Gość: XCVA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.03, 10:05 motoryzacja.interia.pl/news?inf=373786 Piekny to będzie samochód. Połączenie Subaru i Saaba to może być to!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
dreaded88 Subaru ze znaczkiem Saab - to je ono!!! 17.04.03, 17:20 Kiedyś założyłem temat o tym bazujący na paru dłuższych tekstach. Ten wózek będzie najprawdopodobniej po prostu Subaru Imprezą, produkowaną w Japonii, z boxerami, z inną plakietką i być może wystrojem wnętrza, jeżeli produkcja ma ruszyć za rok, a porozumienie dopiero zawrto, inżynierowie Saaba nie zdążą wnieść jakiegokolwiek istotnego wkładu w cały biznes, więc "tradycję marki Saab" można sobie w tym wypadku o kant dupy potłuc. Oczywiście Impreza to świetny samochód. To, co GM robi z Saabem jest śmieszne - plakietka do Imprezy, to samo do dużego SUVa, produkowanego w USA. Link Zgłoś
greenblack Re: Subaru ze znaczkiem Saab - to je ono!!! 17.04.03, 18:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=4539280 Ale oczywiście znajdzie się wielu twierdzących, że to będzie całkowicie oryginalny Saab, bo to Saab i już. Swoją drogą ciekawe, ile ten nowy model będzie kosztował. Zakładając, że to Saab i choćby z tego powodu musi być droższy, a Impreza zaczyna się od 100 tyś., 9-3 od 115 tyś, to nie widzę tu wielkiego pola manewru. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Subaru ze znaczkiem Saab - to je ono!!! IP: *.telia.com 18.04.03, 02:26 > Swoją drogą ciekawe, ile ten nowy model będzie kosztował. Zakładając, że to > Saab i choćby z tego powodu musi być droższy, a Impreza zaczyna się od 100 > tyś., 9-3 od 115 tyś, to nie widzę tu wielkiego pola manewru. W USA bo tylko na ten rynek ma byc produkowany cena od 20.000 $ silniki 150 i 250 koni 9-3 dla porownania od 25.000$ silnik 175 i 6-cio biegowa skrzynia , napewno koc na siedzeniach a za kuchenne radyjko trzeba jus slono placic Link Zgłoś
greenblack Re: Subaru ze znaczkiem Saab - to je ono!!! 18.04.03, 18:10 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > W USA bo tylko na ten rynek ma byc produkowany cena od 20.000 $ silniki 150 i > 250 koni Najtańszy 9-3 w Ameryce kosztuje 25900 $, ale jest to wersja 175 KM. 150 KM, biorąc pod uwagę rożnice cen w Europie, powinien kosztować 23700 $. Impreza 2.5 165 kosztuje 19400 $. Mamy zatem różnicę 4300 $, w której trzeba umieścić ten samochód tak, żeby był na tyle droższy od Imprezy, by być "oryginalnym" Saabem, a jednocześnie na tyle tańszy od 9-3, by ludzie chcieli to kupować. Pozdrawiam Link Zgłoś
dreaded88 Ciekawe, jaki będzie 9-5 :-) 18.04.03, 16:03 Można się obawiać, że po prostu zmienią atrapę chłodnicy w jakimś dużym Chevrolecie :-( Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Ciekawe, jaki będzie 9-5 :-) IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 16:06 Raczej w Cadillacu CTS :) Link Zgłoś
greenblack Re: Ciekawe, jaki będzie 9-5 :-) 18.04.03, 16:18 Raczej nie. Prawdziwy Saab, jak na "bezpieczny" samochód przystało ma przedni napęd. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Rumburaak Re: Ciekawe, jaki będzie 9-5 :-) do Greebblacka IP: *.local.pl / 172.16.202.* 18.04.03, 16:50 greenblack napisał: > Raczej nie. Prawdziwy Saab, jak na "bezpieczny" samochód przystało ma przedni > napęd. > > > Pozdrawiam Słuchaj Greenblack, przyznaj sie nam, czy zostałes skrzywdzony w Szwecji?Jakiś Saab najechał ci na nogę?Może spadła na ciebie szafa z Ikei?Przewidujesz przegraną ze Szwecją w eliminacjach m.e?Zauważyłem jakąś niesamowitą fobię.Przypomina mi to przypadek znajomego, który jezdził Francuzami a dostawał wysypki na myśl o niemieckich autach.On ich autentycznie nienawidził (nie przejechawszy się nigdy żadnym Niemcem).Obecnie jezdzi Passatem (bez komentarza).Saab nie dośc, ze kopiuje Opla to jeszcze produkuje niebezpieczne auta.Jak widać po statystykach udziału Saabów w wypadkach w różnych krajach przedni napęd tych aut zabił już tysiące osób (a przoduje w tym 9-5 Aero, który nie dośc,że ma przedni napęd to jeszcze 250 kucy pod maską :) a najnowszy 9-3 SS otrzymał tragiczną ocenę w teście ENCAP (lustarzane odbicie tego Saaba czyli Opel Vectra nie wypadł aż tak tragicznie co jest dziwne zważywszy na to,że są to podobno identyczne auta). Teraz poważnie: Saabowi nie wiedzie się dobrze.Firma ledwo ciągnie i byłaby wielka szkoda gdyby ta marka zniknęła z motoryzacyjnego świata.Być moze unifikacja 9-2 (może też 9-5 ale chyba nie z Impalą :) z Subaru podniesie sprzedaż i finanse firmy.Ale na pewno nie będzie to tak,że Saab sie ograniczy do produkcji znaczków i atrap chłodnic :) Pzdr Link Zgłoś
greenblack Re: Ciekawe, jaki będzie 9-5 :-) do Greebblacka 18.04.03, 17:09 Gość portalu: Rumburaak napisał(a): Nie Ty pierwszy pytasz mnie o powody domniemanej fobii szwedzkiej, ale muszę Cię zasmucić. Nie mam szwedzkiej fobii. Po prostu nie podoba mi się polityka cenowa Saaba, a dokładnie to, ile żąda za to, co oferuje. Saab nie dośc, ze kopiuje Opla to jeszcze produkuje niebezpieczne > auta.Jak widać po statystykach udziału Saabów w wypadkach w różnych krajach > przedni napęd tych aut zabił już tysiące osób (a przoduje w tym 9-5 Aero, który > > nie dośc,że ma przedni napęd to jeszcze 250 kucy pod maską :) Naciśnij mocno gaz w zakręcie w samochodzie tylnonapędowym o mocy 250 KM, a nsatępnie w samochodzie przednionapędowym o takiej mocy. Potem mi powiesz, który jest bezpieczniejszy. a najnowszy 9-3 > SS otrzymał tragiczną ocenę w teście ENCAP (lustarzane odbicie tego Saaba czyli > > Opel Vectra nie wypadł aż tak tragicznie co jest dziwne zważywszy na to,że są > to podobno identyczne auta). Tę kwestię już wyjaśniłem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=3625243&a=3769473 6% różnicy w zderzeniu czołowym, granica błędu. Teraz poważnie: Saabowi nie wiedzie się > dobrze.Firma ledwo ciągnie i byłaby wielka szkoda gdyby ta marka zniknęła z > motoryzacyjnego świata.Być moze unifikacja 9-2 (może też 9-5 ale chyba nie z > Impalą :) z Subaru podniesie sprzedaż i finanse firmy. Nikomu źle nie życzę:) Ale na pewno nie będzie > to tak,że Saab sie ograniczy do produkcji znaczków i atrap chłodnic :) Pzdr Na razie wszystko na to wskazuje:Saab Trailblazer, 9-2... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Może tak ;) IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 16:24 Fuj! Jak mozna tak Saab'a ponizac... A swoja droga to ma byc Impala SS z 240 KM 3.8L. Jezdzilem troszke wynajeta Impala i jestem pelen podziwu dla jakosci wykonczenia wnetrza. Link Zgłoś
greenblack Re: Może tak ;) 18.04.03, 16:34 Co fuj, jakie fuj?!:) Czytałem niedawno test policyjnej wersji Impali. Jedną z zalet było nieodpadanie kołpaków na ostrych zakrętach i "hopkach", ale jednocześnie żałowali R.I.P. Caprice V8;) Zawsze się zastanawiałem, jaki jest sens zakładania kołpaków do policyjnych samochodów i do samochodów w ogóle. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Może tak ;) IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 16:43 Policyjne Impale ktore widuje nie maja kolpakow. Maja stalowe felgi przykrecone na sruby i tyle. P.S. A na Florydzie widzialem policje w Corvette i to zoltej! Link Zgłoś
greenblack Re: Może tak ;) 18.04.03, 16:48 Corvette, jak Corvette, a widziałeś kiedyś policyjne Porsche 911 albo E55 AMG Kombi(!)? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Może tak ;) IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 16:55 Podobno w Kalifornii takie jezdza. Policja ma (miala?) prawo skonfliskowac samochod handlarzom narkotykow i go potem uzywac. Link Zgłoś
Gość: leszek Re: SAAB 9-2 juz´ wkrótce. IP: *.chello.pl 17.04.03, 22:39 Samochod jest brzydki. Podobny do innych straszydelek rodem z Azji. Nie ma w sobie nic z wystylizowanej lini Saab'a. Mysle ze GM zarzuci ten pomysl i wroci do tego co w Saabie najlepsze: ciekawego nadwozia komfortu jazdy niezawodnosci. Link Zgłoś
devote Re: SAAB 9-2 juź wkrótce. 17.04.03, 23:36 www2.saabusa.com/saabrelease/index_3.html to co pisza na oficjalnej to auto bedzie dostepne tylko w ameryce Link Zgłoś