Dodaj do ulubionych

UWAGA morderca - Lublin II ! Dajełu wynocha!

IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 31.12.01, 20:44
Właśnie przeczytałem w "Motorze" że w tysiącach Lublinów II od 1998r. montowano
wadliwą zwrotnicę drążka poprzecznego. Jeśli taki kawał żeloza może być
wadliwy, to chyba tylko w ten sposób że wskutek wady materiałowej może pęknąć.
I wtedy auto, obojętnie jakie ma życzenia kierowca, pojedzie prosto. Np.
zjedzie na wasz pas ruchu, pogniecie zderzak, maskę a następnie wasze czoło.
Ponieważ ciężaróweczka ma sporą masę, może nawet uda się jej sięgnąć wasze
dzieci na tylnych siedzeniach.
Cóż, takie przykre wpadki zdarzały się nawet producentom dobrych samochodów,
więc należałoby oczekiwać że fabryka wezwie natychmiast, telegramami
właścicieli tych autek i natychmiast wymieni te zwrotnice. Oczywiście
bezpłatnie.
Ale tu jest Polska, kraj bezprawia i wolnoamerykanki dla różnych żółtych
pokurczów! Okazuje się oto, że Dajełu jest w stanie upadłości, więc właściciele
mogą (ale oczywiscie nie muszą!) dokonywać napraw na własny koszt i przesyłać
rachunki do syndyka. Co by im zwrócił forsę jak mu masy upadłościowej wystarczy
("tu się zgina dziób pingwina"). Jak myślicie, ilu piekarzy, sprzedawców
kapusty i minibusiarzy wymieni te zwrotnice zanim same się urwią?
Miałem jeden raz osobiście do czynienia z kilkoma Koreańczykami, akurat z
zupełnie innej branży. I nie znalazłem dokładnie ani jednego powodu do
sympatii, raczej wręcz przeciwnie. Teraz mam powody żeby ich nienawidzieć. Nie
jest wykluczone, że mimowolnie przeniesie mi się to na te ich pie....ne
samochodziki.
(A swoją drogą to ciekawe, kto odpowie karnie, gdy taki wadliwy Lublin II
zabije kogoś na drodze?)
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: UWAGA morderca - Lublin II ! Dajełu wynocha! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 01:49
      Dlaczego wyżywasz się na koreńczykach . Te elementy najprawdopodobniej były
      produkowane w Polsce przez białą rasę w Pcimiu Dolnym na przykład . A jak firma
      nie ma pieniędzy to jak ma płacić . Może mi wytłumaczysz . Dobrze ,że chociaż
      poinformowali o tym klientów.
      Jak SABENA (Belgijski przewożnik lotniczy) zbankrutowała to zostawiła pasażerów
      samopas . Nie oddali pieniędzy za wcześniej wykupione bilety . Pozostawiła
      swoich pasażerów bez żadnego zabezpieczenia daleko od punktu docelowego
      podróży . Olali wszystko dokładnie .
      Także takie postawy nie mają nic wspólnego z rasą . Belgowie to rasa biała ,
      przynajmniej w dużej większości.
      Też znam koreańczyków . Spoza branży samochodowej . Bardzo mile ich wspominam .
      Może to Ty byłeś dla nich niesympatyczny . A sądząc ze stylu Twojej wypowiedzi
      to bardzo prawdopodobne .
      Myśle ,że jesteś skażony rasizmem .
      • Gość: marlesz Re: UWAGA morderca - Lublin II ! Dajełu wynocha! IP: 192.168.4.* 01.01.02, 02:12
        Co by nie mówić to jednak nie jest w porządku że nie poinformiwali OD RAZU jak
        wykryli wadę (a znana była im tj. zarządowi firmy na 2 miesiące przed
        ogłoszeniem upadłości) żeby właśnie nie musieli tej wady naprawić za friko.
        Ciekawe tylko czy zarzad wtedy brał pensje dla siebie. (chodzi mi o to że dla
        siebie kasę pewnie znaleźli, mimo kłopotów finansowych a na naprawe
        niebezpiecznych samochodów do której byli ZOBOWIĄZANI już nie)
        Dodatkowe zagrożenie wynikło z opóźnienia poinformowania o wadzie.
        To tyle, rasistą nie jestem ale decyzje zapewne podejmowali koreańscy
        przedstawiciele Daewoo w Polsce, także częściowo rozumiem że można się wqrwić
        na Koreańczyków. posiadacze Daewoo zostali po prostu zrobieni przez nich w ch...
      • Gość: Mirek Re: UWAGA morderca - Lublin II ! Dajełu wynocha! IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 01.01.02, 11:01
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> Dlaczego wyżywasz się na koreńczykach . Te elementy najprawdopodobniej były
        > produkowane w Polsce przez białą rasę w Pcimiu Dolnym na przykład .
        Najprawdopodobniej. Ale to firma koreańska, zarządzana przez koreańczyków.
        > A jak firma
        > nie ma pieniędzy to jak ma płacić . Może mi wytłumaczysz .
        Nie wiem, to nie moja firma. Ale wiem że po drogach jeździ 50.000 zabójców. Płacę
        podatki (w odróżnieniu od tej firmy), żeby państwo mnie przed tym chroniło.
        > Dobrze ,że chociaż
        > poinformowali o tym klientów.
        Sprawę znali już w 2000r., lecz nie informowali właśnie ze względu na koszty.
        Poinformował syndyk. Polak.
        > Jak SABENA (Belgijski przewożnik lotniczy) zbankrutowała to zostawiła pasażerów
        >
        > samopas . Nie oddali pieniędzy za wcześniej wykupione bilety . Pozostawiła
        > swoich pasażerów bez żadnego zabezpieczenia daleko od punktu docelowego
        > podróży . Olali wszystko dokładnie .
        Przykład bez sensu. Chyba jest różnica między niedogodnościami w podróżowaniu a
        groźbą śmierci w podróżowaniu. No chyba że samoloty wystartowały z braku forsy z
        resztkami paliwa. Ale nic takiego nie słyszałem.
        > Także takie postawy nie mają nic wspólnego z rasą . Belgowie to rasa biała ,
        > przynajmniej w dużej większości.
        > Też znam koreańczyków . Spoza branży samochodowej . Bardzo mile ich wspominam .
        >
        > Może to Ty byłeś dla nich niesympatyczny . A sądząc ze stylu Twojej wypowiedzi
        > to bardzo prawdopodobne.
        > Myśle ,że jesteś skażony rasizmem.
        Jesteś bardzo dociekliwy, domyślny i tolerancyjny. Sądząc ze stylu Twojej
        wypowiedzi. Odezwij się ponownie jak Ci Lublin II wjedzie na czołówkę. Spodziewam
        się zbliżenia stanowisk.

• Gość: jurek Re: UWAGA morderca - Lublin II ! Dajełu wynocha! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.02, 12:40
          Nie mam Lublina , więc zbliżenie stanowisk nie wchodzi w grę .
          Zresztą w moim poście nie chodziło mi wcale o samochód ...
          pzdr
          p.s.
          Historia prawdziwa!!!
          Kiedyś przejeżdzałem przez Łódż . Trzy razy zatrzymywałem sie ,żeby przepuścić
          pieszych na pasach , i za każdym razem byłem omijany przez pędzące
          samochody .Całe szczęście ,że piesi byli czujni .Sprawiali wrażenie jakby do
          tego byli przyzwyczajeni .Od tego momentu nienawidzę wszystkich łodzkich
          kierowców . To zwykli mordercy !!!
          • Gość: emem Re: UWAGA morderca - Lublin II ! Dajełu wynocha! IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.01.02, 12:50
            Nie wszyscy , nie wszyscu ...
          • Gość: Mirek Re: UWAGA morderca - Lublin II ! Dajełu wynocha! IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 01.01.02, 18:44
            Gość portalu: jurek napisał(a):

> Nie mam Lublina , więc zbliżenie stanowisk nie wchodzi w grę .
            Cieszę się że nie masz. Ale zawsze możesz mieć, na masce swojego samochodu albo i
            głębiej.
            > Zresztą w moim poście nie chodziło mi wcale o samochód ...
            No przecież wiem że o obronę ciemiężonego ludu pracującego Koreańskiej Republiki
            Ludowo-Demokratycznej. Mnie natomiast chodziło o zachowanie wysokiej kadry
            zarządzającej Daewoo Polska z Korei Południowej.

> Historia prawdziwa!!!
            > Kiedyś przejeżdzałem przez Łódż . Trzy razy zatrzymywałem sie ,żeby przepuścić
            > pieszych na pasach , i za każdym razem byłem omijany przez pędzące
            > samochody .Całe szczęście ,że piesi byli czujni .Sprawiali wrażenie jakby do
            > tego byli przyzwyczajeni .Od tego momentu nienawidzę wszystkich łodzkich
            > kierowców . To zwykli mordercy !!!
            Jeśli chodzi o Łódż to nawet nie wiem gdzie to jest. Miasto w którym ja mieszkam
            nazywa się Łódź. Tu przestrzeganie przepisów i zdrowego rozsądku jest podobne jak
            w innych miastach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka