ineska2 24.02.07, 11:35 Wiecie moze, czy mozna w samochodzie zainstalowac dluzsze pasy. Kupilam fotelik dla dziecka i pasy okazaly sie za krotkie. Jesli ktos wie cos na ten temat to bardzo prosze o szybka odpowiedz. Dziekuje :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
rraaddeekk Re: dluzsze pasy samochodowe??? 25.02.07, 10:23 Coś mi tu nie pasuje. Sam fotelik (bez dziecka) mocuje się pasami samochodowymi i zawsze wystarczą pasy krótsze niż potrzeba do standardowego zabezpieczenia pasażera. Dziecko w foteliku zabezpiecza się pasami zintegrowanymi z fotelikiem (nie tymi samochodowymi!) No chyba, że chodzi Ci o montaż nosidełka na przednim fotelu tyłem do kierunku jazdy (tego nigdy nie praktykowałem, bo mam z przodu poduszkę pasażera). Link Zgłoś
everyday_driver Re: dluzsze pasy samochodowe??? 25.02.07, 10:49 no niestety nie masz racji. Niektóre samochody mają na tyle krótkie pasy bezpieczeństwa, że nie da się zamontować niektórych fotelików. Znam to z autopsji. Natomiast nie mam pomysłu, co z tym zrobić - pomogła wymiana fotelika na inny model. Link Zgłoś
kkkamilw Re: dluzsze pasy samochodowe??? 25.02.07, 10:56 Może kupić coś takiego ?? allegro.pl/item166723701_nowe_pasy_bezpieczenstwa.html powinny być wystarczająco długie ale nie mam pojęcia czy mocowania itp będa pasowały. Link Zgłoś
ineska2 do everyday_driver 25.02.07, 12:47 a na jaki fotelik wymieniles? kurcze, spory wydatek, a starcza na bardzo krotko ten pierwszy fotelik, i tak zainwestowalismy w niezly (chicco synthesis, sprawdzalam na stronie ADAC, wypadal bardzo dobrze) a mimo to jest z nim problem. gdyby dalo sie zmienic pasy w samochodzie byloby ... taniej :) Link Zgłoś
ineska2 Re: dluzsze pasy samochodowe??? 25.02.07, 12:39 wlasnie chodzi mi o taki fotelik-kolyske dla malych niemowlat montowany tylem do kierunku jazdy. Pas starcza, zeby go zamontowac, ale fotelik jest wtedy lekko pochylony i mam wrazenie, ze mniej stabilny. u znajomych w samochodzie pasy sa dluzsze i wtedy fotelik jest normalnie postawiony. montujemy go zgodnie z instrukcja. Link Zgłoś
ineska2 Re: dluzsze pasy samochodowe??? 25.02.07, 12:43 wlasnie chodzi mi taki fotelik-kolyske montowany z przodu. W naszym samochodzie pas starcza, jak fotelik jest lekko pochylony, u znajomych moze byc normalnie postawiony i przez to stabilniejszy, a przeciez o to chodzi, zeby byl stabilny.montujemy go zgodnie z instrukcja. czytalam juz na forum nimowle, ze do niektorych fotelikow pasy w czesci samochodow sa za krotkie, ale nie sadzilam, ze nas to spotka ;) Link Zgłoś
crannmer Re: dluzsze pasy samochodowe??? 25.02.07, 13:16 ineska2 napisała: > wlasnie chodzi mi taki fotelik-kolyske montowany z przodu. W naszym samochodzie > > pas starcza, jak fotelik jest lekko pochylony, u znajomych moze byc normalnie > postawiony i przez to stabilniejszy, a przeciez o to chodzi, zeby byl > stabilny Maksymalne cofniecie siedzenia pasazera do tylu i bardzo powolne wyciaganie pasa na koncowce rolki moze udostepnic te decydujace brakujace centymetry pasa. MfG C. Dewulotopodobne, w_r_e_d_n_e i inne trole sa w smietniku Link Zgłoś