Dodaj do ulubionych

Czy tu nikt naprwde nie moze pomoc?

03.08.07, 22:50
Forum jest fajne tylko szkoda ze nikt nikomu nie pomaga ;/ a przeciez forum od
tego jest ! no ale coz widac zadalem za trudne pytanie.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: Czy tu nikt naprwde nie moze pomoc? 03.08.07, 23:02
      ale w czym problem?
    • nocebo Re: Czy tu nikt naprwde nie moze pomoc? 03.08.07, 23:07
      Ci którzy naprawdę znają się na samochodach, nie tracą czasu na forum.
      • bobbob2 Re: Czy tu nikt naprwde nie moze pomoc? 03.08.07, 23:16
        Problem w tym ze zadalem pytanie dotyczace klimatyzacji i nikt nie odpowiada a
        przeciez sa na forum ludzie ktorzy napewno maja auta z tym wynalazkiem.

chodzi o to, ze po wlaczeniu klimy nie ma zadnej reakcji. Sprezarka sie nie
        wlacza bo obroty nie wzrastaja. bezpeicznik sprawdzilem jest ok ale nie mam
        pojecia gdzie jest przekaznik. Auto to corsa b 1.2 16V. Klimatyzacja dzialala a
        na nastepny dzien juz sie nie wlaczyla. Nigdy nie uzupelnialem czynnika bo auto
        mam od miesiaca i zostalo sprowadzone z niemiec. Jesli ktos wie i mial podobna
        przypadlosc to niech cos napisze madrego bo strace dobre slowo na temat tego forum.
        • fazi_ze_sztazi Re: Czy tu nikt naprwde nie moze pomoc? 03.08.07, 23:25
          nie denerwuj sie, relax.
          nawet nie wiedziales czy twoj bezpiecznik byl OK, pytales sie jak wyglada
          spalony bezpiecznik. teraz piszesz ze nie wiesz gdzie jest przekaznik, skad
          znasz takie slowko skoro nie wiesz jak wyglada spalony bezpiecznik?
          zastanow sie chwilke i pomysl - dlaczego sprezarka sie nie uruchamia.
          przeanalizuj droge: wlacznik, bezpiecznik, przekaznik, przewody elektryczne.
          jak sie cos stalo z wentylatorem (zatarty, uszkodzone polaczenia elektryczne)
          to rowniez moze sie nie uruchamiac sprezarka.
          myslisz ze ktos podac ci odpowiedz a ty tylko pstrykniesz i naprawione? gdyby
          tak bylo w zyciu slodko to mechanicy stali by po zasilki dla bezrobotnych.
          schemat elektryczny autka masz? poszukaj w sieci, przeanalizuj, rusz troche
          szare komorki a nie sie obrazasz na to ze nikt ci nie dal w pol dnia gotowej
          recepty na szczescie ...
          pzdr.
        • dewulot1 Re: Czy tu nikt naprwde nie moze pomoc? 03.08.07, 23:26
          Ostatniej nocy cisnienie czynnika ktory Ci ucieka przekroczylo taka magiczna
          wartosc ponizej ktorej sprezarka juz sie nie wlacza. To jest samozabezpieczenie
          systemu przed chodzeniem bez czynnika. Mozesz nabic czynnika, jak to zrobili
          Niemiaszki czy Turki, i bedzie git na poltora miesiaca, albo najpierw ustalic
          skad jest wyciek, usunac go i dopiero wtedy nabic czynnika. Moja szklana kula
          mowi ze wyciek jest spod takiego malego zaworka, o ksztalcie szesciokata, na
          rurce wysokiego cisnienia. Jak nie tam to gdzies gdzie widac czarna tlusta
          smuge.
    • magdajeden Re: Czy tu nikt naprwde nie moze pomoc? 03.08.07, 23:18
      ja tam nie wiem o co pytałes, ale muszę zaprotestować - pomoc uzyskałam. czyli
      jednak pomagają czasami niektórzy ;))
      a o co pytałes?
      • omeri Re: Czy tu nikt naprwde nie moze pomoc? 03.08.07, 23:54
        też uzyskalam pomocne rady!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka