Gość: Maćko IP: *.amb.bydgoszcz.pl 01.08.01, 08:52 Czy warto kupic Renault Twingo 2? Jak sie zachowuje na drodze? Prosze o opinie. Czy macie problemy techniczne z Renault Twingo? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gordi Re: Co sądzicie o Renault Twingo 2 IP: 217.11.134.* 01.08.01, 11:14 Gość portalu: Maćko napisał(a): > Czy warto kupic Renault Twingo 2? Jak sie zachowuje na drodze? Prosze o opinie. > > Czy macie problemy techniczne z Renault Twingo? Moja siostra jezdzi starym Twingo(rocznik 92 albo 93-dokładnie nie pamiętam).Kupiła go jakieś 4 lata temu w Austrii od Iszego własciciela.Jest b.zadowolona z autka-silnik choć stary(gaznikowy)spisuje się dobrze,temat awaryjność prawie nie istnieje.Jechałem tym autkiem jako pasażer i stwierdzam,że jest tam o wiele więcej miejsca niż w np.Punto I.Co prawda fotele wyjęto chyba z domu dla lalek ale podobno w Twingo II sa juz nowe,wygodniejsze.Twingo II może byc tylko lepsze więc polecam.Pozdro Link Zgłoś
Gość: R@fal Re: Co sądzicie o Renault Twingo 2 IP: *.toya.net.pl 01.08.01, 12:10 Mam Renault Twingo od sierpnia 2000r. (kupiony jako nowy w salonie). przejechane około 8 tyś km. Co do zachowania się na drodze. Silnik 1.2 60KM w zupełności wystarcza do dość dynamicznej jazdy - można ostro ruszyć spod świateł jeśli ktoś to lubi. Jeżeli chodzi o hamulce to mogłyby być odrobinę ostrzejsze (nie mam ABSu). Zawieszenie jak to u większości francuskich samochodów jest miękkie co za tym idzie o rajdowym pokonywaniu zakrętów trzeba będzie zapomnieć. Oczywiście jest też dobra strona tzn. naprawde nieźle tłumione są nierówności występujące na prawie każdej z naszych dróg. Osobiście długo nie mogłem się przyzwyczaić do klaksonu umieszczonego w dźwigni od kierunkowskazów, ale to taki detal. Ogólnie moje wrażenia z jazdy są pozytywne. Problemy techniczne. Wiele się tu na forum naczytałem o tym jakie to awaryjne są samochody Renault. Z tego co zauważyłem większość to wypowiedzi użytkowników innych samochodów "a znajomy to ma Renault...". Ja mam to auto około rok czasu i absolutnie żadnych problemów. Rok to może nie dużo, ale Nie pojawiły się nawet niewielkie problemy jakieś zapalające się kontrolki czy tego typu pierdoły. W kwestii awaryjności mozesz spojżeć na wątek "cilo 3 latek" w końcu to też Renault. Osobiste wrażenia. Dużym atutem Twingo jest bardzo przestronne wnętrze. Szczególnie jeżeli chodzi o kierowcę i pasażera z przodu to miejsca jest "aż za dużo". Nie będzie przesadą stwierdzenie że jest luźniej niż w takich autach jak opel astra, punto2, matiz o seicento czy tico nie wspominając. Duża przednia szyba i wysoko osadzone fotele zapewniają doskonałą widoczność. Myślę że auto warte jest swojej (nie najniższej ceny). Jeżeli dobrze się orientuje w standardzie są teraz 2 poduszki ele. szyby czy 14 calowe koła (u mnie jeszcze tego nie było). Ja polecam ten samochód. No i wielu użytkowników (ja także) twierdzi że Twingo to autko z duszą. Link Zgłoś
Gość: toni Re: Co sądzicie o Renault Twingo 2 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 23:49 Jezeli chcesz kupic Twingo z salonu i nie spieszy Ci sie zbytnio to moze watro poczekac ! W niemieckim Auto-Bild widzialem "rysunki" i artykul o nowym Twingo- Bylo wyżesze od Twingo II i przod byl zblizony do tego w nowym Clio - ogolnie bardzo dobre wrazenie ! Wiec moze warto poczekac na najnowszy model bo zapowiada sie ciekawie a mysle ze jest szansa ze pojawi sie na poczatku przyszlego roku ! Ale o szczegoly radze spytac u dealera oni powinni cos wiecej wiedziec ! Link Zgłoś