Dodaj do ulubionych

Skoda dobry czy zły samochód

IP: krezus.d* / *.mofnet.gov.pl 23.10.03, 09:02
Czytam opinie i dyskusje na temat Skody. Dziwię się wszystkim którzy z jednej
strony uparcie ją krytykują (nie rzadko bezpodstawnie), a z drugiej zaś
strony równie uparcie zachwalają (nie rzadko bezpodstawnie), a przecież
prawda jest taka, że każdy jeździ tym na co go stać. Czy dzisiejsi posiadacze
czterokółkowych super piękności zapomnieli o Warszawie, Skodzie Oktavi
(starej)105, 120, Fiacie 125p, Fiacie 126p czy Trabancie Limuzuna. Sam miałem
dwa takie samochody jak ten ostatni. Jak na lata 70-te i początek 80-tych,
choć krytykowany, był to dobry samochód. Czy dzisiej można go porównać (z
wyłączenie fanów, których cenię)z jakimkolwiek samochodem, choćby ze Skodą
Fabia? Żal mi Was Panowie i Panie!
A swoja drugą tak zażarta dyskusja za i przeciw Skodzie to tylko dowód, że w
tej Skodzie coś jest, czego nie ma w innych samochodach.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miki Re: Skoda dobry czy zły samochód IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.03, 09:22
      Dla mnie to dobry samochód, spełniający moje wymagania co do środka transportu.
      Niedrogi, mało pali, dosyć obszerny, duży bagażnik, w miarę bezpieczny (****
      ENCAP), kupiony jako nowy. Pozdr.
    • yooyo Re: Skoda dobry czy zły samochód 23.10.03, 12:50
      Miałem w 1988 roku Skodę 120 sprowadzoną od pepików i jeździło mi się
      dobrze./na tamte czasy/. W ciądu kilku tych lat miałem golfa, poloneza, forda a
      teraz 3 letnią megankę 1.6 benzyna /z salonu/. W grudniu zmieniam na Fabię bo
      na taki mnie stać. Rozważałem także Yarisa, ale koszty przemówiły za pepikiem.
      Moja ocena jest subiektywna ale fabia podoba mi się.
      Pozdrawiam tych za i tych przeciw bo rynek jednej marki byłby monotonny, a że
      jednych jest więcej a drugich mniej to kwestia także ceny./także eksploatacji/
      • yooyo Re: Skoda dobry czy zły samochód 23.10.03, 12:52
        Zapomniałem o Wartburgu z 1986 roku w "nowej budzie" z lewarkiem w podłodze.
        Też był ekstra.
      • psygalnij.klopka Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 12:05
        15 lat temu jezdziles zlomem dla klasy robotniczo-chlopskiej i teraz tez.
        Pozazdroscic i pogratulowac awansu spolecznego.
        I tak tu nie mowic, ze Skoda to samochod nieudacznikow?
        Po prostu smiech na sali.
        • h.i.p Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 12:19
          psygalnij.klopka napisał:

> 15 lat temu jezdziles zlomem dla klasy robotniczo-chlopskiej i teraz tez.
          > Pozazdroscic i pogratulowac awansu spolecznego.
          > I tak tu nie mowic, ze Skoda to samochod nieudacznikow?
          > Po prostu smiech na sali.

hip: Kolejny dzieciaczek, któremu imponuje bełkot grupy frustratów i powtarza
          po nich zasłyszane wypociny. Argumentów nie ma, wiedzy - też brak, z
          inteligencją to już zupełnie krucho, ale musi coś z siebie wydukać aby
          zaistnieć na forum.
          Coraz więcej śmiecia na tych forach...
          • psygalnij.klopka Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 12:34
            h.i.p napisał:

> psygalnij.klopka napisał:
            >
            > > 15 lat temu jezdziles zlomem dla klasy robotniczo-chlopskiej i teraz tez.
            > > Pozazdroscic i pogratulowac awansu spolecznego.
            > > I tak tu nie mowic, ze Skoda to samochod nieudacznikow?
            > > Po prostu smiech na sali.
            >
            > hip: Kolejny dzieciaczek, któremu imponuje bełkot grupy frustratów i powtarza
            > po nich zasłyszane wypociny. Argumentów nie ma, wiedzy - też brak, z
            > inteligencją to już zupełnie krucho, ale musi coś z siebie wydukać aby
            > zaistnieć na forum.
            > Coraz więcej śmiecia na tych forach...

O, nieudacznik sie zdenerwowal. Myslisz, ze jestes taki wazny, bo masz Skode, a
            tak naprawde wzbudzasz co najwyzej usmiech politowania.

• h.i.p Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 12:53

Myslisz, ze jestes taki wazny, bo masz Skode,

hip: Oto tok rozumowania chłopaczków, którym tatusiowie zamiast kupić parę
              podręczników aby się czegoś jeszcze nauczyli i nie kompromitowali brakiem
              matury, sprawili komputer, podłączyli internet i pozwolili z niego korzystać. O
              zgrozo...
              • psygalnij.klopka Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 13:04
                h.i.p napisał:

>
                > Myslisz, ze jestes taki wazny, bo masz Skode,
                >
                > hip: Oto tok rozumowania chłopaczków, którym tatusiowie zamiast kupić parę
                > podręczników aby się czegoś jeszcze nauczyli i nie kompromitowali brakiem
                > matury, sprawili komputer, podłączyli internet i pozwolili z niego korzystać. O
                >
                > zgrozo...

Ile masz lat cwoku?
                • h.i.p Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 13:15

> Ile masz lat cwoku?

hip: Takie pytania, syneczku, to możesz zadawać swojemu wujkowi...
                  • psygalnij.klopka Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 13:41
                    h.i.p napisał:

>
                    > > Ile masz lat cwoku?
                    >
                    > hip: Takie pytania, syneczku, to możesz zadawać swojemu wujkowi...

Moj wujek ma po 90-ce i niedoslyszy, wiec go nie spytam.
                    Ale musisz smiesznie wygladac z zonka jak siadacie do swojego bolida i
                    popierdalacie ulica. Pewnie cala okolica ma ubaw.

A wieczorem sciereczki w dlon i polerka az do zachodu slonca. A nie daj boze jak
                    jakis ptak cos brzydkiego zrobi. Wtedy jest ogolnorodzinna akcja ratowania Fabii.
                    • h.i.p Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 13:51

Ale musisz smiesznie wygladac z zonka jak siadacie do swojego bolida i
                      > popierdalacie ulica.

hip: Ja JEŻDZĘ samochodami.

Pewnie cala okolica ma ubaw.

hip: Nie synku, to są w odróżnieniu od ciebie na ogół mniej więcej normalni
                      ludzie.

A wieczorem sciereczki w dlon i polerka az do zachodu slonca. A nie daj boze ja
                      > k
                      > jakis ptak cos brzydkiego zrobi. Wtedy jest ogolnorodzinna akcja ratowania
                      Fabii.

hip: Widzisz, chłopcze, ja mam nawyk dbania o to co posiadam. Może i ciebie
                      kiedyś rodzice tego nauczą. Mam nadzieję, że jeszcze dosłyszą i potrafią
                      sklecić parę słów.
                      • psygalnij.klopka Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 14:02
                        h.i.p napisał:

>
                        > Ale musisz smiesznie wygladac z zonka jak siadacie do swojego bolida i
                        > > popierdalacie ulica.
                        >
                        > hip: Ja JEŻDZĘ samochodami.
                        >
                        > Pewnie cala okolica ma ubaw.
                        >
                        > hip: Nie synku, to są w odróżnieniu od ciebie na ogół mniej więcej normalni
                        > ludzie.
                        >
                        > A wieczorem sciereczki w dlon i polerka az do zachodu slonca. A nie daj boze ja
                        > > k
                        > > jakis ptak cos brzydkiego zrobi. Wtedy jest ogolnorodzinna akcja ratowania
                        >
                        > Fabii.
                        >
                        > hip: Widzisz, chłopcze, ja mam nawyk dbania o to co posiadam. Może i ciebie
                        > kiedyś rodzice tego nauczą. Mam nadzieję, że jeszcze dosłyszą i potrafią
                        > sklecić parę słów.

A powiedz prawde, uzywasz wazeliny? Czy moze rura wydechowa juz tak jest
                        wypolerowana, ze nie musisz?

• h.i.p Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 14:19

> A powiedz prawde, uzywasz wazeliny

hip: OK, powiem ci prawdę...Tak w istocie to żal mi takich jak ty. I odczuwam
                          niesmak z tego powodu, że społeczeństwo składa się w pewnej części z takich
                          oberwańców. Ale cóż, niech się wstydzą ci, którzy cię wychowywali i ponieśli
                          sromotną klęskę. Żegnam.
                          • psygalnij.klopka Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 27.10.03, 15:31
                            Powiedzial co wiedzial.
                            Typowy posiadacz Fabii.
                            • gregyoda Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego 31.10.03, 12:15
                              psygalnij klopka i spier... do klopka!!
          • Gość: Paweł Re: Wspanialy przyklad awansu spolecznego IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 21:14
            Masz rację, jeśli komuś brakuje argumentów to rzuca inwektywami.
            Sam jeżdżę skodą fabią i jak na razie jestem zadowolony ( nie licząc kilku
            drobnych mankamentów, takich jak trzeszczące elementy wnętrza ).
            Poprzednio miałem VW polo i też coś w nim trzeszczało od początku.
            Moim zdaniem w tej całej dyskusji chodzi o przeszłość marki, która nie
            kojarzyła się z nowoczesnymi produktami. Moim zdaniem to już przeszłość, ale
            skoda w dziedzinie prestiżu ma trochę do zrobienia, jeszcze przez parę dobrych
            lat.

Pozdrawiam

• Gość: cezar Zapomniałeś o S100. IP: *.dami.pl / *.dami.pl 24.10.03, 21:04
      • matarez Re: Zapomniałeś o S100. 24.10.03, 22:14
        Witam.Jeżdżę 12-letnią Favoritką i nie narzekam.Jak to w tym wieku coś zawsze
        jest do roboty przy aucie ale po prostu nie stac mnie ( na razie ) na coś
        lepszego-nowszego ,ale jak będę miał za co to znowu zmienię na
        Skodę .Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka