matejkuch Vive la France! Outlander i C-Crosser 30.01.08, 22:50 Jeśli już mam kupić dyzla to tylko z PSA, trzęsącego się traktora z VW nie chcę słyszeć na uszy. Link Zgłoś
mauyprezes Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 30.01.08, 23:46 Francuzi robią dobre wina i perfumy :) ale samochody to dalej ich słaba strona :) mimo 18 gwiazdek w teście Pani Domu to jednak czegoś im brakuje. Link Zgłoś
niki27 Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 31.01.08, 13:03 Już bardziej stereotypami nie da się pojechać. Byłeś ty kolego kiedyś chociaż we Francji? Iloma samochodami francuskimi samochodami jeździłeś jako kierowca? A może tylko palcem po mapie, i cała twoja wiedza o tamtejszej gospodarce ogranicza się do ”perfum i win”? Citroen zrobił model DS wtedy, kiedy np. angielskie firmy były jeszcze na etapie samochodu ”na korbkę”, za przeproszeniem... Wzdech. Link Zgłoś
amaratah Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 31.01.08, 16:35 YOP :) Francuzi nazywają samochód nią. To nie jest niemiecki DER Wagen... To LA voiture. Dla nich samochód jest jak kobieta. O ile wiecie, o czym piszę. Bo humanizm może u Was być - w śpioszkasz - jak małe dziecko :). Link Zgłoś
simr1979 Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 01.02.08, 10:57 amaratah napisał: > (...)To LA voiture. Dla nich samochód jest jak kobieta. Muszę Cię zmartwić - nie stosuje się to niniejszego topicu, albowiem C-Crosser to LE SUV. Link Zgłoś
tetlian Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 09.02.08, 15:17 Prawdopodobieństwo zajścia takiego zdarzenia jest niskie, ale nie zerowe. Link Zgłoś
plawski Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 31.01.08, 15:23 mauyprezes napisał: > Francuzi robią dobre wina i perfumy :) ale samochody to dalej ich słaba strona > :) mimo 18 gwiazdek w teście Pani Domu to jednak czegoś im brakuje. A które auto i dlaczego jest słabe? Chciałbym zgłębić temat. Link Zgłoś
przemekthor Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 01.02.08, 09:35 > A które auto i dlaczego jest słabe? Chciałbym zgłębić temat. Wszystkie francuzy to badziew. Co do jednego. Te auta sa tak beznadziejne jakosciowo, ze plakac sie chce. Jesli mam uscislic, to chetnie sie rozpisze, ale wieczorem. Link Zgłoś
niki27 Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 01.02.08, 13:04 Proszę, nie rozpisuj się. Chyba nikogo nie interesują Twoje przemyślenia, oparte na dogłębnej lekturze AutoŚwiata, Motoru i innych pism motoryzacyjnych, podparte wielokrotnym macaniem samochodów na ulicy i w salonach (tych, które wpuszczają gimnazjalistów). Zamiast rozpisywać sie, po prostu popłacz sobie w samotności nad ”badziewską ”, beznadziejną jakością francuskich samochodów :D Link Zgłoś
plawski Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 01.02.08, 13:54 niki27 napisał: > Proszę, nie rozpisuj się. (...) Ja jednak nalegam. Interesuje mnie ten temat. Szczególnie poparty rzeczowymi argumentami znanymi z autopsji. Link Zgłoś
przemekthor Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 01.02.08, 18:52 > Ja jednak nalegam. W porzadku. Mam przyjemnosc eksploatowac (m.in.) pojazd peugeot 206. Od nowego. Lubie to autko - za jego fajny wyglad, komfort i wielka ilosc miejsca za kolkiem (a do niskich nie naleze). Lubie go tez za to, ze, mimo 5 lat eksploatacji w naprawde trudnych warunkach (dluga zima, sol na jedniach, drogi szutrowe etc.) nie widze zadnych sladow rdzy. Uwielbiam za dwa uchyty w tylnej pokrywie, a jestem leworeczny. Czego jednak nie lubie (a co jest wspolna cecha prawdopodobnie wszystkich peugeotow, a na pewno rodziny 206/306/406/605/Partner): - cieniutenkie, podatne na wgniececia blachy; - fatalny, zle polozony, slaby jak licho lakier; - wyjatkowo marne, podatne na zarysowania i plowiejace plastiki; - chybione rozwiazania (we wnetrzu mozna sie przyczepic doslownie do wszystkiego, ze o tym, co pod maska nie wspomne) i bledy projektowe; - awarie i jeszcze raz awarie, upierdliwe usterki elektryki. Link Zgłoś
dokto Wszystkie francuzy 02.02.08, 05:54 Po pierwsze: wymienione modele to nie są wszystkie francuzy po drugie: jak słusznie napisałeś PRAWDOPODOBNIE piszesz tylko własnych doświadczeniach, i po trzecie: 5 lat jeździsz tym badziewm za jakąś karę? ps. 5 lat jeździłem 306 i gdybym miał chociaż część takich zastrzeżeń jak Twoje to teraz na pewno nie jeździłbym 307. Link Zgłoś
przemekthor Re: Wszystkie francuzy 02.02.08, 17:05 ad 1) peugeoty maja opinie najlepszych francuskich aut, wiec z cytrynami czy renowkami moze byc tylko gorzej :] ad 2) wystarczy wejsc na byle forum poswiecone samochodom, by znalezc setki podobnych (czytaj: przerazajacych) historii dotyczacych dowolnego modelu francuskiego auta ad 3) oprocz peugeocika mam volvo, 206 sluzy za wozek na zakupy, ktory stoi sobie pod drzwiami domu, tak, ze nie musze tracic czasu na wyjecie wiekszego auta z garazu; poniewaz utrzymanie malego autka praktycznie nic mnie nie kosztuje, a przez zeszly rok przejechalem nim 5000 km, po co mam sie go pozbywac? Link Zgłoś
chris62 Re: Wszystkie francuzy 28.04.08, 09:26 przemekthor napisał: > ad 1) peugeoty maja opinie najlepszych francuskich aut, wiec z > cytrynami czy renowkami moze byc tylko gorzej :] ??? Może zapoznaj się ze statystykami ADAC. Zarówno Modus, Clio i Twingo stoją lepiej nawet od Yarisa > > ad 2) wystarczy wejsc na byle forum poswiecone samochodom, by > znalezc setki podobnych (czytaj: przerazajacych) historii > dotyczacych dowolnego modelu francuskiego auta Opowiadanych przez dilerów VW? > > ad 3) oprocz peugeocika mam volvo, 206 sluzy za wozek na zakupy, > ktory stoi sobie pod drzwiami domu, tak, ze nie musze tracic czasu > na wyjecie wiekszego auta z garazu; poniewaz utrzymanie malego autka > praktycznie nic mnie nie kosztuje, a przez zeszly rok przejechalem > nim 5000 km, po co mam sie go pozbywac? To skąd te opisywane awarie? Zaprzeczyłeś sam sobie bo skoro nic Cię nie kosztuje jego utrzymanie .... Dla mnie jesteś mało wiarygodny. Link Zgłoś
cracovian Za polowe mozna z 220 KM 01.02.08, 19:20 www.carsdirect.com/build/options?zipcode=30066&acode=USB80MIS031B0&restore=false W sumie niezly, wygodny i szybki, mialem z wypozyczalni na pare dni, ale w USA Mistubishi umiera... Kupujcie ludzie dopoki jeszcze sa. Link Zgłoś
mike.gdynia Niby z tego roku a niedoinformowany artykuł !!! 18.02.08, 09:56 1) W Niemczech Mitsubishi jest dostepny takze z silnikiem 2.2 disel 2) Mitsubishi jest takze dostepny z kamera i nawigacja cena 38900euro Link Zgłoś
halohalowielkiswiat Outlander 2.2 did 20.02.08, 22:46 od ponad miesiaca uzytkuje outlandera 2.2., zabawka jest przednia. chociaz: Pastwicie sie tutaj nad francuskimi samochodami, i z wlasnego doswiadczenia wiem ze nei bez racji, ale outlander tez nie jest idealny. po 1000km zaswiecila sie lampka 'check engine'.. i wg instrukcji mozna jezdzic dalej, ale lepiej udac sie do salonu. w salonie nie maja softu, do tego silnika.. nowy model. no rece opadaja. koniec koncow okazalo sie ze 'sensor' w filtrze czasteczek stalych?? jest zjechany i non stop pokazuje temp. 200 C, chociaz silnik jest zimniutenki. Sprawa blaha, ale takie same pierdoly zdarzaja sie u francuzow! sam sie zastanawiam czy o montowanym w japonii z francuskim silnikiem samochodzie mozna mowic dalej ze jest made in japan wrazenia z jazdy: 156 km to w sam raz jak na ten samochod, a dodam ze to auto z biegiem 1, ktory starcza do max 20km od razy dyskwalikuje sie jako pseudosportowe . Wiec o sciganiu nei ma mowy, a gdyby, to na pewno nie od zera.. tu przegramy z kazdym benzyniakiem. Na dwojce silnik pokazuje na co go stac - lampka asc( stability control ) miga przy mocniejszym nacisnieciu pedalu, a kierowce wgniata milutko w fotel . To wszystko tylko przy napedzie na przod. przy 4x4 odczuwalna jest utrata dynamiki na suchej nawierzchni. Odwrotnie na sniegu/ mokrym. Jest jeszcze jedna rzecz, ktora wyszla w praniu i mnie strasznie irytuje - > predkosciomierz jest nie po srodku jak w we wszystkich dwoch samochodach ktore do tje pory uzytkowalem, tylko lekko po lewej stronie. Wyglada to ok, zegary jak w motocyklu, tylko motor nei ma kierownicy, na ktorej dlon przy lekkim zakrecie zakrywa predkosciomierz. Slabo. Reszta bez zarzutu. spalanie srednie - jazda pol na pol miasto i okolice =na gorskich serpentynach - 7.5 - 8litra, powiedzialbym dokladnie tyle ile podaje mitsubishi. zadnych zgrzytow, dziwnych dzwiekow, naglosnienie rockforda - r e w e l a c j a, tego sie nei da opisac Przejazdem na niemieckim autobahnie samochod sie rozkreca do 200km licznik / gps=192km/h, Probowalem przez chwile, bo silnik jeszcze niedojrzaly. I jeszcze jedna fajna rzecz, ale to dotyczy wszystkich 4x4. na letnich oponach przy wlaczonym 4x4 smigasz pod gore 100 razy lepiej niz wszystkie samochody z napedem 2x zimowkami i zalozonymi lancuhami!! to jest inna bajka. polecam i pozdrawiam, Link Zgłoś
xkmd Vive la France! Outlander i C-Crosser 25.02.08, 00:40 jaki leśnik i mieszczuch? szukam porównania z foresterem i nie ma... a co do tematu, to wolę jednak niemieckiego wypróbowanego diesla niż innowacyjnego francuza... Railtronic sprawę niedoboru mocy przynajmniej częściowo załatwi... a tak w ogóle, to SUV raczej nie jest do ścigania... Link Zgłoś
makama111 Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 23.04.08, 22:40 czy to autko citroen www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C-CROSSER sprawdzi się jako rodzinne, szczególnie w górskiej miejscowości jak karpacz, czy nie jest to aby za duża przesada? Link Zgłoś
dinter Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 26.04.08, 23:13 makama111 napisała: > czy to autko citroen www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C-CROSSER > sprawdzi się jako rodzinne, szczególnie w górskiej miejscowości jak karpacz, cz > y > nie jest to aby za duża przesada? Wydaje mi się to idealne rozwiązanie- teren taki, że 4x4 jest bardzo wskazane. wiem bo mieszkam niedaleko a jeżdze pajero pinin i wlasnie na codzien mi nie potrzebne jego wlasciwosci a auto tylu suv by było w sam raz, takze na rodzinne wypady. C-crosser to znośne auto i raczej sie nadaje Link Zgłoś
makama111 Re: Vive la France! Outlander i C-Crosser 27.04.08, 00:38 dinter napisał: > makama111 napisała: > > www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C-CROSSER > a jeżdze pajero pinin no wlasnie mnie sie wydawalo ze taki pinin bedzie duzo lepszy, jest 'lepsza terenowka' i nie jest taki luksusowy, powiedzmy sobie szczerze, c-crosser jest drogi, to w zasadzie dwa takie pinini w jednym Link Zgłoś