h_hornblower 20.03.07, 11:22 ... samochodzie? Witam. Jaki waszym zadaniem kilometraz na liczniku przebiegu jest do zaakceptowania przy odbiorze nowego samochodu z salonu. horny Link Zgłoś Obserwuj wątek
plawski do 25 km. n/t 20.03.07, 11:24 h_hornblower napisał: > ... samochodzie? > > Witam. Jaki waszym zadaniem kilometraz na liczniku przebiegu jest do > zaakceptowania przy odbiorze nowego samochodu z salonu. > > horny Link Zgłoś
h_hornblower Re: do 25 km. n/t 20.03.07, 15:09 No prosze - krótko i na temat :) dzieki za opinie - ale, ale... Dlaczego mimo wszystko tak dużo? Link Zgłoś
mary_elx Re: Jaki przebieg akceptowalny w nowym... 20.03.07, 11:31 Podobno fiaty croma przechodzą 100 km test przed dostarczeniem do dealera - nie wiem tylkko czy ten przebieg nie jest czasem kasowany. Z kolei dyrektywa Ch..ni mówi, że "nowy pojazd" to taki, który ma przebieg do 6000 km i maksymalnie 6 miesięcy od pierwzej rejestracji. Link Zgłoś
roll Re: Jaki przebieg akceptowalny w nowym... 21.03.07, 15:28 Zgadza się z tymi 6000 km.Tak mówią przepisy VATowskie. Link Zgłoś
programistajava Re: Jaki przebieg akceptowalny w nowym... 20.03.07, 11:43 ja mialem 2km ;) Link Zgłoś
apodemus Re: Jaki przebieg akceptowalny w nowym... 20.03.07, 18:57 Masz szanse na rekord w dół :-) ja miałem 7 km... Link Zgłoś
pindoll Re: Jaki przebieg akceptowalny w nowym... 22.03.07, 11:19 programistajava napisał: > ja mialem 2km ;) nie było chętnych do ujeżdżania albei ;) Link Zgłoś
leon.zbowidowiec Re: Jaki przebieg akceptowalny w nowym... 20.03.07, 19:19 W VW/Audi serwis przed wydaniem kasuje licznik na "0" VASem wiec nie wiadomo ile mial w rzeczywistosci. Jedyna pociecha ze jest to podobno mozliwe jedynie do przebiegu 15 km ale nie wiem ile razy mozna to zrobic !:) Link Zgłoś
polokokt Re: Jaki przebieg akceptowalny w nowym... 21.03.07, 15:36 no jak mozliwe do przebiegu tylko 15km jak w necie pelno jest ofert na przekrecenie licznika VAGowskiego w dol przy pomocy tylko laptopa i wtyczki. Wiec jesli sprawa sie sprowadza tylko do posiadania dobrej wtyczki i komputera z oprogramowaniem to serwis moze cofnac licznik w kazdym momencie przebiegu bo ma i komputer z najnowszym softem i wszystkie wtyczki. Pozdrawiam Link Zgłoś
leon.zbowidowiec Re: Jaki przebieg akceptowalny w nowym... 21.03.07, 15:46 Ja pisze o LEGALNEJ procedurze i LEGALNYM VASie a nie internetowych programach do cofania licznikow. Zdaje sobie sprawe ze mozna ustawic dowolna zawartosc komorek pamieci licznika ale nie zrobisz tego za pomoca AUTORYZOWANEGO i LEGALNEGO oprogramowania od VAGa. > Wiec jesli sprawa sie sprowadza tylko do posiadania dobrej wtyczki i komputera > z > oprogramowaniem to serwis moze cofnac licznik w kazdym momencie przebiegu bo ma > i komputer z najnowszym softem i wszystkie wtyczki. > Pozdrawiam Sprawa jak zwykle sie sprowadza do LEGALNEGO oprogramowania i uzycia go ZGODNIE Z PRAWEM :) Link Zgłoś