Dodaj do ulubionych

outback to jest to

26.08.03, 21:19
nowy outback to jest to !

www.autobild.de/suche/artikel.php?artikel_id=4878&A_SESS=f69bdfc61d11957706734a5ac9631350

chyba sie wybiore w przyszlym roku do dilera (zona zaaprobowala ;)))),
poniewaz jest benzyna greenblack tez nie ebdzie marudzil ;-P

BTW jak dla mnie tereny dla crossovera to kiepski asfale czy szutrowa droga
do domu czy nad jezioro, ew slabiej daje sie podrapac na parkingu. Slowem
najlepszy wozek do zwyklego uzytkowania. W koncu ilu jedzi wylacznie po
gladkich autostradach?

Obserwuj wątek
    • Gość: cracovian Re: outback to jest to IP: *.bankofamerica.com 26.08.03, 23:15
      To czemu w takim razie nie lepiej kupic normalnego Legacy za mniej pieniedzy?
      Wszystko to samo poza plastikowa linijka na drzwiach, innymi halogenami i nie
      podniesionym podwoziem polepszajacym jakosc jazdy...
      • Gość: paw_dady Re: outback to jest to IP: *.192-201-80.adsl.skynet.be 27.08.03, 00:39
        Gość portalu: cracovian napisał(a):

> To czemu w takim razie nie lepiej kupic normalnego Legacy za mniej pieniedzy?
        > Wszystko to samo poza plastikowa linijka na drzwiach, innymi halogenami i nie
        > podniesionym podwoziem polepszajacym jakosc jazdy...

podniesione podwozie jest jak najbadziej przydatne:wysokie krawezniki,dziury
        (chocby w zamrznietum sniegu,drogi dojazdowe uwierz to ma sene). Nie wszyscy
        jezdza po plaskich autostradach gdzie plaskie zawieszenie jest mile widziane
        (prozcz cytryny nikt nie buduje podnoszonych autek ;)
      • greenblack Re: outback to jest to 28.08.03, 16:22

> To czemu w takim razie nie lepiej kupic normalnego Legacy za mniej pieniedzy?

W tym rzecz, że zwykłe Legacy nie ma w Europie silnika 3.0. Może teraz się to
        zmieni.

Samochód i cała marka Subaru bardzo mi się podobają. Ktoś poszedł po rozum do
        głowy i zafundował tym samochodm przyzwoite wnętrza i niebanalną stylistykę.
        Jestem ciekaw krzywej momentu motoru 3.0. Myślę, że pod presją europejskich
        teutonów Subaru zacznie produkować Legacy z dieslem, chociaż 2.4 JTD 175 KM nie
        byłby zły.

Pozdrawiam
        • Gość: cracovian legacy to jest to IP: *.bankofamerica.com 28.08.03, 16:54
          Normalny 2.5 165KM zupelnie mi by odpowiadal. Dla mnie najwiekszy problem jest
          w tym, ze poza przedrozona wersja GT i Outback, Legacy Special Edition (za
          $19K) nie ma bocznych poduszek. Mam rowniez nadzieje, ze w nowym modelu
          poduszki beda w standardzie albo przynajmniej opcjami. Jesli bedzie za ta sama
          cene co terazniejszy "stary" kombi to znajda sobie niejednego kupca.

W tym momencie moja "lista" ulozyla sie nastepujaco:

1. 2003 Honda Accord EX (20K) - 160KM
          2. 2004 Isuzu Axiom (20K?) - 250KM!!! ale bez bocznych poduszek i z
          umierajacymi dilerami Isuzu :-(
          3. 2004 Toyota Prius (20K)
          4. 2003 Subaru Legacy SE (w 2004 bedzie na pierwszym jesli beda poduszki za 19K)
          • greenblack Re: legacy to jest to 28.08.03, 16:56

> Normalny 2.5 165KM zupelnie mi by odpowiadal. Dla mnie najwiekszy problem
            jest
            > w tym, ze poza przedrozona wersja GT i Outback, Legacy Special Edition (za
            > $19K) nie ma bocznych poduszek.

W Europie wszystkie Legacy mają boczne poduszki, a nowy model ma nawet kurtyny
            i ESP.

Pozdrawiam
            • Gość: cracovian Re: boczne poduszki IP: *.bankofamerica.com 28.08.03, 18:29
              Dlatego to mnie tak wkurza, ze gnojki takiej podstawowej rzeczy nie wloza do
              samochodu, ale podwojne szyberdachy i skorzana kierownice to tak... jesli ten
              nowy nie bedzie kurtyn w USA mial to skazuje Subaru na wolna smierc.
        • dreaded88 Re: outback to jest to 28.08.03, 17:46
          A znasz już wartość maksymalnego momentu dla nowej wersji 3.0?
          BTW - płyta podłogowa chyba jednak została stara (choć zmodyfikowana) :-(
          Pozdr.
          • greenblack Re: outback to jest to 28.08.03, 17:49
            dreaded88 napisał:

> A znasz już wartość maksymalnego momentu dla nowej wersji 3.0?

Jeśli Ty nie znasz, to kto ma znać? Stawiam na równe 300 Nm.

> BTW - płyta podłogowa chyba jednak została stara (choć zmodyfikowana) :-(

Miemy nadzieję, że efekty będą podobne, jak w przypadku Volvo S80 i XC90.

> Pozdr.

Pozdrawiam
            • dreaded88 Re: outback to jest to 12.09.03, 16:30
              greenblack napisał:

>Stawiam na równe 300 Nm.

No i proszę, prawie zgadłeś - 297 Nm/4200 obr/min.
              Pozdr.
              • greenblack Re: outback to jest to 12.09.03, 16:32
                dreaded88 napisał:

> No i proszę, prawie zgadłeś - 297 Nm/4200 obr/min.

Dziękuję;) Do wczoraj nawet nie wiedziałem, że w sedanie będzie 3.0;)

> Pozdr.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka