Dodaj do ulubionych

który wybrać????

22.04.07, 18:24
zastanawiam się nad kupnem autka. i mój wybór wacha sie między trzema
modelami a mianowicie 'Mercedes c220 , VW Passat, VW Bora' kombi no i
oczywiście żeby był diesel. co myslicie o tych modelach ! przedstawcie wady i
zalety tych modeli każda uwaga bedzie dla mnie cenna informacją.
Obserwuj wątek
    • purhed Re: który wybrać???? 22.04.07, 19:32
      wybór się wacha? a co to znaczy?
      • frequentflyer Re: który wybrać???? 23.04.07, 23:17
        że wybiera benzyniaka
    • wallenrode Re: który wybrać???? 22.04.07, 20:06
      ja bym brał C220.
    • al9 Re: który wybrać???? 22.04.07, 22:06
      podaj roczniki i budżet
      al
      • inkapek Re: który wybrać???? 23.04.07, 21:17
        budżet to tak do 50 tyś, a rocznik to od 2000 do 2003/4. sąsiad miał pasata ale
        teraz zmienił na c220 więc mogę sądzić że jest lepszy.ale to tylko moje
        przypuszczenia.wizualnie kombiak c220 wygląda bardziej imponująco.a silnik to
        tak 2,0diesel by mi odpowiadał.
        • wallenrode Re: który wybrać???? 23.04.07, 21:36
          jeżeli trafisz na przyzwoity model bierz mietka...
          • piotr33k2 Re: który wybrać???? 23.04.07, 22:29
            oczywiscie ze bierz mietka z pompowtryskiwaczami w WW predzej czy pózniej
            bedziesz miał problemy a to drogie zabawy są ,znam pare osób i kolegów co mieli
            pasaty i bore i wszyscy sie ich pozbyli po jakimś czasie a jeden (ostatnio co
            sie nie pozbył) wydał 5 koła na pompowtryski i turbo (okazyjnie nowe po
            znajomosci nie w serwisie ) w passacie rocznik 2002-3 ,ma go od nowości a
            wczesniej wymienił już oczywiscie pompe wspomagania za coś około 1800 zł tylko
            dlatego że w serwisie skody, he he.
            • wallenrode jednym słowem 23.04.07, 22:38
              urzekła mnie Twoja historia.
              • piotr33k2 Re: jednym słowem 23.04.07, 22:54
                niektórym trudno przyjac do wiadomosci prawde i obalić mity ,a prawda jest
                taka diesele WW są do dupy na dłuższą mete i drogie jak na swoją rzeczywistą
                wartosc samochody a mity takie ze ww to bezawaryjne i trwałe auta, he he.
                • wallenrode Re: jednym słowem 23.04.07, 22:58
                  ja nie miałem i niebędę miał doczynienia z pompowtryskawiczami VW... diesle
                  mnie nie przekonują - jeszcze... pażyjom pauwidjom
                  • piotr33k2 Re: jednym słowem 23.04.07, 23:08
                    ale jak kiedyś bedziesz kupował diesla nie kupuj WW ,nie warty zdecydowanie
                    swojej ceny ,juz lepsze sa fracuskie diesle(silniki) że o japońskich nawet nie
                    wspomne .
                    • sum_tzw_olimpijczyk Re: jednym słowem 24.04.07, 17:51
                      Pracownik czy właściciel salonu, któremu VW zabiera klientów? Taka prawda, że VW
                      ma chyba największe doświadczenie w silnikach diesla z bezpośrednim wtryskiem
                      paliwa. Awarie turbin - śmieszne, bo producent turbin do VW "daje" swoje turbiny
                      także innym markom... Awarie wtryskiwaczy? Spytaj właścicieli Mondeo TDCI co to
                      są awarie wtrysków.
            • leon.zbowidowiec Re: który wybrać???? 23.04.07, 23:31
              >znam pare osób i kolegów co mieli
              >
              > pasaty i bore i wszyscy sie ich pozbyli po jakimś czasie a jeden (ostatnio co
              > sie nie pozbył) wydał 5 koła na pompowtryski i turbo (okazyjnie nowe po
              > znajomosci nie w serwisie ) w passacie rocznik 2002-3 ,ma go od nowości a
              > wczesniej wymienił już oczywiscie pompe wspomagania za coś około 1800 zł
              tylko
              > dlatego że w serwisie skody, he he.

ostatnio pisales ze masz tylko trzech znajomych z samymi passatami - a teraz
              nawet mieli bore - no prosze co za wyobraznia. Na dodatek wszystkim sie psuly
              pompy wspomagania a teraz tylko jednemu i to na dodatek serwisujacemu swoj
              samochod "po znajomosci" i w serwisie skody. Wiekszych bzdur i zmyslan dawno
              nie czytalem ale niecierpliwie czekam na nowe - stajesz sie moim idolem na tym
              forum w pisaniu zabawnych acz nieprawdziwych historyjek.
              Dalej nie moge sie natomiast doczekac statystyk na temat "notorycznie"
              padajacych pomp wspomagania w passatach 2002/03. Moze chociaz napisz co one
              wspomagaja bo niezmiernie mnie to interesuje.
              • piotr33k2 Re: który wybrać???? 23.04.07, 23:49
                statystyki to twoja specjalnosc internetowy teoretyku kierowco i
                mechaniku ,trzech to jest przecież kilku a ten od bory nie wiem czemu
                konkretnie-przyczynowo sie jej pozbył ale dziwnie szybko sie jej pozbył ,widac
                czuł juz pismo nosem ze dzień zagłady finansowej sie zbliża, he he.
                • 7martius Re: który wybrać???? 24.04.07, 00:59
                  scyzoryk w kieszeni się otwiera

współczuję ludziom szukającym wiedzy na tym forum
                  • primo555 Re: który wybrać???? 24.04.07, 01:02
                    ja Ci mowie , bierz Ten:

www.myvideo.de/watch/727227
                  • black_code Re: który wybrać???? 24.04.07, 08:19
                    7martius napisał:

> scyzoryk w kieszeni się otwiera
                    >
                    > współczuję ludziom szukającym wiedzy na tym forum

No co zrobic takich oszolomow jak piotr33k2 jest tu jeszcze kilku ,
                    tylko czekac az moj idol wojtek _blankietowy sie zjawi .
                • leon.zbowidowiec Re: który wybrać???? 24.04.07, 10:50
                  piotr33k2 napisał:

> statystyki to twoja specjalnosc internetowy teoretyku kierowco i
                  > mechaniku ,trzech to jest przecież kilku a ten od bory nie wiem czemu
                  > konkretnie-przyczynowo sie jej pozbył ale dziwnie szybko sie jej
                  pozbył ,widac
                  > czuł juz pismo nosem ze dzień zagłady finansowej sie zbliża, he he.

Odpisze Ci kolejny raz chociaz uwazam to za strate czasu. Lepiej miec
                  TEOREYCZNA ale SPRAWDZONA wiedze niz pisac glupoty. W sasiednim watku doradzasz
                  np. komus aby do 1.9TDI w Sharanie wlal olej mineralny - DOCZYTAJ GLUPKU
                  najpierw teoretyczna instrukcje jaki olej powinien byc do tego silnika a
                  dopiero potem pisz SWOJE GLUPOTY. Jezeli poziom wiedzy technicznej twoich
                  kolegow od passatow i bor jest podobny do twojego to nie dziwie sie ze juz
                  musieli wymieniac turbiny i wtryskiwacze ale prosze zachowaj te wiedze w
                  tajemnicy TYLKO DLA SIEBIE i nie kompromituj sie dalej a co gorsza nie doradzaj
                  GLUPIO innym jezeli nie masz o tym zielonego pojecia.
                  Nadal czekam na odpowiedz co to za pompa wspomagania za 1800 PLN pasuje od
                  skody do passata i co ona wspomaga ?
                  • inkapek Re: mętlik w głowie 24.04.07, 17:47
                    teraz to mi namieszaliście.myślałam że to mi chcecie doradzić a nie sprzeczać
                    się wzajemnie ze sobą no ale trudno.chciałam info prawdziwe na temat np.silnika
                    (jego wadach i zaletach)o ilosci spalania paliwa, wygoda,eksploatacja itp.bore
                    już odżuciłam został mietek i passat ale nadal nic konkretnie nie wiem o ich
                    stanie technicznym jako modelach(wadliwe czy nie).no i jak z częściami.bo
                    słyszałam że mietki są pod tym względem złe do naprawiania że aby go naprawić
                    pod maską, trzeba wyciągać silnik(ogólnie są nie wygodne)może obalicie te
                    stwierdzenie bo nie wiem czy to mit czy tylko kumple tak sobie
                    gadaliwprowadzajac mnie tym samym w błąd.
                  • piotr33k2 [...] 24.04.07, 22:43
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • leon.zbowidowiec Re: który wybrać???? 24.04.07, 23:18
                      piotr33k2 napisał:

> słuchaj ty bezndziejny śmieszny palancie teoretyku co to pewnie jeżdzi raz na
                      > tydzień do kosciółka a całą swą wiedze opiera na statystykach, periodykach i
                      > innych prasowych pierdołach ,zasada jest taka że do starych wysłuzonych diesli
                      > ....
                      itp. itd.
                      Odpowiadam ci po raz ostatni.
                      Taka zasada moze i jest ze do starych trupow i innych dwudziestoletnich diesli
                      bez turbo wlewa sie olej mineralny - ty wydajesz sie byc niewatpliwie
                      praktykiem w tym temacie jezeli chodzi o szroty i inny zlom. W silnikach TDI z
                      97 roku VW/Audi przewiduje przez caly okres eksploatacji olej w pelni
                      syntetyczny spelniajacy na dokladke dosc wysrubowane normy VW. Jezeli nie
                      jestes tego w stanie pojac to idz dalej doradzaj u swojego lokalnego kowala jak
                      naprawia sie fiaty 126p ale nie doradzaj GLUPOT innym na tym forum. Co
                      do "pompy wspomagania" w passacie 1.9TDI z 2003 roku to zadalem sobie trud i
                      policzylem ile jest w nim pomp - ok siedmiu + 1-3 w zaleznosci od wersji
                      wyposazenia i powiem ci w zaufaniu ze ZADNA nie nazywa sie "pompa wspomagania".
                      Na podstawie powyzszych faktow stwierdzam ze albo jezdzisz jakims 20 letnim
                      sztruclem i nigdy nawet nie siedziales w Passacie albo masz 14 lat i jedyne
                      samochody jakie miales byly "wirtualne" w NFS albo innej grze.
                      Twoje brednie sa moze i zabawne ale staja sie denerwujace w momencie kiedy
                      zaczynasz ludziom szukajacym konkretnej porady udzielac GLUPICH i
                      NIEPRAWDZIWYCH informacji. Pisz dalej swoje historyjki ale jezeli sprawy
                      dotycza konkretow o ktorych nie masz pojecia to poprostu ZAMILCZ i NIE PISZ
                      WIECEJ GLUPOT.
                      • piotr33k2 [...] 25.04.07, 00:13
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • leon.zbowidowiec Re: który wybrać???? 25.04.07, 00:34
                          Nie mam juz sily ci odpisywac ale cytujac niejakiego roberta888 powiem
                          tak "widze ze jestes nieco ociezaly umyslowo wiec nie bede sie nad toba pastwil
                          tylko ci pomoge" i wytlumacze to najprosciej jak mozna. Producent po to zaleca
                          dany olej zeby potem jacys frustraci nie pisali na forach ze padaja turbiny
                          albo pompowtryskiwacze w Passatach po 50 tys km. Stosowanie sie do tych zalecen
                          jak rowniez wykonywanie przewidzianych przez producenta wymian czesci
                          eksploatacyjnych zgodnie z przebiegiem i czasem eksploatacji a nie dopiero jak
                          sie "zuzyja" pozwala cieszyc sie takim samochodem bez wyciekow i powaznych
                          awarii do jakichs 350 tys km !!! Przyczyna wiekszosci problemow sa wlasnie tacy
                          domorosli mechanicy jak ty ktorzy twierdza ze wszystko mozna zrobic i taniej i
                          lepiej chociaz nie maja o tym bladego pojecia. Dzisiejsze samochody wbrew
                          pozorom bardzo sie roznia od tych z przed 20 lat i jezeli nie rozumiesz tego to
                          i tak cie nie przekonam. Co do zarowek to akurat w ASO VW/Audi ktore jest obok
                          mnie kosztuja tyle samo co na przyslowiowym CPNie (nie mowie o ksenonach i
                          LEDach ale o pozostalych) a wymieniaja mi je za darmo wiec nie rozumiem o czym
                          piszesz. Co do pompy to nazywa sie to POMPA LOPATKOWA dla wspomagania
                          kierownicy ale skad mozesz to wiedziec jak z Passatem miales do czynienia tylko
                          na zdjeciach w czasopismach motoryzacyjnych ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka