hejneken 20.04.07, 14:38 wygląda jak punto tyle że z bagażnikiem, coś prawie jak aveo, chociaż na zdjęciach nie jest źle www.automoc.pl/aktualnosci/aktualnosci/ami-prezentacja-fiata-linea.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
purhed Re: Fiat linea,kolejna przeróbka hatchbacka na se 20.04.07, 16:05 toś chłopie amerykę odkrył Link Zgłoś
mary_elx Re: Fiat linea,kolejna KLAPA 20.04.07, 19:10 Będzie klapa, mimo że samochód na zdjęciach prezentuje się nawet ładnie. Niestety mało kto będzie chciał kupować sedana klasy B pozującego na kompakta za cenę kompakta (bo nie sądze, żeby cena była zbliżona do Grandy). Powtórzą klapę marei, która była samochodem BARDZO ŁADNYM, ale kosztowała o 1/4 albo i 1/3 więcej od blixniaczej Bravy. Linei zaszkodzi także to, że wogóle jest spokrewniona z Grande, bo będzie tak własnie postrzegana, a nie jako "elegancki mały sedan". Szkoda, że fiat nie oferuje od dawna sedana w segmencie popularnym. Ludzie kupują główne hatchbacki nie tylk dlatego, że im sie podobają, ale dlatego, że są wyraxnie tańsze o sedanów sprzedawanych z ceny z sufitu. Link Zgłoś
programistajava Re: Fiat linea,kolejna KLAPA 18.05.07, 07:44 Moim zdaniem to nie bedzie klapa! Autko ladne cena jeszcze do lykniecia, jesli na GP bylo tylu amatorow to i na Linee sie znajda (moze mniej ale napewno znaczna ilosc). Mogliby tylko dac jeszcze 1 mozniejszy silnik benzynowy bo tak to kiepsky wybor i tym sobie w kolano strzelaja. Ja jednak goraco kibicuje temu autku, gdybym nie kupil pol roku temu Albei to kto wie... :D Link Zgłoś
buraque Re: Fiat linea,kolejna KLAPA 18.05.07, 08:24 programistajava napisał: > Moim zdaniem to nie bedzie klapa! Autko ladne cena jeszcze do lykniecia, jesli > na GP bylo tylu amatorow to i na Linee sie znajda (moze mniej ale napewno > znaczna ilosc). Mogliby tylko dac jeszcze 1 mozniejszy silnik benzynowy bo tak > to kiepsky wybor i tym sobie w kolano strzelaja. Ja jednak goraco kibicuje temu > autku, gdybym nie kupil pol roku temu Albei to kto wie... :D jeśli Turcy z Tofasa będą dobrze skąłdac to auto a cena będzie przystępna to sukces murowany, w końcu lepiej jeździć ładnym Fiatem niż szkaradną Dacią Link Zgłoś
programistajava Re: Fiat linea,kolejna KLAPA 18.05.07, 09:09 > jeśli Turcy z Tofasa będą dobrze skąłdac to auto a cena będzie przystępna to > sukces murowany, w końcu lepiej jeździć ładnym Fiatem niż szkaradną Dacią Taka ciekawostka, mam Albee, pytam dilera na kiedy auto z produkcji bedzie on mi na to 2-3mce, ja sie pytam czemu tak dlugo? On mi na to : najpierw Turcy skladaja Albee pozniej jedzie do Wloch na przeglad wewnetrzny w firmie (czyt poprawiaja po Turkach? :)) a potem do importera z docelowego kraju . :D Rozbawilo mnie to do lez ale coz najwazniejsze ze oproocz jednej drobnostki (uszk zamek od skladanej tylnej kanapy) wszystko dobrze poskrecane dostalem :D Tak wiec najwazniejszy jest efekt koncowy, pozyjemy zobaczymy. Duzym plusem jest to ze na Grande Punto teraz wychodza niedociagneicia ktorych juz nie bedzie w Linei, nowy model to jednak problem dla kupujacych, jak czytam forum Grande Punto to wlos sie czasami na glowie jezy. A ja mam stary model po 2 faceliftingach z silnikiem od Grande wprawdzie (na razie o wiekszych wpadkach nie slychac) i .... jezdzi bezproblemowo. :D Link Zgłoś
goodmorning1 Fiat Linea - będzie dobrze 18.05.07, 09:42 > jak czytam forum GrandePunto to wlos sie czasami na glowie jezy. Nie jest tak źle :) Mam grande i jeździ bezproblemowo. Znam ludzi, ktorym to autko też się dzielnie spisuje. Forum, o którym wspominasz ma to do siebie, że niestety najwięcej piszą tam DYLETANCI/IGNORANCI, dla których najmniejsze skrzypnięcie plastiku jest AWARIĄ :) Ale zgodzę się z Tobą, że po przeczytaniu kilku wpisów można odnieść wrażenie, które opisujesz. Na szczęście nie jest tak źle z grande. Jest nawet całkiem dobrze, co jednak statystyki sprzedaży i czas oczekiwania potwierdzają ;) Samochód wykonaniem, prowadzeniem i ogólną jakością nadal się wyróżnia na tle rywali. Inna sprawa to albea: znam pewnego księdza sporo podróżującego po swojej parafii nową albeą - nie słyszałem żadnego narzekania a czasem sobie o fiatach porozmawiamy :) Link Zgłoś
audi-rs Re: Fiat linea,kolejna przeróbka hatchbacka na se 17.05.07, 23:52 chyba jeszcze zaden sedan powstaly z hatchbacka nie byl udany. Link Zgłoś
11slavo Re: Fiat linea,kolejna przeróbka hatchbacka na se 18.05.07, 18:57 Niby dlaczego ma byc klapa? To pierwszy ladny 'maly' sedan. Ma wielkosc Vectry B, a kosztuje 10 tys mniej niz wynosi srednia cena najtanszych kompaktow. Prawdopodobnie za 50 tys zl mozna bedzie miec duzego sedana (z duzym rozstawem osi) z oszczednym i dosc dynamicznym silnikiem diesla. Ten Fiacik to swietna alternatywa dla odnoszacego spektakularny sukces Logana (ktory jest nieco tanszy ale znacznie bardziej prosty i przestarzaly, a o wygladzie nawet nie wspominajac) Link Zgłoś