masio3 13.06.07, 09:29 Od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka poduszki powietrznej, nieraz pali bez przerwy, czasem wcale, a chwilami zapala się i po kilku sekundach gaśnie. Co robić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mariusz-ef Re: ŚWIECI kontrolka poduszki 13.06.07, 09:52 Cos ci zdaje nie laczy pomacaj pod fotelami podociskaj kable a jak nie pomoze to do serwisu gon, bo poduszka niby nic, ale zyc uratowac moze Link Zgłoś
mariusz-ef Re: Errata 13.06.07, 09:53 Żyć o której wyżej pisze się przez RZ - zatem winnno byc RZYĆ Link Zgłoś
mbda1 Re: ŚWIECI kontrolka poduszki 13.06.07, 10:54 U mnie niedawno tak się robiło (OPEL CORSA C). Pojechałem do serwisu, wymienili coś tam w poduszce przy kierownicy (taki okrągły pierścień z kabelkami), zapłaciłem 450 zł. i od tej pory wszystko jest ok!. Dla informacji - stało się w trzecim roku eksploatacji samochodu przy przebiegu 78tys.km Link Zgłoś
polam5 Re: ŚWIECI kontrolka poduszki 13.06.07, 20:09 Wyglada na przerwe w ukladzi poduszki - gdzies na stykach raz kontaktuje a raz nie bo jakby cos wysiadlo to kontrolka pozostalaby wlaczona na stale. Uklad przy kazdym zapaleniu - sprawdza dzialanie wszystkiech podzespolow i go uaktywnia (wylaczjac kontrolke) albo nie (kontrolka pozostaje swiecaca). Wyglada ze to zajecie dla serwisu Link Zgłoś
lovcen6 Re: ŚWIECI kontrolka poduszki 14.06.07, 08:32 Powód może być bardzo prozaiczny , np. nie kontaktuje we wtyczce czujnika pod fotelem pasażera (tak było u mnie ). Link Zgłoś
krzysztofp80 Re: ŚWIECI kontrolka poduszki 23.06.07, 09:07 w fieście mojej dziewczyny (1.1. benz. rocznik 95) kontrolka miga cały czas a dzieje się to od momentu gdy trzeba było naprawić przekładnię kierowniczą (pewnie wtedy ktoś wypią poduszkę a nie odłączył akumulatora...co zrobić żeby kontrolka przestała migać? Link Zgłoś