Dodaj do ulubionych

No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego

18.06.07, 17:53
Zdazenie mialo miejsce na ulicy Myśliwieckiej, przy przystanku autobusowym
przy radiu. Na ulicy, która niespełna rok temu była remontowana. Tak ją
h...je wyremontowali, że przy samym przystanku zrobili dołek gdzie gromadzi
się woda. Dodatkowo z wiaduktu trasy łazienkowskiej woda leje się na łeb, bo
nie ma odprowadzenia do kanalizecji. Są tylko dziury z których leje się jak z
cebra na Rozbrat i oczywiście robią się kałuże.
Naprawwde nie jeżdżę jak wariat i staram się uważać w takich sytuacjach na
pieszych. Jechałem nie więcej niż 30-40km/h ale ta kałuża była w takim
miejscu, że jadąz myśliwiecką z góry, od strony al. nepodległości była za
zakrętem i nie było jej widać. Do tego na powierzchni całej jezdni była
warstwa wody i w czasie padającego deszczu nie widać gdzie jest głęboko, a
gdzie nie. Do panaa policjanta jednak te argumenty nie trafiały. Pokazał mi w
kodeksie odpowiedni paragraf (jak bym nie wiedział, że tak jest) i koniec.
Piszę,o tym bo wk...wia mnie taka ignorancja, a chwilowo nie mam komu dać w
zęby, więc muszę sobie ulżyć.

Już mi lepiej.
Obserwuj wątek
    • robert888 hehe, stójkowi to najlepsza państwowa firma pasers 18.06.07, 18:03
      ka, czerpiąca korzyści z czyjegoś nieszczęścia. Pieszy poszedł do domu mokry,
      miał coś z tego, że zostałes ukarany? Jakieś odszkodowanie? Pewnie mokre gacie
      na do widzenia.
      Zawsze mnie zastanawia, jak można tak ku..ko egzekwować prawo, ze kasę za
      szkodę nie otrzymuje poszkodowany tylko państwowy rekietier. Budżet poniósł
      jakąs szkodę , że ochlapałes gościa? Policjant z uzyskanej kary opłacił mu
      pralnię, kupił nowe gatki? Zasalutował i poszedł hehe, fiut złamany:) Ciebie
      wydymali finansowo, ty gościa wydymałeś hydraulicznie, a jedyny co sie nie
      napracował skasował cały urobek:)
      • al9 jak jesteś frajer to dobrze ci tak 18.06.07, 18:14
        zaamiast biadolić albo słuchac forumowego eksperta roberta 888 (od
        rynsztokowoego języka, bo na autach to sie nie zna), trzeba było NIE przyjąć
        mandatu! Sędziemu w sądzie grodzkim wyjaśniłbys sytuację i nie ma takiego sądu,
        który uznałby że złamałes prawo jadąc prawidłowym pasem..
        Tak więc jesteś niedouczony frajer i skoro ten mandat podpisałeś - wcale mi
        Ciebie nie żal. Trzeba było do szkoły chodzic, a nie z robertem szamba
        czyścić...
        al
        • robert888 twoje poczucie dobrego smaku wciąż mnie zaskakuje 18.06.07, 19:09
      • edgar22 A może się jednak napracował? 18.06.07, 18:15
        robert888 napisał:
        > a jedyny co sie nie napracował skasował cały urobek:)

Jak widzę z jakim mozołem zawsze wypisują mandaty, to mam wrażenie, że to jednak
        baaardzo ciężka praca.
        To wypisywanie rzecz jasna. ;)
      • emes-nju Re: hehe, stójkowi to najlepsza państwowa firma p 18.06.07, 19:23
        robert888 napisał:

> Budżet poniósł jakąs szkodę , że ochlapałes gościa?

Czysty zysk, panocku! Nawet jezeli poszkodowany nie zaplaci netto + VAT za pralnie, to zaplaci netto + VAT za prad i proszek. I do tego jeszcze mandat za to, ze droga nie spelnia jakichkolwiek standartow.
    • iberia.pl Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 18.06.07, 18:21
      a co z tego ma pieszy oprocz ....satysfakcji?Toz na zdrowy rozum widac, ze
      powinienes mu pralnie zasponsorowac a nie panstwu kieszen zasilac, ale ...tak
      to juz jest w kaczolandzie.
      • landrynkaaa1 Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 19.06.07, 07:12
        iberia.pl napisała:
        ale ...tak to juz jest w kaczolandzie.

Czy w KWASOLANDZIE było lepiej?
        • iberia.pl Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 19.06.07, 12:03
          landrynkaaa1 napisała:

> iberia.pl napisała:
          > ale ...tak to juz jest w kaczolandzie.
          >
          > Czy w KWASOLANDZIE było lepiej?

jesli mam szczera to za Kwasolandu nie bylo co tydzien sensacji pod
          tytulem:Tinky winky, sex jest zly i innych cudow jak placenie wyzszego OC
          przez wszystkich jak leci tylko dlatego, zeby bylo z czego leczyc ofiary, czy
          akcji z ministrem, ktory nie rozroznia pedofili od homoseksualistow.
          Zeby byla jasnosc na czerwonych nie glosowalam.
          • landrynkaaa1 Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 19.06.07, 15:38
            Były za to:
            Afera ORLENU
            Afera dotycząca Laboratorium Frakcjonowania Osocza
            Afery dotyczące prywatyzacji
            Prezydencki GOLEŃ
            Całowanie ziemi świętej przez SIWCA
            Ucieczka Pana KWAŚNEGO przez okno po drabinie ( to było dobre :D:D)
            Rywingate
            Podatek Belki
            Sprzedaż FSO żółtkom
            i wiele wiele innych, które trudno zliczyć

Także Twinky-Winky zaatakowany przez jakąś starą babę ( w dodatku chyba z LPR )
            jest śmieszną błahostką w porównaniu z w/w.
            Minister od rozróżniania homo od pedofilów także jest z partii ROMANA.
            Faktem jest tylko to, że podatek RELIGI jest bezsensowny, gdyż będzie znowu
            godził w jedną grupę społeczną. Uważam (jako kierowca), że skoro ja mam płacić,
            to płacić powinni także rowerzyści i piesi (oni także powodują wypadki, w
            których są ofiary). Także jest szansa na weryfikację owej ustawy przez TK.

• benek56 Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 18.06.07, 18:34
      Ten Rozzbrat w czasie deszczu to jedna wielka kałuża. "Śmieszne" w tyym
      wszystkim jest to, że wszystkie ulice tego skrzyzowania była wyremontowana w
      ciągu ostatniego roku.
      • loyezoo Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 18.06.07, 19:56
        Jak przy policji pieszy będzie,spisany jest protokół to normalnie pokrywa się
        koszty pralni.tak zapłacił mój kumpel.
    • wojtek_75 Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 18.06.07, 19:55
      Fakt Wojtek. Dałeś ciała. Trzeba było nie przyjąć mandatu. Sąd grodzki pewnie
      uznałby twoją rację, tym bardziej skoro piszesz iż jechałes 30-40 km/h.
      Kiedyś stójkowy chciał mnie ukarać za palenie w samochodzie. Nie zgodzłem się z
      tym, bo owszem palić nie można wg. obecnych przepisów, ale dotyczy to tylko
      kierujących taksówkami i kierowców autobusów (nie pamiętam dokładnie). Mandat
      wystawiał jakiś młodziak. Nawet wezmanie do SG nie przyszło.
      • wojtek.08 Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 18.06.07, 20:27
        > Fakt Wojtek. Dałeś ciała. Trzeba było nie przyjąć mandatu. Sąd grodzki pewnie
        > uznałby twoją rację,

Albo by uznał, albo nie. Wiem, że przez wiele osób takie postępowanie jest
        traktowane jako nieobywatelskie, ale nie mam czasu, ani ochpoty na sądy.
        Rozmowa z policjantem była wystarczająco przygnębiającym przeżyciem. Z punktu
        widzenia litery prtawa miał rację. Jeżeli nie widział w całym zajściu
        okoliczności łagodzących to ch..j mu w du..ę. Zresztą bardziej istotne jest
        dla mnie to, że świezo wyremontowana droga jest cała w górkach i w dołkach,
        taka wszechobecna fuszerka, którą ktoś odebrał technicznie, ktoś zapłacił, a
        jak przyjdzie co do czego to winny jest zupełnie ktoś inny. Wkur...ją mnie
        robole od dróg, którzy zamiast je reperować to je psują, a wszyscy są
        zadowoleni, bo jeżdżą po - powiedzmy - niedziurawych drogach. Niedziurawych do
        czasu, gdy trzeba coś rozkopać, a potem zamiast pożądnie naprawić jezdnie
        smarkają gluta ze smoły, ubijają nogą, albbo wp....ją w dziurę betonowe płyty i
        ch..j strzela równą nawiezzchnię.
        • wojtek.08 Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 18.06.07, 20:31
          >pożądnie - sorry.
        • al9 autor postu taki wrażliwy 19.06.07, 09:48
          że aż się serce ściska....

Rozmowa z policjantem była wystarczająco przygnębiającym przeżyciem. Z punktu
          widzenia litery prtawa miał rację.

Po co zatem wszczynasz tę dyskusje? Jeśli wszystko ok? I polecam przeczytanie
          kodeksu do poduszki..
          coraz bardziej zdziwiony al
        • emes-nju Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 19.06.07, 11:20
          wojtek.08 napisał:

> Rozmowa z policjantem była wystarczająco przygnębiającym przeżyciem. Z punktu
          > widzenia litery prtawa miał rację.

Zastanow sie czy nie "popracowac" troche nad tym, kto ten kaluzowy tor przeszkod wyprodukowal. W koncu nie moze byc tak, ze placimy na drogi ciezkie pieniadze, z ktorych buduje sie bubel w wyniku czego musimy placic za jazde po tym bublu mandaty.

Trafienie do odpowiedniej instytucji moze byc klopotliwe. Zostaw to wiec dziennikarzom. Sfotografuj jak wyglada ten odcinek po opadach, dolacz kopie mandatu i wyslij do jakiejs gazety :-)
      • iwonekn SG 19.06.07, 11:51
        z tymi sądami to tak nie dokońca, mnie nic z SG nie przyszło tylko mnie US
        poinformował, że mi blokuje konto na kwote 106 zł za niezapłacony mandat... z
        2005 r. gorsza sprawa że jak dotąd dostałam 1. w życiu mandat i to w 2006 r. i
        przynajmniej wiem za co, a tamten ?? ni chusteczki nie przpominam sobie,baaa
        nawet żadne zdjęcie do mnie nie dotarło... za parkowanie?? cholera wie.... ale
        zapłaciłam.. tzn sami ściągnęli
    • mr_woland Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 19.06.07, 10:40
      poza tym to nie robole psuja dobra droge tylko nie ma kasy na to w budzecie zeby ona w ogole dobra :) byla. no faktycznie glupio zrobiles ze podpisales wiec teraz sie nie tlumacz!!! i sprawa z glowy
    • sneer1976 Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 19.06.07, 14:34
      Oczywiście. To kaczory są winne ze gość ochlapał przechodnia. Kaczory są również
      winne że pada deszcz i świeci słońce. Ja wiem ze to forum "wybiórczej" i
      niektórzy tu czytają "wybiórczą" ale to nie zwalnia z myślenia. Głosy że
      przechodzień nic nie będzie miał z tego że kolega wojtek.08 został ukarany są
      tak samo logiczne jakby powiedzieć że złodzieja nie powinno sie sądzić bo
      poszkodowany odzyskał przedmiot kradzieży a mordercy nie powinno się karać bo
      przecież to nie wskrzesi zamordowanego. Jak chcecie zeby nie było dziur w jezdni
      (bo ona tu przyczyną całego zamieszania) to głosujcie na tych co twierdzą tak:
      duże koryto dużo świń do wykarmienia, małe koryto - mało świń. Wszyscy
      dokarmiamy świnie a one z nas śmieją że jedza za darmo.
      • babaqba Re: No i zapłaciłem stówę za ochlapanie pieszego 19.06.07, 14:48
        kaczek, panie kolego, dużo kaczek do wykarmienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka