Gość: Bielas IP: *.chello.pl 08.01.09, 09:30 Segway z 3 kółkiem ha ha. Nawet jakoś dało się przeżyć ten eko-motodziennik :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: cv Re: ElektroMotodziennik IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.01.09, 09:58 a najfajniejszy ten żółty szkoda że takich nie robią więcej powinno być więcej konkurencji bo to jest naprawdę fajny i nawet nie drogi pomysł w przeciwieństwie do tego gowna samochodów na prąd Link Zgłoś
plawski Re: ElektroMotodziennik 08.01.09, 10:00 Ech, s-rekologia... Jak tak dalej pójdzie, to dzieci naszych dzieci będą mogły posłuchać dźwięku benzynowego V8 tylko na youtube... Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 10:10 ale Pan nie lubi ekologów ...:) Link Zgłoś
Gość: georing Re: ElektroMotodziennik IP: *.chello.pl 08.01.09, 10:25 A kto lubi ekologów? Zawsze przesadzają i wszystko drożeje dzięki nim. Panie Jacku świetna sceneria jak dla odcinka ekologicznego :P Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Ore Re: ElektroMotodziennik IP: 77.79.192.* 08.01.09, 10:37 Jak ma na imię Burek? :) Śliczne ekologiczne kominki w tle.. ;-) Link Zgłoś
Gość: Mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 10:52 ekologów można lubić ekoterrorystów już nie. Link Zgłoś
Gość: Bielas Re: ElektroMotodziennik IP: *.chello.pl 08.01.09, 11:06 Swoją drogą ciekawe, gdzie są Ci pajace co terroryzują globalnym ociepleniem. Teraz gdy za oknem -10 C, a we Włoszech i Hiszpanii śnieg pada tam, gdzie go nie widziano od lat?? Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: ElektroMotodziennik IP: *.elpos.net 08.01.09, 11:22 Można też znależć w Allegro skuter elektryczny ale mocny wymagający prawa jazdy na motocykl. Koszt to 20 000 zł. Cena przejechania 100km to około 2 zł. Poza tym taki elektryczny skuter odzyskuje energie z chamowania podobnie jak Prius, Link Zgłoś
Gość: mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 11:50 do Bielasa: ocieplenie jest czego dowodem jest oziebienie europy: poczytaj sobie: pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%85d_Zatokowy Link Zgłoś
Gość: pavo Re: ElektroMotodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 12:37 Ciekawe co wygra czy idee fix amerykanów rzeby przerabiać duże i normalne bryczki na wtyczki:P. Czy mikro plan elektryfikacji pojazdów z europejskiego podwórka? Czy jakiś cud może ocali poczciwe spalanie? Motodziennik 2029 rok pewnie nam odpowie:P Link Zgłoś
Gość: Bielas Re: ElektroMotodziennik IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.09, 12:47 do mis: świetny link tylko co to ma wspólnego z globalnym ociepleniam? Link Zgłoś
Gość: Mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 13:27 do Bielasa: Powyzszy prad zatokowy jest jenym wielki kaloryferem dla europy. z powodu ocieplnia klimaty do ocenanów wpada masa slodkiej wody przez co w/w prad zmienia moc i kierónek. (stad w UK ostatnie dwa lata wakacje byly zimne i deszczowe) jezeli dalej bedzie tak jak jest to: UK w pólnocnej europie nastanie epoka lodowcowa a ludzie przeproszá sie z afryka i tam bedziemy mieszkac. pozrd Link Zgłoś
Gość: Mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 13:30 sorry za bledy (pisze jedna reka) :) ale jeszcze jedna sprawa. obnizenie sie tego pradu powoduje min ocieplenie u nas.. narazie.. potem bedzie juz gorzej ( nie jest to teoria z filmu "pojutrze" jednak wielu naukowców twierdzi ze idzie do nas male zlodowacenie. pozrd Link Zgłoś
Gość: aa Re: ElektroMotodziennik IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.01.09, 14:14 fajnie lubię zimę coś czułem że z tym ociepleniem to lipa ludzie by się tak nie bali a piec tysięcy za taki skuter to rewelacja aha dźwięk v8 to ja i teraz słucham głownie na jutjubie Link Zgłoś
Gość: Mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 14:42 aa- jak bedziesz mial zime od wrzesnia do czerwca to nie wiem czy ja bedziesz lubil :) Link Zgłoś
Gość: Bielas Re: ElektroMotodziennik IP: *.chello.pl 08.01.09, 14:44 @ Mis czyli rozumiem, że globalne OCIEPLENIE objawia się tym, że w UK będzie LODOWIEC. A poza tym ludzkość w całej swojej historii wyprodukowała mniej gazów cieplarnianych niż natura (głównie zwierzęta i wulkany) w 1 rok!! Link Zgłoś
Gość: Mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 15:03 wiesz .. naukowcy nie zabrdzo wiedza co powoduje ocieplenie. CO2 jest winne ale pewnienie tylko. mowi sie o aktywnosci slonca i jego plam, a takze ze poprostu klimat sie zmienia raz jest cieplej raz gorzej. ale ze sie ociepla to juz nikt nie ma watpliwosci. wszedzie bedzie cieplej ale finalnie niestety zimniej, w calej europie bedzie niestsy zimniej a wkrajach wystawionych na dzialanie mrozów z polnocy(cala europa polsnocna.) bedzie zimniej az do zlodowacenia. widzialem taka symulacje ze lodowiec zatrzyma sie w europie na karpatach i alpach a w ameryce polnocnej np. gdzies w w polowie usa, ja nie jestem ekpertem od tego ale takie wytlumaczenie tematu mnie przekonuje, zwlaszcza ze mieszkam w uk i tu juz nikt nie ma watpliwosci ze zimne mokre lata sa powodowane ociepleniem klimatu. w tym w/w arykule jest napisane ze np . w norwegii powinno byc sednio 22 C zimniej a nie jest , u nas powinno byc okolo 10C zimniej niz w podobnych miejscach patrzac na polozenie geograficzne. Pozdr Link Zgłoś
Gość: crv Re: ElektroMotodziennik IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 15:04 Bielas: naprawde musisz sobie poczytac o globalnym ociepleniu Link Zgłoś
Gość: Mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 15:06 a wiecie ze dzis jest dzien sprzatania biurka .. tak uslyszalem w trojce przed chwila Link Zgłoś
Gość: Mis Re: ElektroMotodziennik IP: 194.242.148.* 08.01.09, 15:14 a co do co2, niestety on jest prawdopodobnie najbardziej winny ale nie dlatego ze jest go za duzo tylko dlatego ze my ziemianie (ludzie cywilizowani) wycielismy za duzo drzew, zniszczylismy ogromne polacie lasow deszczowych, .. itd.. po prostu zaklocilismy prace sprawnie dzialajacej maszynie zwanej eko-systemem ( o tym ucza sie dzieci chyba w 3czy 4 klasie szkoly podstawowej). gadac o tym mozemy duzo i dlugo i tak pewnie tematu nie wyczerpiemy ajak na swiece powjawi sie wiecej eco-aut to lepiej tylko dla nas.. i dla naszych dzieci. tylko trza policzyc ile np. kosztuje nas wyprodukowanie elekrycznosci i czy aby przypadkioem nie jest ona z kalsycznej elektrowni zasilanej weglem .. bo jezeli tak to zamienil stryjek siekierke na kijek .. ide na kawe Pordz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ElektroMotodziennik IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.01.09, 20:16 @wiesiek dal byś jakaś nazwę tego skutera bo jestem bardzo ciekawy i dziwi mnie że nikt tego nie kupuje ale w polsce większość skuterów to gimnazjalistów jest z podobno zdjętymi blokadami tak słyszałem ale czy to prawda to nie wiem Link Zgłoś
Gość: aa Re: ElektroMotodziennik IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.01.09, 20:24 aha co do ocieplenia klimatu to nie jestem pewien ale kiedyś było więcej drzew i dlatego do atmosfery ląduje więcej dwutlenku węgla i to też trzeba chyba wliczyć do dwutlenku węgla a stężenie z tego co pamiętam wzrosło prawie o 1/3 ale to prawie naciągane czy zaokrąglone Link Zgłoś
Gość: jasio Re: ElektroMotodziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:31 Panie Jacku a "zero cycles" to elektryczny cross, ktory byl testowany z terenowa yamaha i nie wiele odstawal. Link Zgłoś