Dodaj do ulubionych

Polerowanie szkiel reflektorow w warszawie

11.01.09, 20:57
Czy ktos wie gdzie w W-wie mozna taka usluge wykonac?
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Samodzielnie? 11.01.09, 21:03
      Pasta polerska, szmatka i już.
      Sprawdzone - działa.
      • yattawawa Potrzebuje wypolerowac szklo od H4 na gladko 11.01.09, 21:40
        Wiec pasta polerska odpada.
        Nie chce samemu bo zeby zrobic to profi to trzeba po 1 sie mocno
        nameczyc i czasu kupe stracic. Po 2 miec materialy.
        • anmar123 Re: Potrzebuje wypolerowac szklo od H4 na gladko 12.01.09, 09:59
          Jeżeli szkła to wystarczy umyć. Jeżeli lustra/zwierciadła - to jest niewykonalne. Zedrzesz warstwę odblaskową, która jest nanoszona metoda napylania i jest bardzo cieńka!
          --
          • yattawawa Zatem jeszcze raz 12.01.09, 10:33
            Od strony wewnetrznej szyby do h4 szklo jest karbowane w celu
            odpowiedniego uksztaltowania wiazki swialta. Ja wstawilem soczewke w
            obudowe wiec chce spolerowac te karby na gladko!
            • anmar123 Re: Zatem jeszcze raz 12.01.09, 11:48
              Karbów na szkle nie da się "spolerować". Można je co najwyżej zeszlifować. Ale to jest związane z dużym ryzykiem pęknięcia szkła w czasie takiej operacji, bo będą się wyzwalały naprężenia wewnętrzne.
              A co z homologacją takich reflektorów?
              • yattawawa Re: Zatem jeszcze raz 12.01.09, 11:55
                Zeszliwowac, spolerowac.
                Da sie to zrobic bo juz wykonalem taka jedna operacje. Ale po 1 bylo
                to daleko od wawy a 2 zle to zrobili. Wiec chce to obejrzec na
                miejscu.

Homologacja - pomijam ten aspekt. Mam profi zrobiony ksenon.
                Soczewka wstawiona z regulacja poziomu. Nie tanie hidy z allegro
                zamiast zarowki.
                • celicaman Re: Zatem jeszcze raz 12.01.09, 12:04
                  > Da sie to zrobic bo juz wykonalem taka jedna operacje. Ale [...]
                  > zle to zrobili
                  Wiec skąd masz pewność, że to sie da dobrze zrobic?
                  > Mam profi zrobiony ksenon
                  Gdyby ten ksenon był zrobiony profi, to wymieniłbyś całą lampę a nie
                  bawił się w szlifowanie.
                  • yattawawa Re: Zatem jeszcze raz 12.01.09, 13:39
                    Do mojego auta nie bylo fabrycznie ksenonow.
                    Pozatym - czy na tym forum zawsze musza sie trafiac gawedziarze? Nie
                    pytam o wasze zdanie na ten temat, bo mnie ani ziebi ani grzeje.
                    • skyddad szkoda ze nie odzyskujesz zuzytych kondomow 12.01.09, 17:48
                      Kup swiatla gotowe homologowane.Niedozwolone sa wszelakie przerobki szkla
                      homologowanego.
                      Pzdr.Sky.
                      • yattawawa Zabronione powinno byc tez gadanie nie na temat 12.01.09, 20:13
                        Zdaje sobie sprawe z konsekwencji wiec wrzuc na luz.
                      • yattawawa no i nie mow ze wierzysz w 'homologacje' 12.01.09, 20:20
                        sam sie o tym przekonalem kupujac 'homologowane' szkla na
                        reflektory. Swiecily wszedzie tylko nie tam gdzie powinny. Jasne -
                        moglem kupic drozsze lepsze - ale przeciez tamte mialy homologacje.
                    • frax1 Re: Zatem jeszcze raz 12.01.09, 18:49
                      Masz samopoziomowanie + spryskiwacze? Bo jeżeli nie i do tego jeżeli lampa nie
                      jest homologowana pod xenony to niestety ale nie są one "legalne". Problem może
                      pojawić się przy stłuczce, szczególnie z nie Twojej winy jeżeli trafisz na kogoś
                      sprytnego i upartego.
                      Wracając do meritum, wiem że w autach w usa robiło się coś a'la wycinka kawałka
                      reflektora i wklejenie przezroczystego szkła w to miejsce. Na targowej przy
                      wiadukcie kolejowym, oraz przy skrze są z tego co pamiętam punkty które
                      przerabiają światła do aut usa, więc najprędzej tam Ci pomogą.
                      Pozdrawiam
                      • yattawawa Re: Zatem jeszcze raz 12.01.09, 20:16
                        Mam regulacje wysokosci z kabiny - nad spryskami pracuje.
                        Uprzedzajac pytania - BARDZO nieliczne auta maja autopoziomowanie w
                        czasie jazdy - 99% reguluje po odpaleniu auta i tyle. Oprocz tego
                        bezwladnosc ukladu poziomowania przy stanie naszych drog jest do
                        niczego - ile razy dostaliscie ksenonami jak auto jadace z przeciwka
                        wjechalo w dolek? Jakos magiczne samopoziomowanie nie pomoglo..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka