Dodaj do ulubionych

hyundai Atos

IP: *.icpnet.pl 17.07.03, 17:49
Poszukuje w celach kupna w bardzo dobrym stanie samochodu Atos - rocznik
1999, 2000 o małym przebiegu najchętniej z Wielkopolski. Jednoczesmie proszę
o porade na co zwrócić uwagę przy zakupie akurat tej marki, jakie parametry i
wypoisażenie byłoby najkorzystniejsze.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: hyundai Atos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 22:11
      Gdyby tylko moja żona chciała sprzedać to cudo to byłby idealny dla Ciebie.
      Produkcja koniec 99, kupiony styczeń 2000. Zloty metalic, automat, wspomaganie
      kierownicy, ABS, elektryczne szyby, żółte halogeny p.mgielne no i wreszcie
      7.100 km przebiegu! Auto ma radio ale pierwszy raz małżonka zauważyła potrzebę
      jego włączenia mniej więcej 6 mcy temu. Ale niestety, jest jak dotąd
      niezawodny i moja małżonka jest w nim zakochana.
      • Gość: monika_kot Re: hyundai Atos IP: 195.216.116.* 18.07.03, 08:15
        Witaj Paweł!!!:-)
        Gość portalu: pawel napisał(a):

> Gdyby tylko moja żona chciała sprzedać to cudo to byłby idealny dla Ciebie.
        Przykro mi czytając taką wiadomość:(

> Produkcja koniec 99, kupiony styczeń 2000. Zloty metalic, automat,
        wspomaganie kierownicy, ABS, elektryczne szyby, żółte halogeny p.mgielne no i
        wreszcie 7.100 km przebiegu!

No wyposażenie cudne! Tylko fakt że automat - nie podoba mi się. Uwielbiam
        manualną skrzynie biegów. To przekładanie jest całkiem przyjemnie i zupełnie mi
        nie przszkadza. Swoją drogą to bardzo podoba mi się przebieg:)

Auto ma radio ale pierwszy raz małżonka zauważyła potrzebę jego włączenia mniej
        więcej 6 mcy temu.
        :-)))

Ale niestety, jest jak dotąd
        > niezawodny i moja małżonka jest w nim zakochana.
        Nie dziwię się. Ja nawet nie posiadając na razie tego samochodu jestem w nim
        zakochana za wygląd. Ten samochód żony to zwykły atos czy prime? Mnie osobiście
        bardziej podobaja się zwykłe bo maja większy bagażnik i ta kanciastośc ma coś w
        sobie.
        Serdecznie pozdrawiam!!!
        • Gość: piotrek Re: hyundai Atos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 08:54
          Takie auto jest w W-wie w komisie Euro-Auto przy TVN. Pomimo, że to komis to
          można im zaufać. Sześciu moich znajomych kupiło tam auta i są bardzo
          zadowoleni. Po przeglądach okazało się, że faceci nie kłamią, auta miały
          prawdziwe przebiegi, były bezwypadkowe itd. Goście reklamują się, że mają auta
          wyłącznie w idealnym stanie i jest to zgodne z prawdą - przynajmniej tak było w
          przypadku moich znajomych.
          Pozdrawiam
          Piotrek
          • Gość: piotrek Re: hyundai Atos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 08:59
            Tutaj jest link do ich www:

www.euro-auto.moto.pl/komis/index.php?klient=euroauto
            Jesteś z Poznania?

Pozdrawiam
            Piotrek
            • Gość: monika_kot Re: hyundai Atos IP: 195.216.116.* 18.07.03, 09:17
              Witaj paweł!
              Jak miło spotkać pomocna dłoń na tym forum. Dzięki za namiar na komis. W sumie
              wolałabym coś z okolicy. Ale przejrzę ofertę. dobrze jeszcze wiedzieć gdzie są
              uczciwe komisy i auta w naprawde dobrym stanie.
              Tak, jestem z Poznania.
              Pozdrawiam serdecznie!!!:-)))
              • Gość: monika_kot Re: hyundai Atos IP: 195.216.116.* 18.07.03, 09:20
                Tak jeszcze a propos uczciwości komisów. Wczoraj odbyłam trzy dłuższe rozmowy z
                komisem z innego miasta - w sprawie atosa. Wiele dowiedziałam sie o tym
                samochodzie byłam zainteresowana i w zasadzie przy trzeciej rozmowie kiedy juz
                ustalałam termin przyjazdu - wiązało sie to z podróżą do innego miasta pan
                sprzedawca dodał mi jeszcze jeden fakt - że ten atos jest powypadkowy i
                odkupiony od właściciela przez pzu. W zasadzie auto jest z jeszcze innego
                miasta niz ten komis itd. itp. Nie wiem czy gdybym nie naciskała o wszystkie
                onformacje to bym sie tego nie dowiedziała i jechała nadaremno?
                Jeszcze raz pozdrawiam!
                • Gość: piotrek Re: hyundai Atos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 09:40
                  Może zadzwoń do tego komisu i też go pomagluj. Moi znajomi się na nich nie
                  zawiedli ale nikt nie da sobie ręki uciąć, że tak jest zawsze. Jak zwykle
                  potrzebna jest duża ostrożność. Mam w W-wie faceta, który doradzał mi przy
                  zakupie auta, bierze za to 300 zł.
                  Pytałem o Poznań, ponieważ mieszka tam mój brat :)
                  Pozdrawiam
                  Piotrek
                  • Gość: monika_kot Re: hyundai Atos IP: 195.216.116.* 18.07.03, 09:43
                    Witaj Piotrek!!!
                    Napisałeś:

> Może zadzwoń do tego komisu i też go pomagluj. Moi znajomi się na nich nie
                    > zawiedli ale nikt nie da sobie ręki uciąć, że tak jest zawsze. Jak zwykle
                    > potrzebna jest duża ostrożność.

Zastanowię się. W każdym razie i tak dziekuje za pomoc.

Mam w W-wie faceta, który doradzał mi przy
                    > zakupie auta, bierze za to 300 zł.
                    W zasadzie mam osoby które mi pomoga przy zakupie. Sprawdzone (z rodziny) i
                    przy wczesniejszym samochodzie sie doskonale sprawdziło, doradzaja też znajomym
                    i nigdy nie było wpadki.:)

> Pytałem o Poznań, ponieważ mieszka tam mój brat :)
                    W takim razie pozdrowienia dla brata z Poznania:))))))
                    Monika
                  • Gość: piotrek Re: hyundai Atos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 09:52
                    Jeszcze kilka drobiazgów. Jak rozmawiasz z komisantem, staraj się zweryfikować
                    każdą informację, jaką Ci przekazuje. Jak kręci - odpuść sobie. Ludzie z
                    komisów posługują się "innym" językiem. Jak np. facet mówi Ci, że auto miało
                    drobną stłuczkę i jest bardzo nieznaczna odchyłka na geometrii, to przekazuje
                    Ci z reguły informację, że auto ma wadę... prawną. On tego wprost powiedzieć
                    nie może, a jak widzi klienta, z którym może mieć potencjalne problemy wycofuje
                    się w taki sposób.
                    * Przebieg (często w komisach modyfikowany) - możesz go określić po
                    zużyciu/wytarciu kierownicy, nakładek pedałów, drążka zmiany biegów itd.
                    * Bezwypadkowość - wszystkie wewnętrzne profile są fabrycznie malowane matowym
                    lakierem, jeśli w komorze silnika lub w bagażniku jest taki sam lakier jak na
                    zewnątrz, auto jest z reguły powypadkowe.
                    * Dokumentacja - sprawdź historię auta, począwszy od faktury zakupu a kończąc
                    na ostatnim wł. figurującym w dowodzie rejestracyjnym.
                    To chyba na tyle.
                    Pozdrawiam
                    Piotrek
                    • Gość: monika_kot Re: hyundai Atos IP: 195.216.116.* 18.07.03, 10:17
                      Bardzo bardzo bardzo dziękuję za pomoc i te praktyczne drobiazgi które w
                      ostateczniości mogą okazać się najcenniejsze.
                      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka