Dodaj do ulubionych

Fiat linea,kolejna przeróbka hatchbacka na sedana?

20.04.07, 14:38
wygląda jak punto tyle że z bagażnikiem, coś prawie jak aveo, chociaż na
zdjęciach nie jest źle

www.automoc.pl/aktualnosci/aktualnosci/ami-prezentacja-fiata-linea.html
Obserwuj wątek
    • purhed Re: Fiat linea,kolejna przeróbka hatchbacka na se 20.04.07, 16:05
      toś chłopie amerykę odkrył
    • mary_elx Re: Fiat linea,kolejna KLAPA 20.04.07, 19:10
      Będzie klapa, mimo że samochód na zdjęciach prezentuje się nawet ładnie.
      Niestety mało kto będzie chciał kupować sedana klasy B pozującego na kompakta
      za cenę kompakta (bo nie sądze, żeby cena była zbliżona do Grandy). Powtórzą
      klapę marei, która była samochodem BARDZO ŁADNYM, ale kosztowała o 1/4 albo i
      1/3 więcej od blixniaczej Bravy. Linei zaszkodzi także to, że wogóle jest
      spokrewniona z Grande, bo będzie tak własnie postrzegana, a nie jako "elegancki
      mały sedan".

Szkoda, że fiat nie oferuje od dawna sedana w segmencie popularnym. Ludzie
      kupują główne hatchbacki nie tylk dlatego, że im sie podobają, ale dlatego, że
      są wyraxnie tańsze o sedanów sprzedawanych z ceny z sufitu.
      • programistajava Re: Fiat linea,kolejna KLAPA 18.05.07, 07:44
        Moim zdaniem to nie bedzie klapa! Autko ladne cena jeszcze do lykniecia, jesli
        na GP bylo tylu amatorow to i na Linee sie znajda (moze mniej ale napewno
        znaczna ilosc). Mogliby tylko dac jeszcze 1 mozniejszy silnik benzynowy bo tak
        to kiepsky wybor i tym sobie w kolano strzelaja. Ja jednak goraco kibicuje temu
        autku, gdybym nie kupil pol roku temu Albei to kto wie... :D
        • buraque Re: Fiat linea,kolejna KLAPA 18.05.07, 08:24
          programistajava napisał:

> Moim zdaniem to nie bedzie klapa! Autko ladne cena jeszcze do lykniecia, jesli
          > na GP bylo tylu amatorow to i na Linee sie znajda (moze mniej ale napewno
          > znaczna ilosc). Mogliby tylko dac jeszcze 1 mozniejszy silnik benzynowy bo tak
          > to kiepsky wybor i tym sobie w kolano strzelaja. Ja jednak goraco kibicuje
          temu
          > autku, gdybym nie kupil pol roku temu Albei to kto wie... :D

jeśli Turcy z Tofasa będą dobrze skąłdac to auto a cena będzie przystępna to
          sukces murowany, w końcu lepiej jeździć ładnym Fiatem niż szkaradną Dacią
          • programistajava Re: Fiat linea,kolejna KLAPA 18.05.07, 09:09
            > jeśli Turcy z Tofasa będą dobrze skąłdac to auto a cena będzie przystępna to
            > sukces murowany, w końcu lepiej jeździć ładnym Fiatem niż szkaradną Dacią
            Taka ciekawostka, mam Albee, pytam dilera na kiedy auto z produkcji bedzie on mi
            na to 2-3mce, ja sie pytam czemu tak dlugo? On mi na to : najpierw Turcy
            skladaja Albee pozniej jedzie do Wloch na przeglad wewnetrzny w firmie (czyt
            poprawiaja po Turkach? :)) a potem do importera z docelowego kraju . :D
            Rozbawilo mnie to do lez ale coz najwazniejsze ze oproocz jednej drobnostki
            (uszk zamek od skladanej tylnej kanapy) wszystko dobrze poskrecane dostalem :D
            Tak wiec najwazniejszy jest efekt koncowy, pozyjemy zobaczymy. Duzym plusem jest
            to ze na Grande Punto teraz wychodza niedociagneicia ktorych juz nie bedzie w
            Linei, nowy model to jednak problem dla kupujacych, jak czytam forum Grande
            Punto to wlos sie czasami na glowie jezy. A ja mam stary model po 2
            faceliftingach z silnikiem od Grande wprawdzie (na razie o wiekszych wpadkach
            nie slychac) i .... jezdzi bezproblemowo. :D
            • goodmorning1 Fiat Linea - będzie dobrze 18.05.07, 09:42

> jak czytam forum GrandePunto to wlos sie czasami na glowie jezy.

Nie jest tak źle :)
              Mam grande i jeździ bezproblemowo. Znam ludzi, ktorym to autko też się dzielnie
              spisuje.
              Forum, o którym wspominasz ma to do siebie, że niestety najwięcej piszą tam
              DYLETANCI/IGNORANCI, dla których najmniejsze skrzypnięcie plastiku jest
              AWARIĄ :)
              Ale zgodzę się z Tobą, że po przeczytaniu kilku wpisów można odnieść wrażenie,
              które opisujesz.
              Na szczęście nie jest tak źle z grande. Jest nawet całkiem dobrze, co jednak
              statystyki sprzedaży i czas oczekiwania potwierdzają ;) Samochód wykonaniem,
              prowadzeniem i ogólną jakością nadal się wyróżnia na tle rywali.
              Inna sprawa to albea: znam pewnego księdza sporo podróżującego po swojej
              parafii nową albeą - nie słyszałem żadnego narzekania a czasem sobie o fiatach
              porozmawiamy :)
    • audi-rs Re: Fiat linea,kolejna przeróbka hatchbacka na se 17.05.07, 23:52
      chyba jeszcze zaden sedan powstaly z hatchbacka nie byl udany.
    • 11slavo Re: Fiat linea,kolejna przeróbka hatchbacka na se 18.05.07, 18:57
      Niby dlaczego ma byc klapa?
      To pierwszy ladny 'maly' sedan.
      Ma wielkosc Vectry B, a kosztuje 10 tys mniej niz wynosi srednia cena
      najtanszych kompaktow.
      Prawdopodobnie za 50 tys zl mozna bedzie miec duzego sedana (z duzym rozstawem
      osi) z oszczednym i dosc dynamicznym silnikiem diesla.
      Ten Fiacik to swietna alternatywa dla odnoszacego spektakularny sukces Logana
      (ktory jest nieco tanszy ale znacznie bardziej prosty i przestarzaly, a o
      wygladzie nawet nie wspominajac)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka