Gość: pawel-l IP: *.com.pl 30.10.03, 15:11 Czy można samemu wymienić opony ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
staruch5 Re: Wymiana opon. Samemu ? 30.10.03, 15:16 w maluchu zawsze to robilem sam, ale w wiekszych autach i do tego bezdetkowe, to nie. Wszystko mozna robic samemu, tylko nie zawsze sie oplaca. W tym przypadku na pewno tak jest. Pozostaje jeszcze rower :-))) Link Zgłoś
Gość: grzek Re: Wymiana opon. Samemu ? IP: 213.77.31.* 30.10.03, 15:49 A masz czym ściągnąć i jeszcze trzeba mieć kompresor żeby napompować. Szkoda czasu i męczenia się. Link Zgłoś
franek-b Re: Wymiana opon. Samemu ? 30.10.03, 15:55 > Czy można samemu wymienić opony ? Mozna, tylko po co? Link Zgłoś
greenblack Re: Wymiana opon. Samemu ? 30.10.03, 18:35 Masz spore szanse na uszkodzenie felg i opon. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: cibarius Re: Wymiana opon. Samemu ? IP: *.c42.org 31.10.03, 10:17 No i kwestia wyważenia - bardzo ważna Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Wymiana opon. Samemu ? IP: *.telia.com 31.10.03, 10:38 Mozna majac maszyne i wywazarke.Nie posiadajac tych sprzetow mozna sie narazic na podwojne koszty,czyli krotko bez narzedzi specjalistyczneych ,nowoczesnych opon nie wolno znmieniac.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: radek Re: Wymiana opon. Samemu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 10:38 W ekstremalnych przypadkach można, ale później gdy dojedziesz do najbliższego warsztatu musisz wyważyć. P.S. Ja wymieniam zawsze sam letnie na zimówki, ale mam komplet z felgami. Link Zgłoś
Gość: pawel-l Re: Wymiana opon. Samemu ? IP: 1.0.12.* 31.10.03, 13:59 Ja też mam komplet opon z felgami. Wymiana samych opon jest rzeczywiście bez sensu. Pozostaje problem wyważenia. Czy jest to szalenie istotne ?. Słyszałem że co drugi raz można samemu. 60 zł piechotą nie chodzi. Link Zgłoś
remo29 Re: Wymiana opon. Samemu ? 31.10.03, 14:08 Gość portalu: pawel-l napisał(a): > [...] Słyszałem że co drugi raz można samemu. > Hehe, a gdzie to słyszałeś? Link Zgłoś
emes-nju Re: Wymiana opon. Samemu ? 31.10.03, 14:42 Gość portalu: pawel-l napisał(a): > Ja też mam komplet opon z felgami. Wymiana samych opon jest rzeczywiście bez > sensu. Pozostaje problem wyważenia. Czy jest to szalenie istotne ?. Słyszałem > że co drugi raz można samemu. > > 60 zł piechotą nie chodzi. Wywazenie jest szalenie istotne. O kilkanascie gramow niewywazone kolo w czasie jazdy z predkoscia 100 km/h "bije" z sila kilku kilogramow! Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Wymiana opon. Samemu ? IP: *.abrahama.net.pl 31.10.03, 15:16 Co to znaczy bije? I kogo bije? Link Zgłoś
greenblank Re: Wymiana opon. Samemu ? 01.11.03, 14:07 Po co samemu? Nie lepiej zawolac tescia, hehe ... Tesc ze szlaubzega a zona z mlotkiem ... nawet dzieci moga pomagac. To jest git idea! Link Zgłoś