marceli.szpak 19.08.03, 09:22 Jakie sa wasze typy? Pytam jak najbardziej powaznie. Ja swojego typu nie podam, zeby nic nie sugerowac i nie zostac posadzonym o stronniczosc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: A.L. Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 09:32 marceli.szpak napisała: > Jakie sa wasze typy? Pytam jak najbardziej powaznie. > Ja swojego typu nie podam, zeby nic nie sugerowac i nie zostac posadzonym o > stronniczosc. 90% samochodów po amatorskim tuningu. Link Zgłoś
marceli.szpak Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 09:34 Gość portalu: A.L. napisał(a): > marceli.szpak napisała: > > > Jakie sa wasze typy? Pytam jak najbardziej powaznie. > > Ja swojego typu nie podam, zeby nic nie sugerowac i nie zostac posadzonym > o > > stronniczosc. > > 90% samochodów po amatorskim tuningu. To jasne. Ale mnie chodzi o samochody prosto z fabryki. Link Zgłoś
Gość: Mar nie wiem czy największym, ale... IP: *.skorosze.2a.pl 19.08.03, 10:18 Focus. Zwłaszcza model 4-drzwiowy, bo szczególnie w tej wersji ujawnia się nadmiar "przegieć, zagięć, wygięć i załamań". Wygląda toto jak tekturowe pudło, które zostało zgniecione, a następnie rozprostowane... albo jak origami. W środku deska rozdzielcza wygląda jakoś tak "niestabilnie", jakby była w ruchu. Pewnie się można przyzwyczaić, ale dla mnie, miłosnika świętego spokoju, to jest denerwujace. Link Zgłoś
Gość: blast Re: nie wiem czy największym, ale... IP: *.client.attbi.com 19.08.03, 11:32 Gość portalu: Mar napisał(a): > Focus. Zwłaszcza model 4-drzwiowy, bo szczególnie w tej wersji ujawnia się > nadmiar "przegieć, zagięć, wygięć i załamań". Wygląda toto jak tekturowe pudło, > > które zostało zgniecione, a następnie rozprostowane... albo jak origami. W > środku deska rozdzielcza wygląda jakoś tak "niestabilnie", jakby była w ruchu. > Pewnie się można przyzwyczaić, ale dla mnie, miłosnika świętego spokoju, to > jest denerwujace. hmmm moze to dla ciebie bezguscie ale ja o swoim focusie to rok marzylem :) a jak go teraz mam to prawie co tydzien znajduje kolejna rzecz jaka w nim kocham Link Zgłoś
krakus.mp Re: nie wiem czy największym, ale... 19.08.03, 21:49 Gość portalu: Mar napisał(a): > Focus. Zwłaszcza model 4-drzwiowy, bo szczególnie w tej wersji ujawnia się > nadmiar "przegieć, zagięć, wygięć i załamań". Wygląda toto jak tekturowe pudło, > > które zostało zgniecione, a następnie rozprostowane... albo jak origami. W > środku deska rozdzielcza wygląda jakoś tak "niestabilnie", jakby była w ruchu. > Pewnie się można przyzwyczaić, ale dla mnie, miłosnika świętego spokoju, to > jest denerwujace. Witam. Focus sedan faktycznie wygląda nieciekawie.Ale po dodaniu na klapę spoilera od Miśka Evo VII,jego wygląd nabiera agresji (widziałem takiego Focusa w Krakowie). Co do deski rozdzielczej,to zapewniam Cię iż szybko byś się przyzwyczaił.Dla mnie inne kokpity wyglądają teraz zbyt "normalnie" i monotonnie.Kokpit Foki jest bardzo funkcjonalny i ergonomiczny (przynajmniej w moim przekonaniu). Odpowiadając na pytanie postawione przez M.SZ.,to dla mnie takim autem jest każde,nowe Ferrari.Zbyt drogie i zbyt "włoskie" (ta nazwa i jakość).Kosztuje fortunę ,a jakością odstaje od innych bolidów tego segmentu. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.pg.com 19.08.03, 11:42 marceli.szpak napisała: > Jakie sa wasze typy? Pytam jak najbardziej powaznie. > Ja swojego typu nie podam, zeby nic nie sugerowac i nie zostac posadzonym o > stronniczosc. Fabia RS. 'Sportowe' auto z małym dieselkiem :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: hans prawie każde od "designerów" IP: *.zentis.com.pl / 10.0.0.* 19.08.03, 11:54 Nie ma większej głupoty producentów, sprzedawców i sikających po nogach z zachwytu dziennikarzy, niż wychwalanie "sportowego charakteru" samochodu, dzięki temu, że "designerzy" (czyli debile - w odróżnieniu od zwykłych godnych szacunku PRIJEKTANTÓW) zafundowali mu a to "białe tarcze zegarów", a to "obwódki zegarów w kolorze srebrnym" itd, itp (a kto wierzy, że toto zawiera choć śladowe ilości chromu lub niklu ten jest wyjątkowym frajerem i naiwniakiem). A idiotyzmem jest, że do tej pory te "zbajerowane" auta w większości nie doczekały się bardzo przydatnych i tanich rozwiązań takich jak np. sygnalizacja przepalonych żarówek. Wiem, wiem - FIAT i parę innych marek to stosuje, ale większość to olewa, dając w zamian gówno warte wynalazki- świecidełka (zresztą wyjątkowo tandetne). Link Zgłoś
greenblack Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 11:56 Nowa Primera, Megane htb, Vel Satis. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: niki Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.stacje.agora.pl 19.08.03, 12:35 greenblack napisał: > Nowa Primera, Megane htb, Vel Satis. > > > Pozdrawiam Przerost formy nad trescia to co najwyzej ma ten topic. Juz ok. III ery temu madzy ludzie nad Tybrem stwierdzili ze de gustibus non disputantum est. Wiec po co my o tym mamy gadac? Zdecydowanie wole czytac posty o jakosci zawieszenia, silnikow itp. Tam przynajmniej sa jakies miary... pozdrawiam niki Link Zgłoś
Gość: niki Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.stacje.agora.pl 19.08.03, 12:37 z pospiechu zrobilem literowke w slowie madrzy. :P pozdr. niki Link Zgłoś
acur_bez.podkreslenia Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 12:28 peżo 406 Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.08.03, 17:18 O kurna, a to ciekawe! Co masz do peżota406?? Po mojemu ten projekt zasługuje na najwyższe uznanie:)) Kiedys ktoś tu powiedział, że może patrzeć i patrzeć na Golfa4, ile razy przechodzi obok. Ja mam to samo z 406. Chcesz się bić?! pozdrawiam Link Zgłoś
acur_bez.podkreslenia Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 17:34 Gość portalu: Rav napisał(a): > O kurna, a to ciekawe! Co masz do peżota406?? Po mojemu ten projekt zasługuje > na najwyższe uznanie:)) Kiedys ktoś tu powiedział, że może patrzeć i patrzeć na > > Golfa4, ile razy przechodzi obok. Ja mam to samo z 406. Chcesz się bić?! > > pozdrawiam ok, chodź wyjdziemy na ubity śnieg.... wg mnie auto o bardzo niekorzystnym stosunku jakości do ceny; w zasadzie to trzeba by zapytać autora czym jest w tym przypadku forma a czym treść, wg mnie to tak jak z tjuningowanymi pod blokiem maluchami, robimy z gówna samolot albo w drugą stronę, autko ładne ale tylko na pierwszy rzut oka, a jak się bardziej zagłębić to kiła.... Link Zgłoś
greenblack Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 19.08.03, 17:34 Właśnie, 406 sedan, zwłaszcza ta przed liftingiem w 1999, wygląda jak Ferrari sedan. Zakochałem się w tym samochodzie z chwilą jego prezentacji. Tak powinien wyglądać sedan. Miejmy nadzieję, że 407 nie będzie brzydsza. A 406 Coupe to napiękniejsze coupe w ogóle! Trudno się dziwić, skoro 406 stworzył Pininfarina. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.atlanta.ga.us 19.08.03, 18:24 Najpiekniejszym coupe jest Mercedes CL i tu nie ma dyskusji Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.08.03, 08:41 Szargnę świętość co niektórych i powiem, że CL- owi w gruncie rzeczy brak proporcji. Coś jak smukłość idealnej modelki, ale te 190cm wzrostu...175 w zupełności wystarczy. Dla mnie CL jest po prostu zbyt posągowy, ale jak go znowu spotkam, to (po raz kolejny) dłuuugo mu się przyjrzę, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: 62.233.141.* 19.08.03, 20:53 Volvo S/V 40 Audi TT mały Jag nowa Primera Avantime/Vel Satis/Megane/Laguna Maybach ;-) Link Zgłoś
chaladia Auto z najwiekszym przerostem formy nad trescią 19.08.03, 21:31 Zapewne nigdy nie doścignionym przerostem formy nad treścią pozostanie coupe marki VW Karman Ghia - z ledwo co czterdziestoparokonnym silnikiem od "Garbusa", chyba na początku nawet 1200 ccm, ale za to ta linia.... Dziś - VW New Beetle - poświęcenie niewątpliwej funkcjonalności Golfa dla watpliwego podobieństwa do kultowego skąd innąd Garbusa. Link Zgłoś
Gość: verte Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 23:18 Alfa 166 Link Zgłoś
marceli.szpak A jednak Skoda 20.08.03, 08:33 Wiekszosc osob wymienilo skode i to wszystkie jej biezace modele. Powinno to dac komus do myslenia. Link Zgłoś
Gość: RGppanc Re: A jednak Skoda IP: 217.8.186.* 20.08.03, 11:23 marceli.szpak napisała: > Wiekszosc osob wymienilo skode i to wszystkie jej biezace > modele. > Powinno to dac komus do myslenia. Jak do tej pory na 24 posty 3 słownie trzy żle mówią o skodzie, jaka zatem większosć??? Są zresztą na tyle podejrzane, że wcale bym sie nie zdziwił, gdybys to ty się za kogoś podszył, aby tylko dosrać skodzie. Może trzeba najpierw nauczyć sie liczyć??? A ile razy wymieniono P - 406??? Od tej pory mamy nową matematykę 3 z 24 to większość!!! BRAWO!!! Niech żyje nowa matematyka według szpaka... Co jeszcze ciekawego masz do powiedzenia??? Link Zgłoś
n0ras Lecz się na nogi! 20.08.03, 11:27 Bo na głowę już za poźno. A przy okazji zrób kurs z matematyki w zakresie liczenia do 25. Skodę wymieniono 3 (słownie trzy) razy, a to nijak nie jest większością przy 23 głosach. Szczegółowo: 1. Renault Megane 3 głosy 2. Primera i Vel Satis po 2 głosy 3. cała reszta - Ferrari, Focus, P406, Audi TT, Skoda Fabia RS, Maybach, SuperB, Alfa 166, Skoda Octavia i inne - po 1 głosie. Wywoź to szpacze guano na sacharę, bo nawet liczyć nie umiesz (zwycięstwo R. Megane - 3 głosy, drużynowo Renault - 6 głosów ɛ Megane, 2 vel satis, 1 Laguna>). Gdzie ta większość skody ptasi móżdżku? marceli.szpak napisała: > Wiekszosc osob wymienilo skode i to wszystkie jej biezace > modele. > Powinno to dac komus do myslenia. Link Zgłoś
Gość: Milos Re: Lecz się na nogi! IP: 62.233.141.* 20.08.03, 18:24 n0ras napisał: zwycięstwo R. Megane - 3 głosy, drużynowo Renault > - 6 głosów ɛ Megane, 2 vel satis, 1 Laguna>). jeszcze Avantime Pzdr Link Zgłoś
tyciarek Re: Lecz się na nogi! 20.08.03, 18:35 honda hr-v peugeot 406 ....................................................... ....................................................... Link Zgłoś
tyciarek Re: Lecz się na nogi! 20.08.03, 18:36 tyciarek napisała: teraz głosuje za moją zonę( ona po cichu powiedziła mi co napisać): > honda hr-v > peugeot 406 Link Zgłoś
tyciarek Re: Lecz się na nogi! 20.08.03, 18:37 tyciarek napisała: teraz chciałem przekazać głos sasiada co ma Fabię na gaz : > > honda hr-v > > peugeot 406 ....................................................... ....................................................... Link Zgłoś
sin2001 Re: P406????????? 20.08.03, 22:22 Przerost formy nad treścią? Ja to rozumiem zupełnie inaczej i nie pojmuję jak inni widzą to w skromnym i nie rzucającym się w oczy pugu? Ludzie są jednak bardzo różni. Taki przerost widzę w nowym megane ale w peugoet ani trochę. Link Zgłoś
greenblack Re: P406????????? 20.08.03, 22:27 Nie przejmuj się tą 406;) Zauważ, że została wymieniona obok HRV, a tymi samochodami jeżdżą wiadomo kto;) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Pawlx Maluch cabrio IP: *.toya.net.pl 21.08.03, 00:09 A ja stawiam na: według mnie the winner is.......jw Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 12:55 Chrysler PT Cruiser. Pod względem właściwości jezdnych, silnika (benzynowego), komfortu jazdy, jakości montażu, jest przeciętny pod każdym względem. Nie można mu odmówić praktyczności, ale kupować za prawie 90 tys. zł samochód wart 2/3 tej ceny, to przykład wielkiej rozrzutności. Link Zgłoś
Gość: ryjek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.acn.pl 21.08.03, 18:29 Tylko jeden: FIAT STILO Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.trzebinia.net 22.08.03, 16:36 Gość portalu: 130rapid napisał(a): > Chrysler PT Cruiser. > Pod względem właściwości jezdnych, silnika (benzynowego), komfortu jazdy, > jakości montażu, jest przeciętny pod każdym względem. > Nie można mu odmówić praktyczności, ale kupować za prawie 90 tys. zł samochód > wart 2/3 tej ceny, to przykład wielkiej rozrzutności. To mu przymiodziłeś ;-) Zapomniałeś,ze podniesli i tak absurdalna cene do min. 118 520 zł. Kolejny absurd to to,ze dwulitrowa,mułowata o zerowej elastyce benzyna kosztuje więcej niz turbodiesel o większej pojemności i podobnej mocy (dwa razy większej ekonomice i elastyczności)! Wielkością to konkurent dla Scenika i Picasso o nowym C-maxie i Touranie nawet nie wspominając (szer. ponad 1,8m) pozdr Link Zgłoś
greenblack Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 22.08.03, 16:42 Rzeczywiście, PR Cruiser to bardzo przedrożone badziewie w ładnym opakowaniu. Gość portalu: Sławek napisał(a): > Zapomniałeś,ze podniesli i tak absurdalna cene do min. 118 520 zł. > Kolejny absurd to to,ze dwulitrowa,mułowata o zerowej elastyce benzyna > kosztuje więcej niz turbodiesel o większej pojemności i podobnej mocy (dwa > razy większej ekonomice i elastyczności)! Chodzi chyba o to, że wersja benzynowa jest sprowadzana z USA (35% cła), a diesel pochodzi z Grazu. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.trzebinia.net 22.08.03, 17:14 greenblack napisał: > Rzeczywiście, PR Cruiser to bardzo przedrożone badziewie w ładnym opakowaniu. > > Gość portalu: Sławek napisał(a): > > > Zapomniałeś,ze podniesli i tak absurdalna cene do min. 118 520 zł. > > Kolejny absurd to to,ze dwulitrowa,mułowata o zerowej elastyce benzyna > > kosztuje więcej niz turbodiesel o większej pojemności i podobnej mocy (dwa > > > razy większej ekonomice i elastyczności)! > > Chodzi chyba o to, że wersja benzynowa jest sprowadzana z USA (35% cła), a > diesel pochodzi z Grazu. Tez tak mysle ale absurd pozostaje. pozdr > > > Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: cytryniec Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.08.03, 19:23 Z seryjnych VelSatis vel Patiomkin Z nieseryjnych BMW syna mojej kuzynki:worki na szybach,alusy i taaakie kapcie,grill błyszczący,niebieskie światełka,przecudnej urody garnek na wydechu,umc-umc na maxa. I silnik 1,6. Jak to zobaczyłem to umarłem ze śmiechu Młodzieniec bardzo się obraził. Link Zgłoś
truskava Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc 21.08.03, 19:49 Zdecydowana większość amerykańskich samochodów... Pozdr@wiam TRUSKAVA Link Zgłoś
Gość: Pawelek Re: Auto z najwiekszym przerostem formy nad tresc IP: *.net.nih.gov 22.08.03, 00:38 1. Mitsubishi Lancer OZ (wersja z rynku amerykanskiego). 2. Pontiac Boneville 3. Chevrolet Impala/Montecarlo. 4. Ford Thunderbird 5. Toyota Solara/Camry SE 2.2 Link Zgłoś
Gość: Adam Re: P 406 !!!! (n/t) IP: *.futuro.pl 24.08.03, 14:51 Nie wiem co wy macie do 406, wolalbym 406 od pancerwagena , ktory jest za drogi i wcale nie jest taki dobry , jak zreszta cala flota pancerwagena. Link Zgłoś