elot1 15.12.08, 09:32 Przymierzam sie do kupna 2-3 letniej Imprezy(kombi) lub Legacy. Bedę wdzięczny za garść informacji co do kosztów eksploatacji i awaryjności tego auta - koszty przeglądów, części, ogólna awaryjność itp. Dziekuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
franek-b Re: Subaru - koszta eksploatacji, awaryjność 15.12.08, 21:10 szukaj info na subaru.pl/forum Link Zgłoś
kontik_71 Re: Subaru - koszta eksploatacji, awaryjność 15.12.08, 22:21 Awaryjnosc to wrecz nieznany termin w subaru.. Link Zgłoś
franek-b Re: Subaru - koszta eksploatacji, awaryjność 15.12.08, 22:28 > Awaryjnosc to wrecz nieznany termin w subaru.. Nie przesadzaj... padające amorki to stały temat w dyskusjach. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Subaru - koszta eksploatacji, awaryjność 15.12.08, 22:32 Wiesz, na polskich drogach to kazdy amortyzator musi w koncu pasc.. ja mowie na podstawie doswiadczen z trzema subaru, z czego dwa to woly robocze i czesto jezdza tak zaladowane, ze szoruja wydechem.. Link Zgłoś
franek-b Re: Subaru - koszta eksploatacji, awaryjność 15.12.08, 22:48 > Wiesz, na polskich drogach to kazdy amortyzator musi w koncu pasc.. Litości... wymiana po 20kkm to norama? chyba tylko w subaru. Wiadomo, że nie psują się jak francuskie, ale awarie się zdarzają. Zwłaszcza trzeba uważać na wszystkie wrx czy sti (znane problemy z przegrzewającymi się silnikami w amerykańskiej wersji 2.5 turbo) ale to raczej ze względu na upalanie czy też wypadkową przeszłość... Link Zgłoś
kontik_71 Re: Subaru - koszta eksploatacji, awaryjność 15.12.08, 23:18 No to ja mam 1,5 rocznego Outbacka z 70 kkm i nic, zero problemow.. no poza spalona zarowka nad tablica rejestracyjna... Link Zgłoś
franek-b Re: Subaru - koszta eksploatacji, awaryjność 15.12.08, 23:39 > No to ja mam 1,5 rocznego Outbacka z 70 kkm i nic, zero problemow.. > no poza spalona zarowka nad tablica rejestracyjna... A z jakim silnikiem? bardzo fajne auto swoją drogą. Jeszcze raz powtórzę, auta są mniej awaryjne od np francuskich ale opowieści o tym, że się nie psują to można między bajki wsadzić - psuje się wszystko. Komplet amorów do forestera to wydatek ok 2,4 k pln (poczytaj na forum subaru...). Możesz uścisnąć sobie dłon z Chrisem62 który od początków tego forum zanudza wszystkich opowieściami o swoim reno scenicu 'który nigdy się nie psuje'... Link Zgłoś