Dodaj do ulubionych

do 35tys. co doradzicie?

23.12.08, 16:56
Witam! Od kilku tygodni rozgladam się za samochodem mam do dyspozycji kwotę 35tys. Oczywiście wiem, ze takich pytań na tym forum było tysiace i też je przeglądałam, ale może ktoś rzuci jeszcze jakąś informację, która będzie decydująca i pomoże sie na coś zdecydować, gdyż im dłużej szukam tym mam coraz większy haos w głowie. Przerabiałam już oktawie, astrę 3, fabię i w końcu każdy z tych samochodów czymś sobie zaszkodził, że jednak nie ten chcę.
Jakie warunki powinno spełniać auto które chcę kupić? Powinno byc:

- średnie (nie za duże jak oktawia ale też nie takie małe jak skoda hatchback, sedan odpada bo mi się nie podoba)'pojemność bagażnika conajmniej 350, gdyż ma być to auto dla 3 osób (2+1).,
- musi mież dość twarde zawieszenie i trwałe gdyż jeżdżę codziennie do pracy po bardzo dziurawej drodze (codziennie 50 km po dziurach),
- wolałabym żeby to było auto które można przerobić na gaz, żeby jazda była tańsza, a diesla jakoś nie chcę,
- oczywiście w miare bezawaryjne, w każdym razie żebym pojeździła przynajmniej ze dwa lata bez dopłacania,
- samochód będzie stał na parkingu pod blokiem, więc lepiej żeby nie należał do grupy chętnie kradzionych np. golf czy bmw

Ostatnio myślę o japończykach np, o corolli, hondzie jazz ale czy te autka mozna przerobić na gaz? Ktoś doradza mi lacetti, ale nie bardzo jestem przekonana...

Myslę, że za 35 tys. to już powinnam coś kupić rozsądnego, ale gdzie szukać aut 3-4 letnich w dobrym stanie nie zjedżonych? Na allegro, na gratce? Macie jakieś sposoby sprawdzone jak kupić dobre auto?

Będę wdzieczna za cenne rady...
Może zdecydowa

Obserwuj wątek
    • watoslocos Ford lub Opel 23.12.08, 17:50
      czyli mondeo lub vectra
      Gaz sobie daruj, popatrz na ceny benzyny :) bez sensu
      • anitka06 Re: Ford lub Opel 23.12.08, 18:11
        w zyciu nie kupuj mondea
        • frax1 Re: Ford lub Opel 25.12.08, 17:42
          To głęboka wypowiedź... a czemu ma nie kupować mondeo?
    • bartmax Re: do 35tys. co doradzicie? 23.12.08, 18:22
      Kia Cee'd... Poczytaj sobie troszkę o tym aucie. Mam wrażenie że warte uwagi.
      Przy małej dokładce lub dobremu targowaniu, np:

www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5985947
      • czerwonyprzyplyw Re: do 35tys. co doradzicie? 23.12.08, 20:15
        Rowniez polecam Kia ceed ,ale wersje SW.

www.wroom.pl/kia-ceed-sw-s.html
        • tocqueville Re: do 35tys. co doradzicie? 23.12.08, 22:14
          za 35 tys. nie kupi ceeda kombi.
          • czerwonyprzyplyw Re: do 35tys. co doradzicie? 23.12.08, 23:42
            Ano, do 35 tys. nie zakupi niestety, a zacne to autko.
            Jest jedno-> www.wroom.pl/kia-ceed-sw-s-wgceny-rosnaco.html

kia ceed sw, ale puknieta i ja bym tego nie brał, ok mozna wyklepać, ale to juz
            nie to samo.

Jednak, jeśli moge polecić to kia :)
            • cloclo80 Re: do 35tys. co doradzicie? 23.12.08, 23:46
              Jak nie Ceed, to Cerato, jak nie Cerato, to Shuma, ale niżej już lepiej nie zjeżdzać.
              BTW po ile teraz moża dostać ostatnią generacje Rio.
            • drugiwiesiu6 Re: do 35tys. co doradzicie? 24.12.08, 08:30
              hym, poszperałem w tej wyszukiwarce wroom.pl i może zdecydujesz się na Forda Fusion?
              www.wroom.pl/samochody-ford-fusion-cena-do-35k-s-wgdaty-malejaco.html
              • onlyonepablo Re: do 35tys. co doradzicie? 24.12.08, 11:16
                ford fusion to takie nijakie auto. Brzydkie, bez charakteru... porażka
        • onlyonepablo Re: do 35tys. co doradzicie? 24.12.08, 11:16
          a po co mu kombi? co on ma sklep że musi mieć kombi? Zresztą czytać nikt nie
          potrafi PISZE AUTO DO 35 TYS
    • naprawdetrzezwy Najlepiej kup to: 24.12.08, 12:25
      które, z wybranych wstępnie, a spełniających twoje wymagania, najbardziej ci się
      podoba.

(hint bożonarodzeniowy: im starsza konstrukcja silnika, tym łatwiejsze
      zagazowanie. Im mniejsza moc, przy takiej samej pojemności, tym dłużej silnik
      pociągnie)

W końcu ty będziesz jeździć tym autem, więc sama musisz wybrać.
      :-)

Happy Chanuka!
    • mmsadlo Re: do 35tys. co doradzicie? 25.12.08, 10:52
      Zobacz jakie promocje w Nissanie - Note z klimą za 37200 zł.
      Możesz też wesprzeć polski przemysł czyli Astra II z Gliwic.
      • goga-05 Re: do 35tys. co doradzicie? 25.12.08, 19:19
        A czy jeździ ktoś mazdą 3? Zastanawiam sie nad tym autem - rocznik 2005, pojemność 1,6 i dołożenie gazu. Oczywiście jakąś dobra instalację.
    • k2i mazda 6 25.12.08, 23:27
      lub mazda 3 i to było by na tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka