Dodaj do ulubionych

ukradli mooj samochodzik;(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 16:00
dzis samochodzik zniknal spod bloku:( tak sie zastanawiam czy to trudna
sztuka ukrasc taki samochood- 307? dodam ze nie wybili szyby ani nic.. moze
wzieli na lawete..hmm..istnieje jakas inna opcja? moze to pytanie jest dla
kogos durne, ale jestem niestety;) kobieta wiec nie znam sie zupelnie na
takich rzeczach:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Sherlock Holmes Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 02.07.03, 16:03
      A dawno temu kupowalas? Albo moze bylas pare dni temu w serwisie? Dosyc czesto
      zdarza sie,ze niuczciwy mechanik zrobi kopie kluczy, pilota do alarmu i
      rozpracuje wszystkie zabezpieczenia.
      Wspolczuje, mam nadzieje,ze ubezpieczylas samochod? Na pocieszenie dodam tylko,
      ze jesli nie ma jeszcze pol roku, dostaniesz zwrot pelnej kwoty
      • Gość: loczki Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 16:05
        byl ubezpieczony na szczescie:) ale ma juz wiecej niz pool roku.. jak dorwe
        tego mechanika... grrr
      • franek-b Re: ukradli mooj samochodzik;( 03.07.03, 09:33
        > A dawno temu kupowalas? Albo moze bylas pare dni temu w serwisie? Dosyc
        czesto
        > zdarza sie,ze niuczciwy mechanik zrobi kopie kluczy, pilota do alarmu i
        > rozpracuje wszystkie zabezpieczenia.
        > Wspolczuje, mam nadzieje,ze ubezpieczylas samochod? Na pocieszenie dodam
        tylko,
        >
        > ze jesli nie ma jeszcze pol roku, dostaniesz zwrot pelnej kwoty

Zabezpiecznia firmowe samochodow sa tak kiepskie jakby ich wcale nie bylo, taka
        jest niestety prawda. Dodatkowo kupujesz auto u duzego dilera w stolicy, daje
        Ci alarm gratis (ktory sam kupuje z przeceny u producenta) i wyposarza w niego
        setki jak nie tysiace aut. Ty jestes szczesliwa a zlodziej widzi naklejke
        dilera na aucie (czesto jeszcze naklejke producenta alarmu) i wie jak sie
        zabrac do Twojego auta... To sa zawodowcy, to co Ci sie wydaje super skarbcem,
        dla zlodzieja jest to tak jakbys zostawila portwel na srodku chodnika (kazdy
        moze sie po niego schylic)...
        Inna sprawa, ze mozna miedzy bajki wlozyc historie ze kradna tylko bmw i
        merole... kradna wszystko!
    • Gość: kdarek Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 16:06
      nie przejmuj się, jak ci podprowadzą następny nie ma już tego oszołomienia i zastanawiania się czy na pewno tu zaparkowałaś.
    • greenblack Re: ukradli mooj samochodzik;( 02.07.03, 16:28
      Gdzieś w Polsce była stłuczka 307 w takim kolorze, jak Twój. Teraz ktoś
      oszczędny naprawi samochód za pół ceny i jeszcze mu zostanie na wczasy.

Pozdrawiam
      • Gość: macio Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.nestle.pl 02.07.03, 16:52
        Sorki ale nie mogłem się powstrzymać.
        ...a zapłacimy za to wszyscy (to znaczy my, ubezpieczający
        swoje auta za jego wczasy).

pozdr
        M
        • Gość: loczki Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 17:18
          przypomnialam sobie gdzie ostatnio oddawalam samochood-do autoryzowanego
          serwisu Peugeot w alei krakowskiej!!! a pani na policji stwierdzila, ze jak do
          autoryzowanego to niewazne.. tak jakby tam mieli byc wszyscy uczciwi!!! jezu!
          • Gość: Sherlock Holmes Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 02.07.03, 17:31
            Zdarzaly sie przypadki,ze samochod ginal w noc po odebraniu z salonu... salon
            zazwyczaj jest polaczony z serwisem. Wnioski nasuwaja sie same.
            A swoja droga: opinia o mechanikach z ASO jest od dawna kiepska-nie dosc, ze
            nie potrafia porzadnie naprawic samochodu, to jeszcze zbyt czesto sa nieuczciwi.
    • Gość: verte Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 19:36
      Gość portalu: loczki napisał(a):

> dodam ze nie wybili szyby ani nic..

A skąd wiesz?
      • Gość: loczki Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.03, 09:03
        bo chyba nie wzieli ze soba zmiotki!!! nie bylo nawet jednego malenkiego
        kawalka szkla..
        • Gość: Hiszpan Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.03, 09:59
          A poco wybijac szyby? Nie lepiej po prostu otworzyć drzwi? Złodzieje mają
          sposoby na większość typów zamków łącznie ze stacyjkami. Jak nie "po dobroci"
          to na siłę łamiąc zapadki np śrubokrętem... Polak potrafi a i inne narody nie
          sa gorsze. Widziałem w zeszłym roku film dokumentalny z anglii na ten temat.
          Przeważnie otwarcie auta i odjechanie złodziejom nie zajmowało wiecej niż 20-30
          sekund. Tyle mniej więcej czasu zabiera normalne odjechanie autem dla
          właściciela z kluczykami. Nawet większość blokad i alarmów poddawała się w
          czasie poniżej minuty. :( Wszystkie "akcje" filmowane były z ukrytej kamery
          jako "podpucha" lub przypadkowo. To dopiero pokazało mi jak łatwo zostać
          okradzionym z auta gdy ktos ma na nie ochotę.

PZDR!

• jack9 Re: ukradli mooj samochodzik;( 03.07.03, 10:29
            też tak miałem - samochód zginął wkrótce po powrocie z ASO...
            ...ale... pare dni temu - zatrzasnąłem kluczyki ( nie tylko kluczyki bo i
            dokumenty i portfel) w środku... zdarzyło się to u klienta, dość daleko od domu
            gdzie mam zapasowy komplet... akurat był tam dostawca sprzetu ( dla mnie i
            mojego klienta) któremu musiałem zapłacić ( ale forsa zatrzaśnięta w aucie)-
            facet chcąc, niechcąc - otworzył samochód - dostał pieniądze, wybawił mnie z
            kłopotu pozbawiając równocześnie złudzeń że mam w aucie jakiś zamek, alarm itp.
    • Gość: uny Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: 62.233.202.* 03.07.03, 11:38
      peugeot? hmmm mój brat miał 206. jesli typ zamka ten sam, to jest duża szansa
      że twój samochód ma śliczna dziurę od śrubokreta jakieś 3 cm poniżej wkaładki
      zamka w drzwiach. złodzieje się nie opieprzają jak idzie na szybkość można
      poświęcić drzwi. polecam wszystkim wspawanie od środka kawałka blachy. może nie
      pomoże ale na pewno wkurzy złodzieja.
      PZDR
      • franek-b Re: ukradli mooj samochodzik;( 03.07.03, 11:44

> peugeot? hmmm mój brat miał 206. jesli typ zamka ten sam, to jest duża szansa
        > że twój samochód ma śliczna dziurę od śrubokreta jakieś 3 cm poniżej wkaładki
        > zamka w drzwiach. złodzieje się nie opieprzają jak idzie na szybkość można
        > poświęcić drzwi. polecam wszystkim wspawanie od środka kawałka blachy. może
        nie
        >
        > pomoże ale na pewno wkurzy złodzieja.
        > PZDR

polecam wypelnienie czyms czaszki, bo mózgu tam nie ma ... moze nie pomoze ale
        na pewno nie bedzie nioslo sie echo
        • Gość: A. Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: hpcache:* 03.07.03, 13:01
          Polecam własny ukryty odłącznik zapłonu. Wówczas złodziejowi pozostaje tylko
          laweta. Ewentualnie można stracić radio. U mojego męża dzięki temu dwa razy
          skończyło sie na rozbitej szybie, a może nie miałby już auta.
        • Gość: uny Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: 62.233.202.* 03.07.03, 23:11
          a nie rozumiem?! kolega już przetestował?
    • Gość: abc Re: ukradli mooj samochodzik;( IP: 62.111.235.* 03.07.03, 23:45
      wspolczuje, tym bardziej, ze zdazylas sie
      juz do niego przyzwyczaic :(
      niestety prawda jest taka, ze jesli
      sobie upatrza to nie ma mocnych.
      szczegolnie jesli parkujesz pod blokiem...
    • Gość: m parę uwag IP: *.acn.pl 04.07.03, 01:08
      Ok. 2 tygodnie temu prasa podała informację o rozbiciu gangu warszawskiego
      kradnącego wyłącznie nowe francuskie samochody. Złodzieje przeprogramowywali
      komputer i immo. Sam jako amator wiem jak otworzyć drzwi od każdego samochodu
      nie niszcząc zamka (porady zasięgnąłem z czasopism moto k regularnie czytam).
      Ale nie zdradzę sekretu.
      Moim skromnym zdaniem: mamy niewydolny sytem prawny i goście są już na wolności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka