innego ??? TY masz naprawde rozprostowane zwoje pod kopula- w KAZDYM poscie poddajesz w watpliwosc to co napisal twoj przedmowca-idz sie leczyc czlowieku. Zaspokoje twoja ciekawosc:wyobraz sobie, ze kilka razy jechalam autem z automatyczna skrzynia, czy to takie dziwne, ze : a)jednak jezdze autami inne niz tylko moje wlasne? b)preferuje skrzynie manualna????? Link Zgłoś
habudzik Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 10:37 iberia.pl napisała: > habudzik napisał: > > > No pewnie , a miałaś wybór polubić coś innego ??? > > TY masz naprawde rozprostowane zwoje pod kopula- w KAZDYM poscie poddajesz w > watpliwosc to co napisal twoj przedmowca-idz sie leczyc czlowieku. A czy ja poddałem w wątpliwość że nie lubisz automatu??? Bo o tym pisałaś . Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 10:52 habudzik napisał: > > > > habudzik napisał: > > > > > No pewnie , a miałaś wybór polubić coś innego ??? > > >> > A czy ja poddałem w wątpliwość że nie lubisz automatu??? Bo o tym pisałaś . TAK, Twoj poprzedni post jest tego dowodem. Link Zgłoś
jot-23 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 23:50 lol... no jak tam mieszkancy bulbonii? ponoc na scianie wschodniej, dajej obciachem nie przemieszczac sie wozem drabiniastym. Link Zgłoś
7martius Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 29.01.07, 23:52 automatyczne skrzynie biegów zalecane są dla osób które słabo prowadzą i dla których zmiana biegów jest dużym problemem Link Zgłoś
jaki71 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 00:09 7martius napisał: > automatyczne skrzynie biegów zalecane są dla osób które słabo prowadzą i dla > których zmiana biegów jest dużym problemem kto tak zaleca? Link Zgłoś
eleni80 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 16:07 jot-23 napisał: > lol... no jak tam mieszkancy bulbonii? ponoc na scianie wschodniej, dajej > obciachem nie przemieszczac sie wozem drabiniastym. heehhee, coś w tym jest ;) hmm ponoć Ford powiedział, że jeśli słuchałby opinii konsumentów, to dałby im po prostu szybszego konia ;))) Link Zgłoś
jaki71 Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 30.01.07, 00:09 eleni80 napisała: > ... to dla Was też obciach? ;P > To moze jakies mycie... z dywanikami... Link Zgłoś
wowo5 Brednie 30.01.07, 04:02 Automatyczne skrzynie staly sie standartem w klasie wyzszej oraz wsrod aut supersportowych. Np. w Formule 1 nikt nie uzywa tradycyjnych skrzyn manualnych. Skrzynie manualne wkrotce stana sie nisza tak jak gramofony. Takie auta jak BMW M5 czy Jaguar XK nie wystepuja w manualu. A to dopiero poczatek. W Japonii i USA zdecydowana wiekszosc aut jest wyposazona w skrzynie automatyczne, a i w Europie zachodniej zdobywaja one coraz wieksza popularnosc. Nowoczesne skrzynie automatyczne sa trwale, oszczedne, szybkie i umozliwiaja reczna zmiane biegow. Ale co na ten temat moga wiedziec gostki dla ktorych szczetem marzen jest Golf II. Link Zgłoś
des4 Re: Brednie 30.01.07, 11:28 Co do aut sportowych to się nie zgodzę. Tu standardem jest przełączanie biegów łopatkami przy kierownicy, nie jest to oczywiście tradycyjna skrzynia, ale na pewno nie jest to automat... Link Zgłoś
eleni80 Re: Brednie 30.01.07, 16:03 Masz rację, aż się dziwię,że nie dodałeś, co na ten temat mają kobiety ;) A jeszcze bardziej się dziwię, że te samochody zdobywają taką popularność, bo sądziłam, że są postrzegane przez mężczyzn jako "niemęskie" i skierowane do kobiet... Link Zgłoś
eleni80 Re: Brednie 30.01.07, 16:04 eleni80 napisała: > Masz rację, aż się dziwię,że nie dodałeś, co na ten temat mają kobiety ;) "wiedzą" miało być - nie "mają"... Link Zgłoś
loyezoo Re: Brednie 30.01.07, 16:17 Masz racje nie są męskie i z tego powodu nie kupię sobie Bentley-a bo robi tylko automaty.Totalny obciach.Lol. Link Zgłoś
inseg Re: czy samochód z automatyczną skrzynią biegów.. 31.01.07, 01:08 Już dawno powinni genialni konstruktorzy zbudować taka maszynerię bez jakies tam dzwigni, przekładajców. Tyle lat żyje,rozwija się motoryzacja a dalej męczymy się ze skrzynią biegów z wajhą i hamulacmi ręcznymi. Doba komputerów a w samochodzie musimy przekładac średniowieczne skrzynki i zaciągać kawał belki miedzy siedzeniami.:):)) Co za porażka! Link Zgłoś