chaladia 30.05.03, 21:17 Czy ktoś może podać tutaj link do wyników crash-testów Opla Agila i/lub Suzuki WagonR+. Bardzo jestm ciekaw rezulatatów, tym bardziej, że na powszechnie dostępnych stronach z reportami crash-testów tych samochodów nie ma. Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Crash-testy Opla Agili lub Suzuki WagonR+ 30.05.03, 21:26 www.opel-hadsund.dk/hadsund/htm/nyheder/Nyhed2.htm Auto nie wygląda najlepiej, ale nie jest tragicznie. Pozdrawiam Greenblack Link Zgłoś
Gość: cc Re: Crash-test Suzuki WagonR+ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 21:55 www.osa.go.jp/anzen/html2001e/as110.htm Link Zgłoś
Gość: cc Re: Crash-testy Suzuki Wagon MR (2002-2003) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 21:59 Tu lepiej: www.osa.go.jp/anzen/html2003e/04.html Link Zgłoś
greenblack Re: Crash-testy Suzuki Wagon MR (2002-2003) 30.05.03, 22:22 Gość portalu: cc napisał(a): > Tu lepiej: A co to pudełko ma wspólnego z Agilą? Należy też pamiętać, że test jest przeprowadzany przy 55 km/h, a nie 64, jak w Europie. Przyznam, że nie znałem tej strony, ale piszą dokładnie to samo, do czego staram się przekonać niedowiarków: "Additionally, the results of this test can _only_ be compared in the case of vehicles with _similar_ _weights_. In other words, when the weight of test vehicles is similar, the safety performance of vehicles with higher ratings is greater than those with lower ratings. However, just because vehicle A with a weight of 1000 kg has a higher rating than vehicle B with a weight of 1500 kg does _not_ necessarily _mean_ that vehicle A is safer than vehicle B." Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: cc Re: Crash-testy Suzuki Wagon MR (2002-2003) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 21:12 Teerotycznie, to następca Wagon R+ (patrz: wymiary), a to że ma tam silnik 650, o niczym nie świadczy - to samo jest z Wagon R+. Link Zgłoś
chaladia Właśnie! 01.06.03, 21:28 To coś pokazywano już rok temu jako następcę Suzuki Wagona, ale nie było ani słowa o ewentualnym wykorzystaniu tej karoserii w Europie do Agili. Co będzie z Wagonem robionym na Węgrzech, też nie wiem. Póki co, zniknął ze strony suzuki.com.pl Ignis, a wydaje mi się, że widziałem w wegierskiej TV jego następcę. Ciekawe, czy będzie miał silnik 1,25 JTD... Link Zgłoś