Dodaj do ulubionych

Auto z najwiekszym przerostem formy nad trescia

19.08.03, 09:22
Jakie sa wasze typy? Pytam jak najbardziej powaznie.
Ja swojego typu nie podam, zeby nic nie sugerowac i nie zostac posadzonym o
stronniczosc.
Obserwuj wątek
    • Gość: A.L. Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 09:32
      marceli.szpak napisała:

> Jakie sa wasze typy? Pytam jak najbardziej powaznie.
      > Ja swojego typu nie podam, zeby nic nie sugerowac i nie zostac posadzonym o
      > stronniczosc.

90% samochodów po amatorskim tuningu.
      • marceli.szpak Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 09:34
        Gość portalu: A.L. napisał(a):

> marceli.szpak napisała:
        >
        > > Jakie sa wasze typy? Pytam jak najbardziej powaznie.
        > > Ja swojego typu nie podam, zeby nic nie sugerowac i nie zostac posadzonym
        > o
        > > stronniczosc.
        >
        > 90% samochodów po amatorskim tuningu.

To jasne. Ale mnie chodzi o samochody prosto z fabryki.

• Gość: do tego czerwona Skoda Octavia /nt IP: *.int.warszawa.sint.pl 19.08.03, 09:36
          • Gość: Mar nie wiem czy największym, ale... IP: *.skorosze.2a.pl 19.08.03, 10:18
            Focus. Zwłaszcza model 4-drzwiowy, bo szczególnie w tej wersji ujawnia się
            nadmiar "przegieć, zagięć, wygięć i załamań". Wygląda toto jak tekturowe pudło,
            które zostało zgniecione, a następnie rozprostowane... albo jak origami. W
            środku deska rozdzielcza wygląda jakoś tak "niestabilnie", jakby była w ruchu.
            Pewnie się można przyzwyczaić, ale dla mnie, miłosnika świętego spokoju, to
            jest denerwujace.
            • Gość: blast Re: nie wiem czy największym, ale... IP: *.client.attbi.com 19.08.03, 11:32
              Gość portalu: Mar napisał(a):

> Focus. Zwłaszcza model 4-drzwiowy, bo szczególnie w tej wersji ujawnia się
              > nadmiar "przegieć, zagięć, wygięć i załamań". Wygląda toto jak tekturowe
              pudło,
              >
              > które zostało zgniecione, a następnie rozprostowane... albo jak origami. W
              > środku deska rozdzielcza wygląda jakoś tak "niestabilnie", jakby była w
              ruchu.
              > Pewnie się można przyzwyczaić, ale dla mnie, miłosnika świętego spokoju, to
              > jest denerwujace.

hmmm moze to dla ciebie bezguscie ale ja o swoim focusie to rok marzylem :)
              a jak go teraz mam to prawie co tydzien znajduje kolejna rzecz jaka w nim
              kocham
            • krakus.mp Re: nie wiem czy największym, ale... 19.08.03, 21:49
              Gość portalu: Mar napisał(a):

> Focus. Zwłaszcza model 4-drzwiowy, bo szczególnie w tej wersji ujawnia się
              > nadmiar "przegieć, zagięć, wygięć i załamań". Wygląda toto jak tekturowe
              pudło,
              >
              > które zostało zgniecione, a następnie rozprostowane... albo jak origami. W
              > środku deska rozdzielcza wygląda jakoś tak "niestabilnie", jakby była w
              ruchu.
              > Pewnie się można przyzwyczaić, ale dla mnie, miłosnika świętego spokoju, to
              > jest denerwujace.
              Witam.
              Focus sedan faktycznie wygląda nieciekawie.Ale po dodaniu na klapę spoilera od
              Miśka Evo VII,jego wygląd nabiera agresji (widziałem takiego Focusa w Krakowie).
              Co do deski rozdzielczej,to zapewniam Cię iż szybko byś się przyzwyczaił.Dla
              mnie inne kokpity wyglądają teraz zbyt "normalnie" i monotonnie.Kokpit Foki
              jest bardzo funkcjonalny i ergonomiczny (przynajmniej w moim przekonaniu).

Odpowiadając na pytanie postawione przez M.SZ.,to dla mnie takim autem jest
              każde,nowe Ferrari.Zbyt drogie i zbyt "włoskie" (ta nazwa i jakość).Kosztuje
              fortunę ,a jakością odstaje od innych bolidów tego segmentu.
        • Gość: A.L. Nowe Megane coupe IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 10:57
    • Gość: Niknejm Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.pg.com 19.08.03, 11:42
      marceli.szpak napisała:

> Jakie sa wasze typy? Pytam jak najbardziej powaznie.
      > Ja swojego typu nie podam, zeby nic nie sugerowac i nie zostac posadzonym o
      > stronniczosc.

Fabia RS. 'Sportowe' auto z małym dieselkiem :-)

Pzdr
      Niknejm
    • Gość: Grodek SuperB IP: *.studiokwadrat.com.pl 19.08.03, 11:51
    • Gość: hans prawie każde od "designerów" IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 19.08.03, 11:54
      Nie ma większej głupoty producentów, sprzedawców i sikających po nogach z
      zachwytu dziennikarzy, niż wychwalanie "sportowego charakteru" samochodu,
      dzięki temu, że "designerzy" (czyli debile - w odróżnieniu od zwykłych godnych
      szacunku PRIJEKTANTÓW) zafundowali mu a to "białe tarcze zegarów", a
      to "obwódki zegarów w kolorze srebrnym" itd, itp (a kto wierzy, że toto zawiera
      choć śladowe ilości chromu lub niklu ten jest wyjątkowym frajerem i
      naiwniakiem). A idiotyzmem jest, że do tej pory te "zbajerowane" auta w
      większości nie doczekały się bardzo przydatnych i tanich rozwiązań takich jak
      np. sygnalizacja przepalonych żarówek. Wiem, wiem - FIAT i parę innych marek to
      stosuje, ale większość to olewa, dając w zamian gówno warte wynalazki-
      świecidełka (zresztą wyjątkowo tandetne).
    • greenblack Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 11:56
      Nowa Primera, Megane htb, Vel Satis.

Pozdrawiam
      • Gość: niki Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.stacje.agora.pl 19.08.03, 12:35
        greenblack napisał:

> Nowa Primera, Megane htb, Vel Satis.
        >
        >
        > Pozdrawiam

Przerost formy nad trescia to co najwyzej ma ten topic. Juz ok. III ery temu
        madzy ludzie nad Tybrem stwierdzili ze de gustibus non disputantum est. Wiec po
        co my o tym mamy gadac? Zdecydowanie wole czytac posty o jakosci zawieszenia,
        silnikow itp. Tam przynajmniej sa jakies miary...

pozdrawiam

niki
        • Gość: niki Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.stacje.agora.pl 19.08.03, 12:37
          z pospiechu zrobilem literowke w slowie madrzy. :P

pozdr.

niki
    • acur_bez.podkreslenia Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 12:28
      peżo 406
      • Gość: Rav Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.08.03, 17:18
        O kurna, a to ciekawe! Co masz do peżota406?? Po mojemu ten projekt zasługuje
        na najwyższe uznanie:)) Kiedys ktoś tu powiedział, że może patrzeć i patrzeć na
        Golfa4, ile razy przechodzi obok. Ja mam to samo z 406. Chcesz się bić?!

pozdrawiam
        • acur_bez.podkreslenia Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 17:34
          Gość portalu: Rav napisał(a):

> O kurna, a to ciekawe! Co masz do peżota406?? Po mojemu ten projekt zasługuje
          > na najwyższe uznanie:)) Kiedys ktoś tu powiedział, że może patrzeć i patrzeć
          na
          >
          > Golfa4, ile razy przechodzi obok. Ja mam to samo z 406. Chcesz się bić?!
          >
          > pozdrawiam

ok, chodź wyjdziemy na ubity śnieg....

wg mnie auto o bardzo niekorzystnym stosunku jakości do ceny;

w zasadzie to trzeba by zapytać autora czym jest w tym przypadku forma a czym
          treść, wg mnie to tak jak z tjuningowanymi pod blokiem maluchami, robimy z
          gówna samolot albo w drugą stronę, autko ładne ale tylko na pierwszy rzut oka,
          a jak się bardziej zagłębić to kiła....
      • greenblack Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 17:34
        Właśnie, 406 sedan, zwłaszcza ta przed liftingiem w 1999, wygląda jak Ferrari
        sedan. Zakochałem się w tym samochodzie z chwilą jego prezentacji. Tak powinien
        wyglądać sedan. Miejmy nadzieję, że 407 nie będzie brzydsza. A 406 Coupe to
        napiękniejsze coupe w ogóle! Trudno się dziwić, skoro 406 stworzył Pininfarina.

Pozdrawiam
        • Gość: Marek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.atlanta.ga.us 19.08.03, 18:24
          Najpiekniejszym coupe jest Mercedes CL i tu nie ma dyskusji
          • Gość: Rav Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.08.03, 08:41
            Szargnę świętość co niektórych i powiem, że CL- owi w gruncie rzeczy brak
            proporcji. Coś jak smukłość idealnej modelki, ale te 190cm wzrostu...175 w
            zupełności wystarczy. Dla mnie CL jest po prostu zbyt posągowy, ale jak go
            znowu spotkam, to (po raz kolejny) dłuuugo mu się przyjrzę,

pozdrawiam
    • Gość: Milos Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: 62.233.141.* 19.08.03, 20:53
      Volvo S/V 40
      Audi TT
      mały Jag
      nowa Primera
      Avantime/Vel Satis/Megane/Laguna
      Maybach ;-)
    • chaladia Auto z najwiekszym przerostem formy nad trescią 19.08.03, 21:31
      Zapewne nigdy nie doścignionym przerostem formy nad treścią pozostanie coupe
      marki VW Karman Ghia - z ledwo co czterdziestoparokonnym silnikiem
      od "Garbusa", chyba na początku nawet 1200 ccm, ale za to ta linia....

Dziś - VW New Beetle - poświęcenie niewątpliwej funkcjonalności Golfa dla
      watpliwego podobieństwa do kultowego skąd innąd Garbusa.
      • Gość: verte Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 23:18
        Alfa 166
    • marceli.szpak A jednak Skoda 20.08.03, 08:33
      Wiekszosc osob wymienilo skode i to wszystkie jej biezace
      modele.
      Powinno to dac komus do myslenia.
      • Gość: RGppanc Re: A jednak Skoda IP: 217.8.186.* 20.08.03, 11:23
        marceli.szpak napisała:

> Wiekszosc osob wymienilo skode i to wszystkie jej biezace
        > modele.
        > Powinno to dac komus do myslenia.

Jak do tej pory na 24 posty 3 słownie trzy żle mówią o skodzie, jaka zatem
        większosć??? Są zresztą na tyle podejrzane, że wcale bym sie nie zdziwił,
        gdybys to ty się za kogoś podszył, aby tylko dosrać skodzie. Może trzeba
        najpierw nauczyć sie liczyć??? A ile razy wymieniono P - 406???
        Od tej pory mamy nową matematykę 3 z 24 to większość!!! BRAWO!!!
        Niech żyje nowa matematyka według szpaka...
        Co jeszcze ciekawego masz do powiedzenia???
      • n0ras Lecz się na nogi! 20.08.03, 11:27
        Bo na głowę już za poźno.
        A przy okazji zrób kurs z matematyki w zakresie liczenia
        do 25.
        Skodę wymieniono 3 (słownie trzy) razy, a to nijak nie
        jest większością przy 23 głosach.
        Szczegółowo:
        1. Renault Megane 3 głosy
        2. Primera i Vel Satis po 2 głosy
        3. cała reszta - Ferrari, Focus, P406, Audi TT, Skoda
        Fabia RS, Maybach, SuperB, Alfa 166, Skoda Octavia i inne
        - po 1 głosie.

Wywoź to szpacze guano na sacharę, bo nawet liczyć nie
        umiesz (zwycięstwo R. Megane - 3 głosy, drużynowo Renault
        - 6 głosów ɛ Megane, 2 vel satis, 1 Laguna>). Gdzie ta
        większość skody ptasi móżdżku?

marceli.szpak napisała:

> Wiekszosc osob wymienilo skode i to wszystkie jej biezace
        > modele.
        > Powinno to dac komus do myslenia.
        • Gość: Milos Re: Lecz się na nogi! IP: 62.233.141.* 20.08.03, 18:24
          n0ras napisał:

zwycięstwo R. Megane - 3 głosy, drużynowo Renault
          > - 6 głosów ɛ Megane, 2 vel satis, 1 Laguna>).

jeszcze Avantime

Pzdr
          • tyciarek Re: Lecz się na nogi! 20.08.03, 18:35

honda hr-v
            peugeot 406

.......................................................

• tyciarek Re: Lecz się na nogi! 20.08.03, 18:36
              tyciarek napisała:

teraz głosuje za moją zonę( ona po cichu powiedziła mi co napisać):

> honda hr-v
              > peugeot 406

• tyciarek Re: Lecz się na nogi! 20.08.03, 18:37
                tyciarek napisała:

teraz chciałem przekazać głos sasiada co ma Fabię na gaz :
                > > honda hr-v
                > > peugeot 406

• tyciarek i już wiemy: 20.08.03, 18:38

• sin2001 Re: P406????????? 20.08.03, 22:22
                    Przerost formy nad treścią?
                    Ja to rozumiem zupełnie inaczej i nie pojmuję jak inni widzą to w skromnym i
                    nie rzucającym się w oczy pugu? Ludzie są jednak bardzo różni.
                    Taki przerost widzę w nowym megane ale w peugoet ani trochę.
                    • greenblack Re: P406????????? 20.08.03, 22:27
                      Nie przejmuj się tą 406;) Zauważ, że została wymieniona obok HRV, a tymi
                      samochodami jeżdżą wiadomo kto;)

Pozdrawiam
                      • Gość: Pawlx Maluch cabrio IP: *.toya.net.pl 21.08.03, 00:09
                        A ja stawiam na: według mnie the winner is.......jw
    • Gość: 130rapid Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 12:55
      Chrysler PT Cruiser.
      Pod względem właściwości jezdnych, silnika (benzynowego), komfortu jazdy,
      jakości montażu, jest przeciętny pod każdym względem.
      Nie można mu odmówić praktyczności, ale kupować za prawie 90 tys. zł samochód
      wart 2/3 tej ceny, to przykład wielkiej rozrzutności.
      • Gość: ryjek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.acn.pl 21.08.03, 18:29
        Tylko jeden:
        FIAT STILO
      • Gość: Sławek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.trzebinia.net 22.08.03, 16:36
        Gość portalu: 130rapid napisał(a):

> Chrysler PT Cruiser.
        > Pod względem właściwości jezdnych, silnika (benzynowego), komfortu jazdy,
        > jakości montażu, jest przeciętny pod każdym względem.
        > Nie można mu odmówić praktyczności, ale kupować za prawie 90 tys. zł
        samochód
        > wart 2/3 tej ceny, to przykład wielkiej rozrzutności.

To mu przymiodziłeś ;-)
        Zapomniałeś,ze podniesli i tak absurdalna cene do min. 118 520 zł.
        Kolejny absurd to to,ze dwulitrowa,mułowata o zerowej elastyce benzyna
        kosztuje więcej niz turbodiesel o większej pojemności i podobnej mocy (dwa
        razy większej ekonomice i elastyczności)!
        Wielkością to konkurent dla Scenika i Picasso o nowym C-maxie i Touranie nawet
        nie wspominając (szer. ponad 1,8m)

pozdr
        • greenblack Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 22.08.03, 16:42
          Rzeczywiście, PR Cruiser to bardzo przedrożone badziewie w ładnym opakowaniu.

Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Zapomniałeś,ze podniesli i tak absurdalna cene do min. 118 520 zł.
          > Kolejny absurd to to,ze dwulitrowa,mułowata o zerowej elastyce benzyna
          > kosztuje więcej niz turbodiesel o większej pojemności i podobnej mocy (dwa
          > razy większej ekonomice i elastyczności)!

Chodzi chyba o to, że wersja benzynowa jest sprowadzana z USA (35% cła), a
          diesel pochodzi z Grazu.

Pozdrawiam
          • Gość: Sławek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.trzebinia.net 22.08.03, 17:14
            greenblack napisał:

> Rzeczywiście, PR Cruiser to bardzo przedrożone badziewie w ładnym opakowaniu.
            >
            > Gość portalu: Sławek napisał(a):
            >
            > > Zapomniałeś,ze podniesli i tak absurdalna cene do min. 118 520 zł.
            > > Kolejny absurd to to,ze dwulitrowa,mułowata o zerowej elastyce benzyna
            > > kosztuje więcej niz turbodiesel o większej pojemności i podobnej mocy (dwa
            >
            > > razy większej ekonomice i elastyczności)!
            >
            > Chodzi chyba o to, że wersja benzynowa jest sprowadzana z USA (35% cła), a
            > diesel pochodzi z Grazu.

Tez tak mysle ale absurd pozostaje.

pozdr
            >
            >
            > Pozdrawiam
    • Gość: cytryniec Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.08.03, 19:23
      Z seryjnych VelSatis vel Patiomkin

Z nieseryjnych BMW syna mojej kuzynki:worki na szybach,alusy i taaakie
      kapcie,grill błyszczący,niebieskie światełka,przecudnej urody garnek na
      wydechu,umc-umc na maxa.

I silnik 1,6.

Jak to zobaczyłem to umarłem ze śmiechu
      Młodzieniec bardzo się obraził.

• truskava Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 21.08.03, 19:49
      Zdecydowana większość amerykańskich samochodów...

Pozdr@wiam

TRUSKAVA
      • Gość: Pawelek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.net.nih.gov 22.08.03, 00:38
        1. Mitsubishi Lancer OZ (wersja z rynku amerykanskiego).
        2. Pontiac Boneville
        3. Chevrolet Impala/Montecarlo.
        4. Ford Thunderbird
        5. Toyota Solara/Camry SE 2.2
    • mrzagi01 P 406 !!!! (n/t) 22.08.03, 11:47

• Gość: Adam Re: P 406 !!!! (n/t) IP: *.futuro.pl 24.08.03, 14:51
        Nie wiem co wy macie do 406, wolalbym 406 od pancerwagena , ktory jest za
        drogi i wcale nie jest taki dobry , jak zreszta cala flota pancerwagena.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka