Dodaj do ulubionych

Wycena naprawy w/g Eurotax

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 12:19
Czy może ktoś dokładnie orientuje się w jaki sposób dokunuje się wyceny
kosztów naprawy wg Eurotaksu? Na ich stronie www nie moge tego znaleźć (są
tylko wyceny nowych i używanych aut). O ile sobie przypominam od kosztu
zakupu nowej części odejmuje się x % od wieku auta, ale pewności nie mam.
Rzecz oczywiście w tym iż uważam że firma ubezpieczeniowa która likwiduje
szkodę po stłuczce (ich klient wjechał mi w bagażnik) przedstawiła wg mnie za
niskie koszty naprawy auta, dodatkowo przedstawiając tylko globalną kwotę
odszkodowania - a nie rozbijając jej o koszt części, robociznę itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: irekk Re: Wycena naprawy w/g Eurotax IP: *.mogila.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 17:44
      o ile wiem, to amortyzacja za częsci obowiązuje w przypadku AC, a i to nie
      zawsze, jeżeli to nie twoja wina, to idzie z OC sprawcy i powinni naprawić bez
      zarzutu, nie daj się wykiwać
      • Gość: Adam AGROPOLISA IP: *.acn.waw.pl 30.08.03, 18:30
        Teoretycznie każdy ubezpieczyciel w przypadku zwrotu z OC sprawcy powinien
        wypłacić odszkodowanie za naprawę i częsci wg.systemu Audatex powiększoną o Vat.

Nie zapomnij się upomnieć jeżeli miałeś bezwypadkowe auto o osdszkodowanie
        pokrywające utratę wartości samochodu w wyniku wypadku(10% ceny rynkowej.

W moim przypadku takie KUTASY I ZŁODZIEJE Z FIRMY AGROPOLISA S.A. także na
        początku za naprawę 6000zł zaproponowali mi zwrot "na oko" 3.900. Po odwołaniu
        podnieśli do 4600 cały czas na gębę bez żadnej wyceny Audatex w dodatku netto.
        Zapowiedziałem sprawę sądową to wymyślili, że uszkodzenia na moim samochodzie
        nie pasują do samochodu sprawcy i ........nie wypłacą ani grosza. Zajmie to
        pewnie parę lat, ale nie odpuszczę i kieruję najpierw do policji zawiadomienie
        o przestępstwie i potem sprawa cywilna. Takim KURWOM jak AGROPOLISA nie powinno
        się w ogóle pozwalać na prowadzenie działalności ubezpieczeniowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka