watoslocos 25.01.09, 16:48 Witam, kolega ma poważny problem i prosi o pomoc. Padł aku , bo zapomniał wyłączyć oświetlenie wnętrza wczoraj wieczorem i dzisiaj nie może się dostać do swojego auta. Jak mu pomóc ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
kandyk Re: Podwójne ryglowanie drzwi -problem 25.01.09, 16:58 Jeśli zamek bagażnika jest dostępny kluczykiem, to droga stoi otworem... :) Link Zgłoś
robert888 proszę nie zawracać dupy tylk otworzyć kluczem drz 25.01.09, 16:58 wi. A jak ktoś lubi sport to niech otworzy kufer. Podwójne ryglowanie to jakieś bajki. Link Zgłoś
watoslocos idź lepiej wysprzątaj mamie pokój 25.01.09, 17:02 podwójne ryglowanie drzwi to nie jest żaden szczególny wynalazek wszystkie drzwi łącznie z bagażnikiem są zaryglowane a kluczykiem to sobie możesz w nosie podłubać Link Zgłoś
frax1 Re: idź lepiej wysprzątaj mamie pokój 25.01.09, 17:08 Napisz co co za auto to może ktoś Ci pomoże. Ja się w żadnym aucie z czymś takim nie spotkałem. Link Zgłoś
v-6 Oczywiście, że opla można otworzyć kluczykiem. 25.01.09, 23:53 Witam! Producent nie jest aż takim idiotą, żeby nie przewidzieć awarii akumulatora. Nie wiem jak w astrze, ale omegę otwierało się na dwa sposoby: podnosząc klamkę i dwa razy przekręcając kluczyk albo przekręcając kluczyk mocno w lewo. O ile pamiętam, klamkę podnosiło się też w bmw. Włażenie do środka przez bagażnik nic nie da, bo przecież zaryglowanych drzwi nie daje się otworzyć od wewnątrz. No chyba że otworzy maskę, wylezie i naładuje akumulator :) Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
mameja21 Re: Podwójne ryglowanie drzwi -problem 26.01.09, 09:31 watoslocos napisał: > Witam, kolega ma poważny problem i prosi o pomoc. > Padł aku , bo zapomniał wyłączyć oświetlenie wnętrza wczoraj wieczorem i > dzisiaj nie może się dostać do swojego auta. > Jak mu pomóc ? Odebrać prawo jazdy. Skoro jest tak nieudolny, że nie potrafi otworzyć drzwi kluczykiem, aż strach bierze co może wyczyniać na drodze. Link Zgłoś
marlon_kozaky Re: Podwójne ryglowanie drzwi -problem 26.01.09, 09:44 > Jak mu pomóc ? pier..lnij go z całej w ten głupi łeb Astre II wprawny cygan otwiera dlugim paznokciem w malym palcu PS fajnych masz kolegow prawdziwe tuzy intelektu Link Zgłoś
v-6 To wcale nie takie oczywiste. 26.01.09, 12:05 Jak nie wiesz, że trzeba przekręcać kluczyk przy podniesionej klamce (żeby odbezpieczyć ten dodatkowy rygiel), to możesz sobie tym kluczykiem kręcić do us...ej śmierci i nic się nie dzieje. Problem polega na tym, że ludzie kupują używane auta bez instrukcji lub z instrukcją w nieznanym im języku. No, niektórzy też nie czytają ;) Z czasów, gdy miałem opla, autentycznie znałem gościa, który wlazł przez bagażnik (i to do sedana), a jak zobaczył, że od środka też się nie otwiera (w końcu po to jest ten rygiel), to zerwał boczek z drzwi. Dalej nic nie wskórał, ale miał przytomną żonę, która zadzwoniła do mnie ... Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś
drab59 Re: To wcale nie takie oczywiste. 26.01.09, 12:07 V-6, podaj numer telefonu, tak na wszelki wypadek :-) Link Zgłoś
v-6 Re: To wcale nie takie oczywiste. 26.01.09, 12:22 :)) Nie reklamuję się, po prostu miałem opla. Ale wcześniej miałem bmw i o ile pamiętam, tam był ten sam patent. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś