Dodaj do ulubionych

Renault Megane Combi - warto?

IP: *.isep.pw.edu.pl 15.05.03, 14:07
Mam okazję kupić powyższy samochód (1,6) z klimą, elektryką, zmieniarką płyt, prawie 3 letni, nie bity, serwisowany, 35 tys. km, 1-szy właściciel (nie akwizytor) za jakieś 42-43 tys. zł. Przyspieszenie ma fajne, jeździ się ok, tylko nie jest bardzo cichy niestety.
Warto? Mój przewidywany roczny przebieg - 15 tys. km (ponad połowa w Warszawie i okolicach)
Będę wdzięczny za komentarze
Obserwuj wątek
    • marina2 Re: Renault Megane Combi - warto? 15.05.03, 14:17
      prawie trzyletni z tak malym przebiegiem?jak wlasciel uzasadnia ten przebieg?
      ile pali przy jak piszesz glosnym silniku?
      moja rowno czteroletnia meganka ma 100tys , silnik cichutko chodzi , pali nadal
      malo. Auto uzywane na potrzeby rodziny wylacznie.Moje auto poza czesciami
      zuzywajacymi sie - zero problemow.M
    • jaki71 Re: Renault Megane Combi - warto? 15.05.03, 14:43
      W firmie byly uzywane przez 3 lata takie same - 10 sztuk. W tym czasie zadna
      nie mila mniejszego przebiegu niz 200 000km. Generalnie Ok. Na poczatku bylo
      troche problemow. W 1 Urwala sie skrzynia z poduszek; w 2 teleskop od tylnej
      klapy wyszedl przez dach; trzecia byla obita przez grad - karoseria do wymiany.
      Kombi bylo robine w Turcji. Reszta to normalna eksploatacja. Jak na swa
      dynamike to pali calkiem przyzwoicie. Jedynie amortyzatory dosc czesto do
      wymiany ale to chyba norma w sluzbowych.
      Jaki
    • kojonkoski Re: Renault Megane Combi - warto? 15.05.03, 16:02
      Bardzo fajne i wygodne auto.
      Moja żona jeździ takim służbowym i nic się jeszcze nie popsuło.

Ale ta cena jest z kosmosu!
      Za taki samochód dałbym 30 max 35 tys. w zależności od tego w jakim jest stanie.

• Gość: Wicio Re: Renault Megane Combi - warto? IP: *.isep.pw.edu.pl 15.05.03, 17:13
        Cena z kosmosu bo auto full-wypas, jak mówi dzisiejsza młodzież. Mało jeżdżone, stan idealny. Nie wiem tylko ile pali, ale pewnie tyle co każda Meganka Combi w tym wieku mniej więcej. Zapomniałem dodać, że ma 4 poduchy.
        • marina2 Re: Renault Megane Combi - warto? 15.05.03, 18:07
          malo jezdzone czy nie i tak sie starzeje.znajomy kupowal u sprzedawcy taki
          auto w lutym z roku ubieglego z klima za 47tys.podpowiedz:przejedz sie inna
          meganka w porownwalnym wieku a bc moze dowiesz czegos o silniku- one sa po
          prostu ciche - jak stoje pod swiatlami z kims "obcym" w autku bywa ,ze slysze
          pytanie czy silnik nie zgasl.M
          • Gość: Wicio Re: Renault Megane Combi - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 21:09
            Może niejasno się wyraziłem... do 100 km/h jest relatywnie cicho... mnie tem nie interesuje "cichość" podczas postoju... Ale powyżej 100 czuć jak hałas rośnie i przy 140 jest wyraźnie głośniej niż w nowej Hondzie Civic - akurat tym ostatnio ździłem więc tylko do tego mam porównanie.
    • greenblack Re: Renault Megane Combi - warto? 15.05.03, 21:23
      Cena z sufitu.

Pozdrawiam
      • Gość: Wicio Nówka kosztuje 63 tys. IP: *.isep.pw.edu.pl 16.05.03, 08:57
        a to wózek 2-i-półletni, więc chyba ten sufit nie jest aż tak wysoki?
        • greenblack Re: Nówka kosztuje 63 tys - gdzie? 16.05.03, 09:02
          Nowe Megane htb5 kosztuje 50900. Ceny wyposażenia nie licz, bo tego nikt nie
          uwzględnia. megane kombi to już stary, nieprodukowany model i jakieś 30000 za
          1.6 z 2000r to wszystko, co można za niego żądać.

Pozdrwiam
          • Gość: Wicio Re: Nówka kosztuje 63 tys - gdzie? IP: *.isep.pw.edu.pl 16.05.03, 09:08
            na www.mojeauto.pl

i liczę cenę wyposażenia, bo porównuję nowe auto ze zbliżonym wyposażeniem, a nie gołe, bo to bez sensu. I nie mów mi, że jak ktoś ma 4 poduchy, klimę, radio z cd i zmieniarką, el. szyby i lusterka to weźmie tyle samo za samochód bez tych rzeczy, bo nie uwierzę
            • greenblack Re: Nówka kosztuje 63 tys - gdzie? 16.05.03, 09:11
              Naiwny jesteś. Nie bierzesz pod uwagę, że to Reanult i do tego już
              nieprodukowane.

Pozdrawiam
              • greenblack Re: Nówka kosztuje 63 tys - gdzie? 16.05.03, 09:16
                Megane 1.6 kombi za 52400.

Renault Megane 1.6 Fidji

Pojemność silnika 1598 cm³
                Gwarancja 1 rok
                Cena podstawowa z Vat 52400 PLN

www.mojeauto.pl
          • greenblack Rzeczywiście, nówka 66 tyś 16.05.03, 09:09
            Ale Laguna Kombi 1.6 :)))))))

Pozdrawiam
            • Gość: Wicio Ja wcale nie twierdzę, że to tanio.. IP: *.isep.pw.edu.pl 16.05.03, 09:19
              Kalkulator wartości samochodu ze strony GW podał cenę blisko 39 tys. bez uwzględnienia 4 poduszek (a tylko 2) no i bez zmieniarki CD. A samochód jest sprzedawany przez alon Renault a nie od osoby prywatnej, więc musi być o te kilka procent droższy niż wskazuje na to rynek
              • greenblack Re: Ja wcale nie twierdzę, że to tanio.. 16.05.03, 10:57
                Gość portalu: Wicio napisał(a):

> Kalkulator wartości samochodu ze strony GW podał cenę blisko 39 tys. bez
                uwzglę
                > dnienia 4 poduszek (a tylko 2) no i bez zmieniarki CD.

Nawet, jeśli wyposażenie kosztowało 50% ceny wersji bazowej, to i tak niewiele
                z tego zobaczysz przy odsprzedaży. Taki kraj.

A samochód jest sprzedaw
                > any przez alon Renault a nie od osoby prywatnej, więc musi być o te kilka
                proce
                > nt droższy niż wskazuje na to rynek

Mały przebieg i pewne pochodzenie mogą zachęcać. Żebyś się jednak nie
                przeliczył. W salonowych komisach też cofają liczniki.

Pozdrawiam
    • Gość: Henry Re: Renault Megane Combi - warto? IP: *.telia.com 16.05.03, 09:24
      Troszke maly silniczek-dlatego glosny,ale ogolnie rzecz biorac oplaci sie -
      to dobre combi.
      • Gość: Wicio Re: Renault Megane Combi - warto? IP: *.isep.pw.edu.pl 16.05.03, 10:52
        Dzięki za opinie.
        Jutro jadę kupić (de facto to brat to kupuje), to podzielę się wrażeniami.
        Ostatecznie stanęło na 43 tys. ale dają opony zimowe.
        • Gość: francuz Re: Wicio koniecznie to przeczytaj !!!!!!!!!!!!!!! IP: granat:* / 192.168.1.* 16.05.03, 11:35
          Wicio jeśli ciebie interesuje takie auto to wiem gdze można kupic Megana Kombi
          1,8 16 v z 2001 roku za 42000 z ful wypasem oprócz skór jak ciebie interesuje
          to odpisz .Auto bezwypadkowe kupione w serwisie
        • Gość: Wiktor Re: Renault Megane Combi - warto? IP: *.netia.pl 16.05.03, 13:46
          Nie rozumiem... Klika miesięcy temu kiedy był jescze w sprzedaży w pełni
          wyposażoną wersję NOWĄ!!! można było kupić za 50 tys...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka