Dodaj do ulubionych

Warszawa-Białowieża

26.04.07, 16:26
Mam pytanie: jaką trasą najlepiej jechać na weekend do Białowieży?
Będę wdzięczna za poradę :)
Obserwuj wątek
    • roxy361 Re: Warszawa-Białowieża 26.04.07, 22:19
      Wyszków- Brok- Ciechanowiec- Brańsk- Bielsk Podlaski - Hajnówka- Białowieża
      • pingwini Re: Warszawa-Białowieża 26.04.07, 23:52
        a ja proponuję wyjechać przez Rembertów do Sulejówka i dalej Stanisławów-Węgrów-
        Sokołów Podlaski-Siemiatycze-Hajnówka-Białowieża, odległość podobna a ruch
        znacznie mniejszy, omija się zakorkowany Wyszków, a do tego momentami piękne
        widoki (jedzie się wzdłóż Bugu)
        miłego urlopu
        • kazikoseki0 Re: Warszawa-Białowieża 27.04.07, 09:45
          przy czym z Siemiatycz do Hajnówki są dwa warianty: Przez Bielsk Podlaski
          (dłuższy, stosunkowo dobra droga) i przez Kleszczele (krótszy, mniejszy ruch,
          ładny, ale nie wiem jak obecnie z jakością drogi, bo to róznie bywało).
          Między Hajnówką i Białowieżą, też są dwie możliwości:
          1. Prosto drogą przez las (krótszy)
          2. W połowie (zaraz za parkingiem będącym po lewej stronie) można skręcić w lewo
          i po kilku (3-4 km) w prawo przez wsie puszczańskie. W obu wypadkach niezła choć
          ta druga dość wąska i trzeba jechać niezbyt szybko, ale może warto, tym
          bardziej, że ok.0,5 km za drugą wsią (Teremiski) można zatrzymać się (przy
          torach dawnej kolejki leśnej) i przejść się na całkiem miły spacer.
          • megasia Re: Warszawa-Białowieża 27.04.07, 15:18
            Dziękuję wszystkim! Właśnie Wyszkowa sie boję, bo stałam tam w korku nie raz...

pozdrawiam :)
            • adambuk Re: Warszawa-Białowieża 27.04.07, 16:30
              Ja zdecydowanie obstawiam wariant przez Sokołów i Siemiatycze.
          • dokto Re: Warszawa-Białowieża 28.04.07, 07:20
            kazikoseki0 napisał:

> Między Hajnówką i Białowieżą, też są dwie możliwości:
            > 1. Prosto drogą przez las (krótszy)
            > 2. W połowie (zaraz za parkingiem będącym po lewej stronie) można skręcić w
            lew
            > o
            > i po kilku (3-4 km) w prawo przez wsie puszczańskie. W obu wypadkach niezła
            cho
            > ć
            > ta druga dość wąska i trzeba jechać niezbyt szybko, ale może warto, tym
            > bardziej, że ok.0,5 km za drugą wsią (Teremiski) można zatrzymać się (przy
            > torach dawnej kolejki leśnej) i przejść się na całkiem miły spacer.

Jakie wsie, jakie wsie. To od zawsze było 3miasto:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka