czarna02 06.05.03, 10:06 witam mam pytanko: jakie kosekwencje z opoznienia np. 3-4 dni w zaplaceniu II raty? pozdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
bjbax Re: OC 06.05.03, 10:33 Jak Cię policja złapie to mandat - 3 tys z hakiem :) A tak to tylko karne odsetki dla firmy ubezpieczeniowej. Pozdrawiam i życzę lepszej pamięci :) Link Zgłoś
czarna02 Re: bjbax 06.05.03, 10:41 bjbax napisał: > Jak Cię policja złapie to mandat - 3 tys z hakiem :) no, no - duzo > Pozdrawiam i życzę lepszej pamięci :) dzieki, starosc nie radosc:-) pozdr Link Zgłoś
jaki71 Re: OC 06.05.03, 15:06 czarna02 napisała: > witam > mam pytanko: jakie kosekwencje z opoznienia np. 3-4 dni w zaplaceniu II raty? > pozdr Jestes pewien ze masz OC podzielone na 2 raty? Jak kupujesz pakiet to nawet jak drugirj raty nie zaplacisz to OC masz oplacone do konca umowy napisanego na polisie. Jaki Link Zgłoś
czarna02 Re: jaki71 06.05.03, 15:44 jaki71 napisał: > Jestes pewien ze masz OC podzielone na 2 raty? - na bank > Jak kupujesz pakiet to nawet jak drugirj raty nie zaplacisz to OC masz oplacone do konca umowy napisanego na polisie. - niestety to nie pakiet dzieki Link Zgłoś
wichura Re: OC 06.05.03, 16:02 Który ubezpieczyciel dzieli pakiet na raty? PZU na pewno nie. Link Zgłoś
jaki71 Re: OC 06.05.03, 16:14 wichura napisał: > Który ubezpieczyciel dzieli pakiet na raty? PZU na pewno nie. I tu jest roznie. Mnie w Krakowie nie chcieli podzielic (PZU) sierpien 2002. A tesciowej w Kielcach podzielili na kwartaly (takze PZU) pazdziernik 2002. Czyli co odzial to zwyczaj. Jaki Link Zgłoś
Gość: verte Re: OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.03, 16:30 jaki71 napisał: > > I tu jest roznie. Mnie w Krakowie nie chcieli podzielic (PZU) sierpien 2002. A > tesciowej w Kielcach podzielili na kwartaly (takze PZU) pazdziernik 2002. Czyli > > co odzial to zwyczaj. > Jaki To dziwne też jestem z Krakowa,wpłacam do centralki PZU przy Wadowickiej.Nigdy nie było żadnych problemów ani wzmianki na temat.Po prostu:Płaci pan całość czy ratami?Może w Twoim przypadku to były muchy w nosie jakiejś biurwy. Link Zgłoś
jaki71 Re: OC 06.05.03, 16:41 Agent ubezpieczeniowy w Oplu. Ini ubezpieczyciele u niej dzielili. Moze miala wieksza prowizje od innych i zniechecala do PZU Jaki Link Zgłoś
Gość: verte Re: OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.03, 16:26 wichura napisał: > Który ubezpieczyciel dzieli pakiet na raty? PZU na pewno nie. ????????Chyba każdy i to bez żadnego gadania.Wydaje mi się,że większość osób w Polsce płaci ratami.Ja mam właśnie w PZU,płace 2 raty za roczne OC i 4 raty za AC.Wychodzi jakieś 7% drożej niż przy jednorazowej wpłacie. Link Zgłoś
wichura Re: OC 06.05.03, 17:17 Rok temu (czerwiec/lipiec 2002) w Warszawie. Pytałem u pośredników i w inspektoracie: pakiet tylko płatny w całości. Też mnie to zdziwiło, bo w ten sposób mogą stracić kilku klientów, ale jakoś to przebolałem... Skąd takie zróżnicowanie? Na pewno nie racjonalne, bo odpowiedź taka sama dla mnie (23 lata) i matki (trochę więcej), niezależna od szkodowości ani pojazdu. Burdel?! Link Zgłoś
Gość: verte Re: OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.03, 17:35 wichura napisał: > Rok temu (czerwiec/lipiec 2002) w Warszawie. Pytałem u pośredników i w > inspektoracie: pakiet tylko płatny w całości. Też mnie to zdziwiło, bo w ten > sposób mogą stracić kilku klientów, ale jakoś to przebolałem... Skąd takie > zróżnicowanie? Na pewno nie racjonalne, bo odpowiedź taka sama dla mnie (23 > lata) i matki (trochę więcej), niezależna od szkodowości ani pojazdu. Burdel?! Może chodzi tylko o nowe pakiety 5% na nowe auta w dilerniach. Link Zgłoś
wichura Re: OC 08.05.03, 13:54 Jak to nowe? Ja miałem 7%, za auto roczne, kupione w salonie w PL. A co to za pakiet 5%? Link Zgłoś