qw994 16.11.07, 08:23 Właściciele Seicento z silnikiem 1100, ile przejeżdżacie kilometrów na jednym baku? Link Zgłoś Obserwuj wątek
marekglowacz Re: Seicento - zużycie paliwa 16.11.07, 12:35 Maksymalnie ile przejechalem na baku to 670 kilometrow z tym, ze zostal w baku jeszcze maly okolo litrowy zapas na dojazd do stacji. Daje to niewiele ponad 5 litrow na 100km. To byla trasa. na codzien w cyklu mieszanym robie na 33 litrach 540 km (akurat tak mi zawsze wychodzi przy dojazdach do pracy) co daje jakies 6 litrow na setke. Nie jest to niestety malo jak na takie autko ale da sie wytrzymac. W tej chwili samochodzik ma 110 tys km przebiegu i niecale 4 latka. Link Zgłoś
marekglowacz Re: Seicento - zużycie paliwa 16.11.07, 12:37 aa i dodam jeszcze dla scislosci, ze nie mam lekkiej nogi. Nie cisne tez samochodu caly czas, po prostu jade tak jak w danej chwili mam ochote i jaka jest potrzeba w danej chwili. Link Zgłoś
raks5 Re: Seicento - zużycie paliwa 17.11.07, 16:04 dostałem kiedyś jako zastępczy taki samochodzik (czyli jeździło stu kierowców i nikt nie dbał) i przez dwa tygodnie i 1500km wyszło mi spalanie 6,5 gazu. Fakt, że jeździłem ostrożnie i powoli, bo jakoś boję się małych autek Link Zgłoś
swoboda_t Re: Seicento - zużycie paliwa 17.11.07, 16:37 Auto używane wyłacnzie w mieście, głównie na kilkukilometrowych dystansach, czasami nieco dalej, ok 15km w jedną stronę. Jeździ głównie początkująca kobieta o umiejętnościach jakotakich, czasem ja (jeżdżę sprawnie i płynnie). Spalanie zwykle 6,5l/100km. Nigdy nie spalił więcej niż 7, a jak w trasie to nie wiem. Wiadomo, sporo zależy od kierowcy, warunków drogowych, stanu technicznego, paliwa (podobno dużo wciągają gazu). Ale jak stale pali np. 8 litrów PB w meiście, to już jakby za dużo. Link Zgłoś