basia_pi Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 13.05.07, 19:05 www.nissan-europe.com/uk/qashqai/urbanchallange/index.html Nissan Qashqai Urban Challenge - ciekawe wydarzenie, to co ci ludzie robią na rowerach jest chore... Link Zgłoś
basia_pi Nissan Qashqai Urban Challenge 13.05.07, 19:12 www.nissan-europe.com/global/quc/index.html Link Zgłoś
brylant1 tylko ta debilna nazwa... 13.05.07, 20:40 pierwsze skojarzenie - nissan kaszan :)) Link Zgłoś
tokida Nazwa faktycznie odstręczająca... 14.05.07, 09:26 .. mnie kojarzy się z kaszką z mlekiem taką dla niemowlaka. Prawdziwy macho nie kupi auta, kóre nazywa się "kaszka". Czy jeździsz? - spyta ktoś. - kaszką - musiałbym odpowiedzieć gdybym nabył to cudo Niby to drobiazg, ale ma spore znaczenie oprzy tak ogromnej konkurencji. Mając do wybory kupę świetnych aut o podobnym wyglądzie i osiągach o moim ostatecznym wyborze mogłaby zadecydować równie dobrze nazwa. Mitsubischi na rynek latynoski zmienił nazwę swojego sztandarowego modelo Pajero, bo to oznacza w ichniejszym języku onanistę. Pewnie rynek polski jest wciąz za mało chłonny dla producentów, żeby chciało im się zmieniać nazwy modeli dla tych głupich kilkuset sztuk rocznie, które może uda i się u nas sprzedać, ale w przyszłości, kto wie..? Link Zgłoś
michalpowierza Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 13.05.07, 22:10 Ten artykuł jest tendencyjny, Nissan Qashqai jest moim piątym samochodem w karierze i jest po prostu świetny, jeżdżę nim po polnych drogach nic nie puka nic nie stuka, jest bardzo skrętny, jeździ się nim jak małym czołgiem przynajmniej tym z silnikiem disla. Kupując go porownywałem forda focusa i nie ma najmniejszego porównania. Ja jestem zadowolony jest super. Link Zgłoś
wio4litery Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 13.05.07, 23:01 michalpowierza napisał: > Ten artykuł jest tendencyjny, Jak wszystkie zresztą: jak nie tendencyjne to sponsorowane. Całe szczęście są na tym świecie forumowicze i ich bezstronne, fachowe, kompetentne uwagi. Jak ta: > nic nie stuka, jest bardzo skrętny, jeździ się nim jak małym czołgiem > przynajmniej tym z silnikiem disla. Kupując go porownywałem forda focusa i nie > ma najmniejszego porównania. Ja jestem zadowolony jest super. w4l Gość portalu: MJ napisał(a): > Mam nadzieję, że kiedyś w tym kraju będzie drogówka stać co kilometr. Wtedy > będzie miło jeździć Link Zgłoś
jack.flash Nissan nie ma dobrej opinii szczegolnie 14.05.07, 05:27 za Oceanem. W odroznieniu np od Toyoty. Znany dawniej jako Datsun - okreslany krotko "Dead Soon". Wielu moich znajomych mialo problemy na przestrzeni lat z Sentra, King Cab, Stanza, Maxima, Altima, Murano, Quest. Link Zgłoś
clex2 Re: Nissan nie ma dobrej opinii szczegolnie 26.05.07, 02:01 tak sie sklada ze od tamtych czasow kilka amerykanskich marek zniknelo z rynku a nissan jakos sie trzyma. ciekawe ilu z twoich kolegow mialo problemy z takimi wynalazkami jak 'voyager' 'neon' i w zasadzie dowolna marka z GM czy Forda? to dopiero sa bryki... zic dziwniego ze po doswiadzeniach z tymi cudami techniki kupuja pozniej auta z japonii albo europy. Link Zgłoś
simr1979 Nowe WO.... ??? 14.05.07, 09:59 Przynajmniej nazwiska nowe i język nowy (nareszcie da się czytać)...oby tak dalej :D Link Zgłoś
cichy_zorro Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 14.05.07, 10:13 Mnie tez sie podoba. Fakt, ze poza wygladem nie przypomina niczym SUV- ale nie o to chodzi w tym samochodzie. Link Zgłoś
lokis76 Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 14.05.07, 12:09 ciekawe gdzie na trasie w-wa - wroclaw - glogow znajduje sie jakas autostrada bez ograniczen predkosci, na ktorej moznaby wyprobowac owe 200 km/h do ktorych dochodzi "z trudem" .... nie robcie takich testow (co za roznica czy auto tyle faktycznie pojedzie czy nie ... ? ) w gumballu gina ludzie, nie promujcie sprawdzania na wlasna reke... jest na drogach w polsce wystarczajaco niebezpiecznie od roznej masci "sprawdzaczy" czy aby na pewno vw golf 1,6 diesel (54KM) z 1987r na pewno wyciagnie "fabryczne" 155 km/h... Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 14.05.07, 12:25 hmmm jakby chcieli do Olszyny, a pozniej do Cottbus nie ma daleko. Link Zgłoś
tohk Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 14.05.07, 13:45 POjechałem tym autem na wycieczkę, łącznie jakieś 500 km w ciągu weekendu. Wrażenia: - dziwne zawieszenie - komfortowe do pewnego stopnia, na pofalowaniach przyjemnie buja, nierówności tłumi ale na większych dziurach i uskokach reaguje panicznie - podskakuje i tłucze jakbym imadło woził w bagażniku. - niewytłumione tylne nadkola. Z przpdu cicho ale z tyłu, podczas deszczu - nieprzyjemnie. - kiepskie audio. - zbyt miękkie fotele - boli kręgosłup - na codzień jeżdżę na dużo twardszych I tyle wad. Poza tym - świetny silnik benzynowy - 2.0l - chichy i mocny. Auto wogóle nieźle wyciszone poza tymi nieszczęsnymi nadkolami. Średnie spalanie - autostrada 9l przy 160/h, zwykła trasa - 8l. Spory bagażnik, w środku dużo miejsca, pezesuwany podłokietnik, oparcia w drzwiach nieco za nisko. 4WD nie włączałem. W sumie - gdyby dali lepsze audio - sam bym kupił. Chociaż, fotel kierowcy trochę trzeszczy... Link Zgłoś
meteo_patka Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 25.08.07, 19:33 mam ten samochód od tygodnia, zaliczyliśmy długą trasę i po Warszawie. Zadowolona jestem bardzo. Wcześniej jeździłam hondą accrod combi i sprzedałam ją, bo niewygodnie mi się parkowało. Nissan sprawdza sięna warszawskich dziurawych jezdzniach, jest komfortowy, cichy, łatwo się nim parkuje i w ciasnym garażu i w mieście. Może nie maimponującego przyspeiszenia, ale jesat wart swojej ceny, nie mam wrażenia, że przepłaciłam, za to dostałam dobry produkt za rozsądną cenę i dlatego widać tych nissanów w mieście coraz więcej. Dziwna nazwa moim zdaniuem nie przeszkadza, za to intryguje. Link Zgłoś
mmsadlo Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 25.08.07, 19:45 Nazwa dziwna dla Polaków-w innych krajach już nie. Qashqai to nazwa plemienia w Iranie które potrafi dostosować się do każdych warunków. Link Zgłoś
ludwik112 Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 02.12.08, 12:59 Moi znajomi posiadają takie autko, prosto z salonu...Jeżdżą nim już 4 miesiące i nagle zaczął gasnąć na ulicy. Ba! I to nie pierwszy raz!! Link Zgłoś
novasol Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 14.10.08, 20:49 super są te samochodziki, w tym miechu ma wejść do salonów nissan qq+2, na 7 osób. ciekawe co w nim jeszcze ulepszyli, mam nadzieję że w salonach go nie zabraknie bo chyba moja okravia pójdzie w odstawkę heheh Link Zgłoś
jadar62 Re: Gra pozorów - Nissan Qashqai 2,0 02.12.08, 20:42 Odbieram dla zony w przyszlym tygodniu, czarna tekna, w swojej klasie nie ma konkurencji. Idealne auto miejskie dla kobiety. A nazwa - golf nie intryguje, czy bezplciowe X5, a Qashqai nie kazdy umie nawet wypowiedziec. Coz .. Link Zgłoś