Gość: kanny IP: *.polskieradio.pl 14.01.09, 10:31 W tym aucie jest trochę jak w nowoczesnej sali kinowej ;) No ale... w końcu mamy XXI wiek Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Adas Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:35 nic szczególnego... zginie w tłumie. Link Zgłoś
Gość: miś Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:38 Z przodu to z niego trochę taki CLS... Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.e-wro.net.pl 14.01.09, 13:22 Bardzo fajne wnętrze - uważam, ale linia przypomina mi mocno nową mazde 6 Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.toya.net.pl 14.01.09, 15:36 straszne paskudztwo Link Zgłoś
czarko27 Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo 14.01.09, 15:51 Tak, po 10 latach wciskania ludziom do głowy, że wszystko, co niemieckie, jest lepsze (przez pisma "polskie" z większością kapitału niemieckiego) łatwo napisać, że paskudztwo, prawda? A przyjęło się mówić, że Subaru jest brzydkie, bo "tak wypada". A co w Golfie jest ładniejszego? W Toyocie? W większości Audi i BMW? A może Bentley (kwadratowe krówsko) jest ładniejszy? Jak jaro zauważył, Legacy Concept przypomina wyglądem Mazdę 6 - a tę akurat się chwali za wygląd. To, że Impreza nie wyszła, nie oznacza automatycznie, że wszystko, co robi Subaru jest z definicji brzydkie. Nie lubię takiej postawy - to powtarzanie tego, co uporczywie wmawiają niemieckie pismaki. Dam Wam przykład: najnowszy Mercedes GLK. Auto Motor i Sport doszukiwało się piękna w tych surowych, kanciastych kształtach itp. Na nieszczęście pokazali przekrój boczny tego Mercedesa - od razu skojarzył mi się z poprzednią generacją Subaru Forestera... Z boku proporcje niemal identyczne... Ale oczywiście Forester to "brzyyyyydaaaal". Czego nie omieszkało kiedyś pisać to samo pismo... Jak widzę "test porównawczy", to bez czytania wiem, że wygra: Volkswagen albo Audi. Sprawdza się w 80%. Link Zgłoś
Gość: czarko srarko Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.toya.net.pl 15.01.09, 05:37 ten samochod nie jest ladny, nie widac pomyslu na linie, za duzo przetloczen, mase pie...k, tak wole audi, zobacz sibie audi sportback... niebo do ziemi, mazda jest japonska a bardzo mi sie podoba, toyoty jesli chodzi o design slabo, nijak, merecdesow nie lubie, l.yimg.com/img.autos.yahoo.com/i/articles/2007_frankfurt_auto_show_gallery/mazda_6/mazda_6_1_x.jpg to jest mazda 6, gdzie tu podobienstwo nie ma porownania.. a i tak wole mazde 3, to chyba najbardziej udana bryla z japonii Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.toya.net.pl 15.01.09, 09:30 piekne auto, kilka lat temu mogloby grac w filmach s-f. ciekawe czy przejdą kamery zamiast lusterek;-) Link Zgłoś
czarko27 Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo 15.01.09, 18:46 Do "Srarka". Dziękuję za zaprezentowanie swojej kultury osobistej w nicku... De gustibus non disputandum. Oczywiście, że każdemu podoba się co innego (np. z Audi zachwyciłem się A5), ale mnie nie o to chodziło. Chodziło o zwrócenie uwagi na to, że poszczególnym markom przypisuje się "łatki" - "nudnych" (Toyota), "brzydkich" (Subaru), "pięknych ale awaryjnych" (Alfa Romeo, Fiat) - bzdura totalna od jakiegoś czasu tak przy okazji, "solidnych, z materiałami o wysokiej jakości (+ spasowania)" (Audi, Volkswagen).... Gdzie by któreś niemieckie pismo pochwaliło np. Leksusa? A jak wsiadłem do Audi po Leksusie, to mi się jakieś biedne wydawało... Jakość spasowania? Nie ma różnicy. Przestrzeń? Ok, japończyki są mniejsze, tylko panowie redaktorzy niemieckich pism zapominają, jaka jest średnia wzrostu i że japończyki pod tym względem zupełnie nie przeszkadzają większości kierowców. Poczytajcie sobie testy na stronach amerykańskich - jakoś tam nie ma problemu z tym, żeby zestawić ze sobą bmw 3, mazdę 6, subaru legacy, mercedesa c... A w niemieckich polskich pismach - nie, niemozliwe, bo przeciez bmw i audi to "premium".... Daje do myslenia? Link Zgłoś
Gość: cha Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.maxnet.net.pl 16.01.09, 17:39 legacy to było ostatnie ładne subaru.... po kiego grzyba pchają te listwy i daja takie wyłupiaste gały? wersja 2004-2007 to prawdziwy majstersztyk stylizacji... natomiast to tutaj to mieszanka futuryzmu, opla vectry i brzydactwa jakim jest obecna impreza.... uwielbiam subaru, ale nie podobają mi się coraz bardziej japońskie auta.... jak by to jakieś UFOsy były. auta są dla ludzi a nie dla kosmitów! Link Zgłoś
Gość: swan Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: 89.174.254.* 16.01.09, 19:36 Subaru ma przede wszystkim jeździć i dostarczać kierowcy frajdy z tej jazdy. I jestem pewien, że ten Subaru jak i każdy spełni te oczekiwania.. Do Adasia; kup sobie renówkę albo cytrynkę to nie zginiesz w tłumie lansiarzu jeden :-) Link Zgłoś
Gość: daro Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 19:58 Bardzo podoba mi sie obecne Legacy kombi, ale ten concept niestety nie. Na 4 fotce wyglada jak jakis robal, ktorego nazwy nie potrafie teraz skojarzyc hmmm :/ Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.net.upc.cz 16.01.09, 20:17 qrde wyglada jak pól dupy zza krzaka Link Zgłoś
mikejar Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo 17.01.09, 02:24 Od 2 lat jezdze Mazda3 (wersja amerykanska) Nareszcie auto bezawaryjne 100% produkowane w Japonii. Cena lepsza od niemieckich . Jest kilka brakow ale malo istotnych Subaru jezdzi moja zona (Impreza2008 tez wersja amerykanska) rok bez zadnych problemow Cena podobna , komfort jazdy podobny Oba samochody bardzo polecam Szczegolnie ze wzgledu na skrzynie biegow - automat z przekladnia na manualna Duza wygoda Link Zgłoś
Gość: eszet Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.chello.pl 17.01.09, 10:02 A mnie subaru zawsze bedzie sie kojarzyc z wiejskimi zlotymi felgami. jak do niebieskiego nadwozia mozna dobrac zlote felgi??? toz to kompletny brak gustu. zupelny brak elegancji... Link Zgłoś
forzanapoli Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo 17.01.09, 16:02 .... po ostatnich "popisach stylistycznych" z mocno kontrowersyjną imprezą i zupełnie bezpłciowym foresterem uważam, że i tak jest nieźle, włąsnie dzisiaj przechodząc obok forestera z niepokojem pomyślałem jak będzie wyglądać nowe legacy i przyznam, że myślałem, że będzie gorzej.... Link Zgłoś
Gość: Gość michu Re: Subaru Legacy Concept - jubileuszowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 01:45 do czarko 27: Jezdzilem legacy i bmw 3 320 i co prawda subaru prowadzi sie lepiej,ale w jakis ekstremalnych warunkach.natomisat komfort jazdy jest w bmw 100 razy lepszy no i oczywiscie silnik.diesel subaru chodzi naprawde super i jest zwawy,ale niestet daleko mu do motoru bmw.wiec uwazam ze nie ma co porownywac legacy do bmw 3 bo to nie ma sensu.bmw to zupelnie inne auto. Link Zgłoś