megasia 26.04.07, 16:26 Mam pytanie: jaką trasą najlepiej jechać na weekend do Białowieży? Będę wdzięczna za poradę :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
roxy361 Re: Warszawa-Białowieża 26.04.07, 22:19 Wyszków- Brok- Ciechanowiec- Brańsk- Bielsk Podlaski - Hajnówka- Białowieża Link Zgłoś
pingwini Re: Warszawa-Białowieża 26.04.07, 23:52 a ja proponuję wyjechać przez Rembertów do Sulejówka i dalej Stanisławów-Węgrów- Sokołów Podlaski-Siemiatycze-Hajnówka-Białowieża, odległość podobna a ruch znacznie mniejszy, omija się zakorkowany Wyszków, a do tego momentami piękne widoki (jedzie się wzdłóż Bugu) miłego urlopu Link Zgłoś
kazikoseki0 Re: Warszawa-Białowieża 27.04.07, 09:45 przy czym z Siemiatycz do Hajnówki są dwa warianty: Przez Bielsk Podlaski (dłuższy, stosunkowo dobra droga) i przez Kleszczele (krótszy, mniejszy ruch, ładny, ale nie wiem jak obecnie z jakością drogi, bo to róznie bywało). Między Hajnówką i Białowieżą, też są dwie możliwości: 1. Prosto drogą przez las (krótszy) 2. W połowie (zaraz za parkingiem będącym po lewej stronie) można skręcić w lewo i po kilku (3-4 km) w prawo przez wsie puszczańskie. W obu wypadkach niezła choć ta druga dość wąska i trzeba jechać niezbyt szybko, ale może warto, tym bardziej, że ok.0,5 km za drugą wsią (Teremiski) można zatrzymać się (przy torach dawnej kolejki leśnej) i przejść się na całkiem miły spacer. Link Zgłoś
megasia Re: Warszawa-Białowieża 27.04.07, 15:18 Dziękuję wszystkim! Właśnie Wyszkowa sie boję, bo stałam tam w korku nie raz... pozdrawiam :) Link Zgłoś
adambuk Re: Warszawa-Białowieża 27.04.07, 16:30 Ja zdecydowanie obstawiam wariant przez Sokołów i Siemiatycze. Link Zgłoś
dokto Re: Warszawa-Białowieża 28.04.07, 07:20 kazikoseki0 napisał: > Między Hajnówką i Białowieżą, też są dwie możliwości: > 1. Prosto drogą przez las (krótszy) > 2. W połowie (zaraz za parkingiem będącym po lewej stronie) można skręcić w lew > o > i po kilku (3-4 km) w prawo przez wsie puszczańskie. W obu wypadkach niezła cho > ć > ta druga dość wąska i trzeba jechać niezbyt szybko, ale może warto, tym > bardziej, że ok.0,5 km za drugą wsią (Teremiski) można zatrzymać się (przy > torach dawnej kolejki leśnej) i przejść się na całkiem miły spacer. Jakie wsie, jakie wsie. To od zawsze było 3miasto:))) Link Zgłoś