Dodaj do ulubionych

Następca Phaetona?

IP: *.chello.pl 14.02.09, 12:56
Volkswagen Phaeton może nie sprzedawał się tak jak BMW7 czy S klasa ale na swój sposób odniósł sukces. To auto bardzo eleganckie, stonowane o czystej niemieckiej linii, rzadko spotykane na drogach więc przez to egzotyczne i nie oklepane. Technicznie tez bez zarzutu. Ogółem moim zdaniem świetne auto. Pamiętajmy, że 20 lat temu z Audi też się śmiano, że aspiruje do klasy wyższej a dzisiaj jest w czołówce tej klasy. Nigdy nie udało się to Fiatowi czy samochodom francuskim - każdy model powyżej klasy średniekj to porażka. Volkswagenowi prędzej czy później się uda a zarys koncepcyjny nowego Phaetona tylko mnie uspokaja ;-)
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: Następca Phaetona? 14.02.09, 14:35
      Dobrze prawisz, kapitanie. A Phaeton to świetne choć niestety niedocenione auto, może nastepcy się uda. Poza tym Phaeton ma zasługi w postaci wyeliminowania Jorga Haidera z puli genów ;-)
    • Gość: casperco Re: Następca Phaetona? IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 15:03
      Widok Phaetona srebrnego metalika z przednią szybą solaryczną i podniesionym szyberdachem - BEZCENNE. Naprawdę ! Też uważam, że to świetne auto.
    • Gość: maly Re: Następca Phaetona? IP: *.hsd1.co.comcast.net 14.02.09, 17:53
      To jest nowy "Passat" na rynek USA.
    • kkprofi21 Re: Następca Phaetona? 14.02.09, 19:15
      Troszkę przypomina Passata cc, który wygląda pięknie. I zgadzam się z wami że teraz Phaeton może śmiało konkurować z Audi czy BMW chociaż uważam że I phaeton jest jednak super; wygląd zarówno w środku jaki na zewnątrz - super. Jeżeli chodzi o silnik czy ogólną technikę - to jest VW :) Pewna i sprawdzona marka ;) Tylko kupować...
    • mazdownik1 Re: Następca Phaetona? 14.02.09, 22:35
      Bardzo ładny samochód. Tylko gdzie on ma klamki??? Jak tak można, bez klamek???!!! Jak ludzie będą do niego wchodzić???
    • Gość: bart Re: Następca Phaetona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 00:41
      Taaaaaa Piękna kopia wypasionego japońskiego sedana, przypomina hondę coupe (nowy accord wersja usa, stara honda prelude czy też ACURA).
      To dobrze, że Niemcy wreszcie przyznają wyższość Japończykom. Nowe Passaty czy Audi to samochody z sylwetką z lat 90tych więc skopiowanie nowej sylwetki hondy dobrze im zrobi...
    • Gość: Lurtz Re: Następca Phaetona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 09:39
      a wg mne to VW powinien wykupić prawa do jakiejś zapomnianej starej luksusowej niemieckiej marki i pod jej szyldem wypuszczać takie auta :) bo jednak VW to pozostanie VW... nawet jeśli zaczną robić auta lepsze od BMW Audi czy Mercedesa... a wskrzeszenie jakiejś marki wg mnie nie byłoby głupim pomysłem... patrz Maybach.... :)
    • Gość: Bejbe Re: Następca Phaetona? IP: *.chello.pl 15.02.09, 10:25
      A jednak na różnych portalach sa różne opisy do tego zdjęcia. Czytałem, że to wcale nie następca Phaetona tylko odrębny model pomiędzy Phaetona i Passata z przeznaczeniem na rynek USA. Auto wydaje mi sie bardzo koncepcyjne i pewno wcześnie go w realnej formie nie zobaczymy, a VW całkiem niedawno (jesienią 2008) przedstawił Phaetona po małym liftingu i zmianach wnętrza. Wydaje mi się, że ten koncept to bardziej sondowanie rynku dla nowego Passata B7 niż dla Phaetona. Ale fakt - bryła wyjątkowo atrakcyjna.
    • Gość: withoutnick Re: Następca Phaetona? IP: *.chello.pl 15.02.09, 11:40
      Ten Phaeton nie dorasta nawet do pięt Citroenowi C6! To jest dopiero piękny samochód, a nie jakieś niemieckie pudełko na kołach.
    • Gość: kazik Re: Następca Phaetona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 15:45
      Tak jak Bejbe pisze. Kilka tygodni temu były wzmianki o projekcie pozycjonowanym pomiędzy Passatem a Phaetonem. W swojej klasie Passat dobrze się ma, Phaeton w najwyższej nie ma takiego powodzenia. Taka konkurencja dla E klasy czy BMW 5. Jak będzie faktycznie wyglądać to pieśń przyszłości, ale ostatnie projekty VW wskazują, że można spodziewać się czegoś innego niż dotychczas.
    • Gość: asd Re: Następca Phaetona? IP: *.toya.net.pl 15.02.09, 16:58
      withoutnick jedyne w czym C6 przewyzsza VW to awaryjnosc i utrata wartosci...
      a co do tematu to VW od lat robi swietne samochody a ostatnio jeszcze piekne (Scirocco czy Passat CC).
      oby tak dalej...a VAG zostanie najwiekszym producentem samochodow na swiecie!
    • kkprofi21 Re: Następca Phaetona? 15.02.09, 20:54
      Patrząc przez pryzmat tego jak wygląda nowy Passat cc i sirocco to następca Phaetona będzie piękny - aczkolwiek słyszałem że będzie on między Passatem a phaetonem więc czy można nazwać go - Phaeton? Szkic zapowiada się imponująco... tak jak ostatnie wspomniane VW.
    • Gość: mam francuza Re: Następca Phaetona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 05:18
      co do pierwszego posta, tak 20 lat temu "się śmiano" z audi i były powody :) -v8
      ale po 2 generacji a8 juz naprawdę nie ma się z czego śmiać.

Phaeton to bardzo fajne auto, jedno z 4 "najlepszych na świecie" - że to tak określe,
      merc s, bmw 7, lexus ls i phaeton - no jeszcze gdzies tam audi.

C6 niestety już troszkę nizej, i renault też (niby ostatno pojawiło się nowe renault safrane - taki bardziej dposiony nissan maxima, ale czy model 92 nie miał więcej bajerów no + ta navi z1996roku ? ).

generalnie phaetona stawiam dokładnie w miejsu renault safrane (pierwszego)- okrutnie drogie, bardzo dopasione i bezmarkowe, wyglądające jak poprzeni model mniejszego auta.

czyli powtórka po 10 latach tego samoego:
      początki 90' byly takie: merc w140, safrane, lexus ls, gdzieś tam dalej: bmw i audi (citroen xm sie nie mieści tu)

początek 2000 taki: merc w220, bmw7 e65, phaeton, audi a8 d3, i gdzięs tam ekscentryczny renault vel satis i lexus ls - do czasu hybryd.

ciekawe jaki będzie początek lat 2010 :) phaeton odpanie i powrócą francuzy z kontrowersjami odeljonem czy jak to się nazywa :)

pozdrawiam.
    • Gość: Thinker Re: Następca Phaetona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 11:42
      Jakoś nic nie słyszałem o tym, by Audi A8 było znanym autem luksusowym. Najlepiej sprzedającą limuzyną zawsze była Ska Mercedesa i a za nią było BMW 7, którym swoją drogą jeździ pół Polskiego rządu. Co do Audi A8 i Phateona - przecież to auta z tej samej firmy, co tu porównywać? Silniki pewnie te same, tylko inne wykończenie.
    • Gość: DoThinkera Re: Następca Phaetona? IP: *.chello.pl 16.02.09, 14:26
      Wiesz jeżeli nie słyszałeś o tym że Audi A8 jest znanym autem luksusowym to ... może do laryngologa się wybierz? Zdaję sobie sprawę, że Phaeton jako auto luksusowe jest często niedoceniany, zwłaszcza przez osoby mało znające rynek motoryzacyjny ale kwestionowanie pozycji Audi A8 to już dziecinada ;-)

Wracając to tematu - watpię czy to koncept nowego Phaetona, wydaje mi się, że nowy Phaeton będzie conajmniej tych rozmiarów co obecny lub nawet większy. Musi taki być jeśli ma dalej próbować wejścia do ligi "S', "7", "A8"
    • Gość: chuck Re: Następca Phaetona? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 16.02.09, 16:41
      niedoceniane przez ludzi nie znających się na motoryzacji bu ha ha ha ha
    • Gość: Ciocia Lodzia Re: Następca Phaetona? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 22:14
      Ty.. CHUCK NORRIS - Idź oddaj swojego GMC na złom.. PHAETON TO SUPER LIMUZYNA.
    • Gość: krist.off Re: Następca Phaetona? IP: *.bb.sky.com 19.02.09, 18:41
      phaeton moze i technicznie jest bez zarzutu , ale klienci nie jezdza danymi technicznymi . marka , model , nawet wybor silnika ma jakies znaczenie .
      luksusowa wersja samochodu dla ludu ??!?
      dla zarobionego sklepikarza ??
    • Gość: nn Re: Następca Phaetona? IP: *.aster.pl 19.02.09, 21:57
      Po co w ogóle powstał Phaeton? Przecież koncern VW ma swoją luksusową markę - Audi.
    • Gość: gostek Re: Następca Phaetona? IP: *.cpu-zeto.com.pl 20.02.09, 09:16
      ho ho... widzę pomagierzy niemieckich gazetek pracują w pocie czoła. Chłoapki, przesadziliście jednak z tą ilością. Marketing taki powinien być mniej widoczny i nachalny - przynajmniej co drugi wpis:)
      powiadacie, ze ta limuzynka VW taka super była? za zapomnieli jak to psuje się nagminnie, jak pada elektronika itd? jak egzotyczne rozwiązania tam zastosowali? warsztaty rozkładają ręce... i błagam was, nie mówcie, że trzeba do autoryzowanego serwisu bo puszczę łezkę ze wruszenia....
    • Gość: zz Re: Następca Phaetona? IP: 87.205.149.* 20.02.09, 12:47
      "Pamiętajmy, że 20 lat temu z Audi też się śmiano, że aspiruje do klasy wyższej a dzisiaj jest w czołówce tej klasy." - jasne :) Zaraz mi puszczą zwieracze ze śmiechu. Audi to zwykły syf taki sam jak Ford czy Skoda. Tylko w Polsce, gdzie jest silnie zakorzenione poczucie wasalstwa wobec Szwabii jest dostrzegany jako klasa niby-wyższa.
    • Gość: Karlos Re: Następca Phaetona? IP: *.chello.pl 23.02.09, 09:02
      Czytając te posty zastanawiam się czym nietórzy z Was jeżdża na codzień? Większość pewnie nie ma prawa jazdy, ale Ci którzy mają to raczej nie Phaetonami i Audi A8 prawda? Zastanówcie się czy kiedykolwiek zarobicie w życiu 400-500 tysięcy zł żeby kupić takie auto a potem krytykujcie i podważajcie "luksusowość" tych samochodów ;-)
    • Gość: kornelos15 Re: Następca Phaetona? IP: 85.202.108.* 03.04.09, 17:38
      Jednym słowem ,,ŚWIETNY''

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka