Dodaj do ulubionych

Wraca strażnik z fotoradarem

18.05.07, 20:05
Boszeeeee, do kontroli wkroczy tłum niekompetentnych i zakompleksionych, co to
teraz będą mogli pokazać, KTO TU JEST WAżNY. Brrrrrr
Obserwuj wątek
    • paul8550 Wraca strażnik z fotoradarem 18.05.07, 21:37
      No i wraca panstwo policyjne. Ci ktorzy dla wlasnego bezpieczenstwa, uchyla
      pewne wolnosci, nie uzyskaja bezpieczenstwa a utraca wolnosc.
      • sid50 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 18.05.07, 22:41
        Wreszcie,już dawno powinni to zrobić,gdyby nawet jednego cwaniaczka drogowego
        przycupili ,to warto.
        • kodem_pl Re: Wraca strażnik z fotoradarem 19.05.07, 02:51
          Poczekamy az zdjecie dostaniesz ty moj drogi cwaniaczku drogowy. Bo jak chcesz
          walnac psa, to kij zawsze znajdziesz... i my w tym wypadku jestesmy psami.
          • sid50 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 19.05.07, 23:17
            Nie mam takich obaw i cieszę sie na każdą walkę z idiotami drogowymi,jeżeli
            mnie złapią a bedą mieli rację,to chwała im za to
            • soul.brother cieszysz sie 21.05.07, 17:04
              bo to ciebie nie dotyczy pewnie masz żółte papiery i nigdy prawa jady nie
              dostaniesz. Natomiast paranoik który te przepisy wymyśla, zdobędzie więcej kasy
              na lustrację i prześladowania tych co jeszcze w tym kraju zostali.
              • wykrochmalony_kolnierzyk Re: cieszysz sie 21.05.07, 22:31
                Policjanci co swoje frustracje i niekompetencje wyładowywują na kierowcach.
                Polecam szczególnie tych co przed zakończeniem pracy łapią by oprócz łapówek
                trochę nabić wpisów do papierów. Tylko tak dalej cała władza w ręce nieuków!!!!
                • ivulspirit Re: cieszysz sie 22.05.07, 12:30
                  młodzież pije piwko gdzieś pod chmurką no to ciach paralizatorem
                  • borow4 dac im jeszcze prawo do uzywania czlgow rakiet i b 22.05.07, 16:34
                    broni atomowej - wtedy zaprowadza prawdziwy cmentarny porzadek
    • baartur Re: Wraca strażnik z fotoradarem 18.05.07, 23:27
      Jest jeszcze jakiś nowy projekt który będzie ich uprawniał do zatrzymywania aut
      w mieście za niektóre wykroczenia...
    • krylos.com Re: Wraca strażnik z fotoradarem 19.05.07, 13:34
      To nawet nie w kompleksach rzecz. Wedle wszelkich reguł prawa w demokratycznym
      kraju, tylko państwo może stosować przemoc. Jest to jego wyłączna kompetencja i
      nikt inny tego robić nie może, czy to ochroniarz na dyskotece, czy rodzic
      znęcający się nad dzieckiem. Tak samo ze strażnikami miejskimi - jak dobrej
      roboty by nie robili, to jednak nie reprezentują władzy państwowej i nie mają
      prawa używać przemocy, póki nie ma zagrożenia dla ich życia lub kogoś obok (ale
      wtedy to i ja mogę, i Pan, i Pani też). Zatem sprawa będzie w definicji "stanu
      zagrożenia", jaki stwarza zatrzymywany obiekt. Nie czytałem orzeczenia TK, ale
      zapewne gdzieś tu pies pogrzebany właśnie. Ja jestem za wzmocnieniem Policji,
      dopuszczeniem władz samorządowych do współkierowania pracą miejscowych komend
      (kto płaci, ten wymaga) itd., a nie za mnożeniem instytucji uprawnionych do
      represji.
    • programistajava Re: Wraca strażnik z fotoradarem 19.05.07, 18:16
      Proponuje radary dla:
      - lekarzy i pielegniarek
      - nauczycieli (w wakacje) Przyjemne z pozytecznym
      - górników
      - hutników
      Tym mechanizmem możemy dofinansowac kazda branże :) czy to nie genialen
      rozwiazanie...zaraz zaraz bo jeszcze jakis polityk, co to konta nie ma w banku i
      mieszka z mama i na jej konto wplaca wyplate (otrzymana gotówką do reki)
      przeczyta i ././.. wdrozy.

Brrrrrrr, SM jeszcze przezyje ale normalnei dookola zaczyna sie robic panstwo
      policyjne, przypatrzcie sie w W-wie, WSZEDZIE sa kamery na krzyzowkach, ostanio
      na Tarchominie nawet i Nowodworach zalozyli. Matko jak Bug Brother. Tylko k..a
      nie z tej strony jestem co bym chcial tego matrixa :[

• sid50 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 19.05.07, 23:23
        Ja jednak zaproponuję darmowe bony na leczenie w pewnych klinikach,tam leczy
        sie choroby typu,,co mi tu będzie jakis taki,ja wiem swoje"
        • artie40 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 16:27
          sid50 napisał:
          > Ja jednak zaproponuję darmowe bony na leczenie w pewnych klinikach,tam leczy sie choroby typu,,co
          mi tu będzie jakis taki,ja wiem swoje"

No tak, a dla niektórych byle przydupas ale za biurkiem to już idol i bóg, i przyjmują przed nim i jego
          pomysłami postawę lichą i durnowatą... Może sami są biurwami? Jasne, że wiem swoje - stołek w
          magistracie nie daje patentu na rozsądek (o mądrości to już nawet nie wspominam).
          • sid50 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 23:45
            Jasne,w Polsce patent na mądrość mamy tylko ,,my" , ,, oni " zawsze sa
            głupcami,idiota jest ten ,który wprowadził światła przez cały rok,idiotą jest
            ten ,który wysłał straż miejską,żeby scigała waritaów drogowych,idiotą jest
            ten ,który ustawia leżących policjantów,idiotą jest ten który ustala zmiany
            kodeksu,żeby łapać drobnych pijaczków..................mądrzy jesteśmy tylko my
            reszta oczywiście to głupole...................................
            • artie40 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 22.05.07, 11:17
              sid50 napisał:
              > Jasne,w Polsce patent na mądrość mamy tylko ,,my" , ,, oni " zawsze sa
              > głupcami,idiota jest ten ,który wprowadził światła przez cały rok,idiotą jest
              > ten ,który wysłał straż miejską,żeby scigała waritaów drogowych,

Oczywiście, że idiotą jest ten który wprowadził światła przez cały rok, stałem wczoraj 45 min w
              pięknym korku, w ślicznym słoneczku, ale świecić trzeba było. Tyle, że zupełnie zbędnie. A przecież
              mamy ponoć globalne ocieplenie, to co, dokładamy się do niego solidarnie ;-)?
    • yahoo_poznan Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 16:18
      Bzdury opowiadasz
      • yahoo_poznan Re: Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 16:21
        Bzdury opowiadasz

To było oczywiście skierowane do "obrońców szybkiej jazdy po pijaku"
    • brofran Re: Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 17:49
      Niestety dla wiekszosci ograniczenia sa dokuczliwe! 50 w miescie to koszmarna
      jazda. Wielu (ja tez) - jezdzi duzo szybciej.Zatem nie podobaja sie nam
      dodatkowi kontrolerzy, bo czesciej bedziemy placic mandaty.Ale jezeli takie
      przepisy wprowadzono ,to trzeba sie z nimi pogodzic ,bo sa czyms uzasadnione.A
      jezeli kontrolujacych przybedzie to wiadomo ze "piratow" ubedzie - kto nabije z
      18 punktow na pewno nie bedzie szarzowal.
      • bardzomilywlasciciel Re: Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 17:59
        Nie no pewnie, przepisy przestrzegać trzeba, a i kontrole są słuszne, ale na
        miłość boską nie przez zlepek przypadkowych panów z brodą i z wąsem... Żeby
        zostać policjantem, trzeba przejść testy itp... a SM-emem ?? Ludzie.....
        oprzytomnijcie... Zaraz bedą nas ksieża kontrolowac, czy aby gacie mamy czyste.
        Liliputy... aleście nam zgotowali los.....

P.S. Donaldzie.... pls... zrób coś do cholery....
        • 4_kulki Re: Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 18:08
          Co do meriutum zgadzam sie z przedmowca.
          Co do p.s.-a... coz, Donald tylko opowiadac i krytykowac potrafi (ale to juz
          historia na inna bajke)
        • sid50 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 23:48
          Żeby złapać kretyna drogowego nie potrzeba kilku fakultetów,a czasem nawet
          lepszy taki pan z wąsem,bo i Ci wariaci drogowi ,też najczęściej
          mają ,,wąsy'',człowiek bez wąsów raczej rzadko jeździ jak idiota
      • artie40 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 22.05.07, 11:23
        brofran napisał:
        > Niestety dla wiekszosci ograniczenia sa dokuczliwe! 50 w miescie to koszmarna jazda. Wielu (ja tez)
        - jezdzi duzo szybciej.Zatem nie podobaja sie nam dodatkowi kontrolerzy, bo czesciej bedziemy placic
        mandaty.Ale jezeli takie przepisy wprowadzono ,to trzeba sie z nimi pogodzic ,bo sa czyms
        uzasadnione.A jezeli kontrolujacych przybedzie to wiadomo ze "piratow" ubedzie - kto nabije z 18
        punktow na pewno nie bedzie szarzowal.

Jasne, kontrolerów przybędzie. A potem kontrolerów kontrolerów. Potem CBA do kontrolowania
        kontrolerów kontrolerów.... Z Twoich i moich podatków, niestety. Mandaty na pensje nie wystarczą.
        Zwłaszcza, jeśli spadnie ilość tych do karania - przepraszam, nie spadnie, bo biurasy których tak broni
        sid50 wymyślą nowe powody do karania - np nie dopompowane odpowiednio koło. Wpływa przecież na
        bezp. jazdy, no nie? Albo nie wyczyszczona popielniczka, palenie przecież jest passe.
    • jocek1 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 18:10
      IMHO można jeszcze wprowadzić "karny postój" - popełniłeś wykroczenie, więc
      oprócz wysokiego(!) mandatu i punktów dostajesz jeszcze np. 45 minut "karnego
      postoju". Taki "rachunek sumienia" i "żal za grzechy" aby świadomie powziąć
      "postanowienie poprawy";-PPPP
    • gk71 Wraca strażnik z fotoradarem 21.05.07, 18:56
      czy facet czy babeczka. Robota i etacik po znajomości tego tylko brakowało aby
      dać im broń. Ludzie czyście na mózgi poupadali.
    • szapr Skandalllll 21.05.07, 18:59
      banda niedoszkolonych, zakompleksionych, pseudomundurowych uzurpująca sobie
      prawo do stanowienia władzu wykonawczej w zakresie pewnych przepisów. TO PO CO
      SZKOLIĆ POLICJANTÓW??, równie dobrze wystarczy wziąć byle przechodnia, wręczyć
      mu broń i kazać "ścigać"
      Jeszcze trochę to byle woźna w szkole będzie lepiła mandaty za nieprawidłowe
      parkowanie przed szkołą
      • sid50 Re: Skandalllll 21.05.07, 23:49
        Jeżeli tylko ta woźna przepędzi kilku matołów ,to jestem za
        • and_nowak Re: Skandalllll 22.05.07, 09:01
          sid50 napisał:
          > Jeżeli tylko ta woźna przepędzi kilku matołów ,to jestem za

To jesteś faszystą. Należy zrobić z matołami porządek - co to w ogóle znaczy???
          Jakim prawem jakaś woźna ma kogoś przepędzać? Być może to wcale nie są matoły,
          tylko woźnej tak się wydaje, albo ich nie lubi.
          Poza tym w państwie prawa karze się ludzi nie za to kim są, tylko za to co
          zrobili. Różnica może nie do pojęcia dla Sida i innych "intelektualistów" ze
          straży - i właśnie dlatego ich uprawnienia powinny być ograniczone.
          Zresztą - moim zdaniem lepiej za pieniądze na utrzymanie Straży po prostu
          OPŁACIĆ KILKA ETATÓW w Policji. Umowa długoterminowa, np. na 5 lat, długi okres
          wypowiedzenia (nie-przedłużenia), wskazanie o jakich policjantów chodzi - np.
          prewencja (czyt. patrole na mieście). Tak to działa np. w Beverly Hills.

• sid50 Re: Skandalllll 22.05.07, 09:44
            Myślę,że jednak lepsza woźna
            • and_nowak Re: Skandalllll 22.05.07, 10:15
              sid50 napisał:
              > Myślę,że jednak lepsza woźna

Być może myslisz. Tyle, że nie podajesz argumentów, dlaczego ta woźna ma być
              lepsza i od czego lepsza.

BTW: Dajemy woźnej karabin na burków i matołów?
              • sid50 Re: Skandalllll 22.05.07, 10:25
                Dokładnie tak jak napisałeś..................
              • al675.39311 Re: Skandalllll 22.05.07, 11:24
                and_nowak napisał:

> sid50 napisał:
                > > Myślę,że jednak lepsza woźna
                >
                > Być może myslisz. Tyle, że nie podajesz argumentów, dlaczego ta woźna ma być
                > lepsza i od czego lepsza.

To może Ci wystarczą moje argumenty? : wożna na "swoim" terenie zrobi napewno i
                to szybko porządek z popełniającymi wykroczenie w przeciwienstwie do
                urządzających sobie wycieczki policjantów za społeczne pieniądze służbowymi
                samochodami. Jak potrzebujesz na to co napisałem większych dowodów to stań na
                ulicy, gdzie na chodnikach parkują samochody (są znaki zakazu) i popatrz, czy
                jakiś jadący radiowóz na to zareaguje. Policja działa tylko jak
                jest "przyciśnięta" a sama z siebie nie podejmuje żadnych w tym kierunku
                działań. Natomiast Straż Miejska i "wożna" działa w poczuciu pełnienia misji i
                odpowiedzialności obywatelskiej, która chyba Tobie jest obca?. Dlatego ja też
                jestem za "wożną" i Strażą Miejską.
    • phew24 "strażnik" to nie Policjant (przedstawiciel prawa) 21.05.07, 19:37
      tylko czlonek prywatnej organizacji paramilitarnej,dlatego trzeba do nich
      strzelac
      jak do wscieklych zdziczalych psow.
    • a.ba Zlikwidować Straż Miejsko-Wiejską - drodzy mierni 21.05.07, 20:37
      Są to w większości osoby które nie nadają sie na policjantów a koszt utrzymania
      takiego dziwoląga jest znacznie większy niż koszt utrzymania policjanta.
      Te dziwne prehistoryczne 'formacje' powołano do spełniania bezpośrednich
      poleceń burmistrzów /podwozenie pijanych notabli itp/ oraz do zakładania blokad
      na koła źle zaparkowanych samochodów.
      Tych którzy się do czegoś nadają doszkolić i przenieśc do policji - pozostałą
      nieudolną większość zwolnić /SM to nie Zakład Pracy Chronionej/.
      I jeszcze dla nich trzeba tworzyć nowe przepisy PO CO?
    • horhe3 NIech lepiej pogonią babcie z kleparza 21.05.07, 21:12
      handlujące pietruszka
      • al675.39311 Re: NIech lepiej pogonią babcie z kleparza 22.05.07, 11:30
        horhe3 napisał:

> handlujące pietruszka

Bardzo słusznie, bo to takie "babcie" głosowały za taką nową "władzą". Należą
        Im się szczególne za to podziękowania.
    • morfeusz_1 A mnie to wali bo i tak traktorem jeżdżę :) 21.05.07, 21:20

• giuseppe53 A kiedy zrobia porzadek z zakompleksionym szefem 21.05.07, 23:26
      straży miejskiej w Tychach który chodzi po Paprocanach z psem bojowym BEZ kagańca?
      Jak zginie pogryzionie dziecko albo dopiero 5?
      • al675.39311 Re: A kiedy zrobia porzadek z zakompleksionym sze 22.05.07, 11:34
        giuseppe53 napisał:

> straży miejskiej w Tychach który chodzi po Paprocanach z psem bojowym BEZ
        kagań
        > ca?
        > Jak zginie pogryzionie dziecko albo dopiero 5?

To napisz skargę i wyślij na policję a nie lamentuj na forum. To Twój obowiązek
        obywatelski, żeby reagować na nieprawidłowości i zagrożenia.
    • dx7 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 22.05.07, 00:02
      > Boszeeeee, do kontroli wkroczy tłum niekompetentnych i zakompleksionych, co to
      > teraz będą mogli pokazać, KTO TU JEST WAżNY. Brrrrrr

Boli? Bo skonczy sie monopol na pokazywanie kto jest wazny na drodze? I dobrze -
      cwaniakom drogowym mowimy stanowcze nie.
    • mentorlevicy szczególnie podoba mi się kontrola bagażu..idioci. 22.05.07, 00:18
      wszystko pięknie ale są granice wolności..byle burek nieprzeszkolony będzie
      grzebał w bagażniku ?
      od tego jest policja z nakazem prokuratorskim ale nie in blanco jak za komuny..
      • sid50 Re: szczególnie podoba mi się kontrola bagażu..id 22.05.07, 00:21
        Wszystko jest w porządku,bo to burek bedzie grzebał burkowi...................
        • bardzomilywlasciciel Re: szczególnie podoba mi się kontrola bagażu..id 22.05.07, 08:38
          Panie "sid po pięćdziesiatce" , proszę, daj już spokój. Widac nigdy nie miałeś
          doczynienia z SM w negatywnym tego słowa znaczeniu. Natomiast jesli jesteś
          jednym z miejskiej "Armii Zbawienia" to gratuluję...
          W WLKP wiekszość tych ludzi to bezrobotni, którzy naprawde długo nie mogli
          znaleźć pracy.
          Policja, mimo tego jaka jest i jak sie niektórym kojarzy, wzbudza mój respekt i
          szacunek, dlatego że w wiekszości przypadków funkcjonarjusze mają doświadcznie,
          znajomość przepisów, jasne procedury... Tutaj mamy doczynienia ze "strażą
          osiedlową" w wydaniu makro..... i jeszcze chcą im dac broń..

P.S. Żeby wogóle dotknąć pistolet w Policji trzeba przejść 6-miesieczne
          szkolenie, w koszarach, jak w wojsku....
          • sid50 Re: szczególnie podoba mi się kontrola bagażu..id 22.05.07, 08:56
            A mnie to lotto,nigdy nie miałem z nimi do czynienia,bo i z jakiego powodu,jak
            złamię przpisy najwyżej wlepią mi mandat i będą mieli rację.Czym wiecej mudurów
            tym lepiej,o czym świadczy chociażby reakcja na forum.Propnuję hasło,na każdym
            skrzyżowaniu i obszarze zabudowanym SM co 100m,bo jak do tej pory na naszych
            drogach czuję się jak w ZOO
            • artie40 Re: szczególnie podoba mi się kontrola bagażu..id 22.05.07, 11:32
              sid50 napisał:
              > A mnie to lotto,nigdy nie miałem z nimi do czynienia,bo i z jakiego powodu,jak złamię przpisy
              najwyżej wlepią mi mandat i będą mieli rację.Czym wiecej mudurów tym lepiej,o czym świadczy
              chociażby reakcja na forum.Propnuję hasło,na każdym skrzyżowaniu i obszarze zabudowanym SM co
              100m,bo jak do tej pory na naszych drogach czuję się jak w ZOO

Nic dziwnego, że tak się czujesz. Takiego wrednego gada to się w ZOO ogląda. Tylko jesteś nie po tej
              stronie szyby co ci się wydaje. Aspirujesz do nowych etatów w SM, czy może rodzinkę chcesz podesłać?
              Przenieś się do Korei Płn, jak tak lubisz mundury, będziesz miał tego do woli. A jak się tak źle czujesz
              na drogach to zrezygnuj z auta, bo jeszcze zrobisz sobie albo komuś innemu krzywdę ;-). Ewentualnie
              na kursy doszkalające takie ciamajdy.
              • sid50 Re: szczególnie podoba mi się kontrola bagażu..id 22.05.07, 21:54
                Mickiewicz to Ty nie jesteś,pewnie tak jak piszesz tak jeździsz,empiria mi
                podpowiada ,żeś rolnik spod Mińska mazowieckiego
            • bodzanta_pan [...] 22.05.07, 12:42
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • al675.39311 Re: szczególnie podoba mi się kontrola bagażu..id 22.05.07, 11:39
            Tutaj mamy doczynienia ze "strażą
            > osiedlową" w wydaniu makro..... i jeszcze chcą im dac broń..
            >
            > P.S. Żeby wogóle dotknąć pistolet w Policji trzeba przejść 6-miesieczne
            > szkolenie, w koszarach, jak w wojsku....
            "6 miesięczne szkolenie"?, nie dotyczy tylko dotknięcia pistoletu, nie pisz
            bzdur.
    • and_nowak Uzasadnione podejrzenie, rewizje... 22.05.07, 08:53
      A jeżeli UZASADNIONE podejrzenie spowoduje, że spędzę "uroczą" godzinę ze
      strażnikiem czekając na lakomat, który niczego nie wykaże ? Kto mi zapłaci za
      stracony czas, za ewentualne straty (może właśnie się spóźniłem na samolot) ???

I druga sprawa: w ogóle nie rozumiem, dlaczego ktoś może mi robić rewizję w
      bagażniku nie mając nakazu. Załóżmy, że pan strażnik zrobi mi taką rewizję w
      środku miasta, wyjmie lateksowy strój żony, podpaski, dmuchaną lalkę... Śmieszne
      ? Może i tak, ale LEGALNE. Mogą to być inne rzeczy, grzebanie w nich, zwłaszcza
      w miejscu publicznym narusza prywatność obywateli. Z drugiej strony nie widzę
      żadengo powodu, czemu miałoby takie przeszukanie służyć. Pamiętajmy:
      podejrzanych przeszukujemy na podstawie NAKAZU. Czy każdy kierowca jest
      podejrzany ???
    • slawinek Kontrola bagażu?chyba komuś się coś ostro poj...ło 22.05.07, 09:37
      Kontrola bagażu?chyba komuś się coś ostro poj...ło.Nawyraźniej upały już
      doskwierają co niektórym posłom.Kontrola bagażu-moje gacie brudne są skażone
      amfą więc uważajcie strażnicy bo można wdepnąć w gó.wno powiązane z narkotykami-
      fajansiarstwo straszliwe w tym kraju wykorbiło mózgi narodowe do dna
    • slawinek uzasadnione podejrzenie, buhahahaha super 22.05.07, 09:51
      I będzie tak: Pan Pani jesteś pijaniutki bo se podłubałem w nosie i take mam
      uzasadnione podejrzenie.
      Pytam się wiec , a jeżeli nie jest kierowca pijaniutki tylko tak wygląda i
      własnie w skutek uzasadnionego podejrzenia nie pojedzie na czas tu i tam i
      straci kontrakt to kto wróci poniesione straty???? kto ponosi
      odpowiedzialność???? pewno nikt jak zwykle.Te przepisy pisali pijani ludzie.Czy
      w żarciu w Warszawce coś dodają czy posłom coś do zupy sypią????
    • duszek999 Motocykl a samochód i fotoradar 22.05.07, 11:37
      Zastanawiałem się dlaczego w kwestii skuteczności fotoradarów motocykliści są
      na uprzywilejowanej pozycji względem posiadaczy samochodów. Im fotoradar może
      robić zdjęć do woli, nigdy nie udowodni się, ba, nawet nie sprawdzi kto to był.
      Gdzie tu tzw. sprawiedliwość społeczna? Kierowcy, który nie będzie mieć tablicy
      rejestracyjnej z przodu, grozi mandat. Motocykl nie ma bo nie ma przepisów. I
      motocykliści stają się uprzywilejowani względem kierowców, a to chyba nie jest
      zgodne z choćby, modną ostatnio, konstytucją, nie mówiąc o prawie drogowym.
    • bodzanta_pan Wraca strażnik z fotoradarem 22.05.07, 12:35
      Jak zwykle, najłatwiej kierowców, a bandytów demolujących osiedle to już nie,
      bo to oni mogą złapać i przefasonować facjatę panów policjantów strażników etc.
      No i działają w nocy, a komu się chciało d...e ruszyć (nie mam broni, nie mam
      roweru - autentyczna wypowiedź pani dzielnicowej z Białołęki).\
      Czyli jeszcze jeden gnój pisowski.
      • zbig76 Zlikwidować SM - pieniądze i etaty dać Policji 22.05.07, 13:33
        po co dublowanie struktur o bardzo podobnych kompetencjach? SM to taka gorzej
        wyszkolona i wyedukowana policja - nie lepiej za pieniadze które łożymy na
        utrzymanie tych tłuściochów po 40-tce wyposażyć lokalną policje w nowy sprzęt
        albo kilka nowych etatów

broń i prawo do stosowania przymusu wobec obywateli powinny być powierzane
        tylko w ręce osób maksymalnie wykwalifikowanych - jasne że policji jeszcze
        wiele brakuje ale i tak nie ma co porównywac szkolenia w szkole policyjnej
        (wiele miesięcy) z rozmową kwalifikacyjną na strażnika. Zresztą jak dzieje się
        coś naprawde powaznego to SM znika - oni są chętni tylko do tych radarów bo
        sobie łapówkami do pensji dorobią...

od teraz facet z niepełnym średnim, zyciowy nieudacznik którego nawet policja
        nie chciała będzie mógł w majestacie prawa wyżywać się na obywatelach
        • artie40 Re: Zlikwidować SM - pieniądze i etaty dać Policj 22.05.07, 14:20
          zbig76 napisał:

> po co dublowanie struktur o bardzo podobnych kompetencjach? SM to taka gorzej wyszkolona i
          wyedukowana policja - nie lepiej za pieniadze które łożymy na utrzymanie tych tłuściochów po 40-tce
          wyposażyć lokalną policje w nowy sprzęt albo kilka nowych etatów

Wytłumacz to sidowi50, on zdaje się pisze z siedziby SM, tak uwielbia tę formację.
          • sid50 Re: Zlikwidować SM - pieniądze i etaty dać Policj 22.05.07, 22:04
            Nic bardziej mylnego,nikogo nie uwielbiam ,ale każdy sposób ,żeby ujarzmić
            kretynów za kierownicą jest dobry.Z drugiej strony czym Wy się tak
            podniecacie,co mnie to obchodzi jakie kto ma uprawnienia,rzadko miewam do
            czynienia i z jednymi i z drugimi,nie mam sie czego obawiać.Wszędzie w każdej
            pracy sa lepiej lub gorzej wyszkoleni ,spójrzcie wkoło,sądzę po Waszych
            postach,że niestety do czołówki nie należycie,no powiedzmy sobie taki własnie
            poziom SM,nie wiem nawet czy nie stopień niżej,bo w SM poziom może nie
            najwyższy ,ale większa kultura ,mimo wszystko.Acha ,zdecydujcie sie wreszcie,bo
            już byłem dealerem cee'da,[potem Toyoty,potem Hondy,a teraz jestem Straża
            Miejską
        • escorpion Re: Zlikwidować SM - pieniądze i etaty dać Policj 22.05.07, 15:07
          W pelni sie zgadzam ze zbig76. SM = Straz Miejska, ale rowniez Spoldzielnia
          Mieszkaniowa. Obie nadaja sie jedynie do likwidacji :(
    • hetman_a Lepiej niech się wezmą za to co powinni... 22.05.07, 14:55
      ... czyli pilnowanie porządku w mieście a nie wpieprzali się do ruchu drogowego.
    • zfk Wraca strażnik z fotoradarem 17.06.07, 09:41
      Proszę powiedzcie mi jak to jest, że tyle się narzeka na temat tego jacy polscy
      kierowcy są niebezpieczni na drogach , że jeżdżą jak wariaci stanowiąc realne
      zagrożenie dla innych uczestników ruchu. Natomiast gdy się chce to w jakiś
      sposób ograniczyć to następuje jeden „wielki ryk”, że się robi coś
      niedorzecznego, głupiego itp.
      Te same osoby zarazem wychwalają jaki jest porządek w Niemczech ale nie widzą ,
      że tam dopiero jest państwo Policyjne nastawione na karanie kretynów za
      kierownicą, którzy sa bezlitośnie w przypadku ich złapania karani wysokimi
      grzywnami. Więc bardzo proszę zanim niektóre osoby będą sie o czymś wypowiadać
      to niech sie zastanowią czego w ogóle oni chcą no chyba, że mają z tym jakieś
      większe problemy ale w takim przypadku powinni udać sie do lekarza a nie
      wypowiadać sie na temat szeroko rozumianej profilaktyki, która w dłuższym
      okresie czasu ma nam zapewnić bezpieczeństwo na drogach.
      • competer1 Re: Wraca strażnik z fotoradarem 17.06.07, 15:29
        zfk napisał:

> Proszę powiedzcie mi jak to jest, że tyle się narzeka na temat tego jacy polscy
        > kierowcy są niebezpieczni na drogach , że jeżdżą jak wariaci stanowiąc realne
        > zagrożenie dla innych uczestników ruchu. Natomiast gdy się chce to w jakiś
        > sposób ograniczyć to następuje jeden „wielki ryk”, że się robi coś
        > niedorzecznego, głupiego itp.

Otóż powinno sie robic coś w sposób mądry i przemyślany. Jak sądzisz, co po fotoradarach dostana SM-ani? Ja podejrzewam, że cywilne autka z kamerkami. I Ty zapłacisz mandat za przekroczenie o 20 km/h dopuszczalnej prędkości, ale bejsbole pijące pod moim oknem wódę już nie. A wiesz dlaczego? Ponieważ kierowca zazwyczaj jest sam, ma auto, a więc i kasę(?), a bejsbol jest w grupie i zapewne bez trudu może zrobić krzywdę straszakowi miejskiemu. Jeśli odbywa się jest jakakolwiek impreza w mieście to straszaki latają wokół zaparkowanych samochodów i wyławiają, wyławiają i wyławiają. Na dźwięk rozbijanej butelki o chodnik( zaczyna się burda) robią szybki zwrot do tyłu i już ich nie ma. Parkowanie SM pod urzędami, udawanie parkingowych i pilnowanie prywatnych samochodów urzędników to następny dowód na to, że nie muszą nosić mundurów, mogliby pracować w firmie wytypowanej w przetargu. Jeśli już musi byc ich priorytetem łapanie kierowców to niech to robią w pojedynkę. Po uj jest potrzebny drugi do kompletu? Bezprzewodowa( najlepiej przewodowa ;)) kamera na czapce podłączona do monitoringu miejskiego wyjaśniłaby wszystkie wątpliwości :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka