Dodaj do ulubionych

Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie

05.03.09, 20:02
BOJKOTOWAC WSZYSTKIE FRANCUSKIE MARKI MOTORYZACYJNE ! ZDRAJCY. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6254061,UE_dzieli_pomoc_dla_motoryzacji.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Wielki Wiewiór Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 00:31
      Ładny. Nawet bardzo. Ale wygląd to jedno, a niezawodność i obsługa to drugie. Jeśli cewki będą przepalać się równie często jak w poprzedniku, a wymiana głupiej żarówki świateł mijania będzię wymagała rozebrania pół nadkola to ja jednak zostanę przy niemieckich lub japońskich markach.
    • Gość: ylisse Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 23:31
      ladniejszy nawet niz hatchbacki. Brawo za wersje silnikowe tylko czy konieczne jest wypusczanie 1,6 rozniacych sie 10km i 1,5dci 4km?
      2l i tylko 140km benzyna to dinozaur w erze doladowanych small sizow
    • Gość: a Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 20:02
      Jedno Renault megane miałem (od nowości) i wystarczy. Kilkanaście wizyt w warsztacie w roku. Nigdy więcej!
    • Gość: peter Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.chello.pl 08.03.09, 00:16
      Bardzo ładny. Ciekawe, czy przez 50 tys km też trzeba będzie wszystkie cewki wymieniać dwukrotnie (jak w moim classicu)
    • Gość: tomsson Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 01:33
      Irytuje mnie , jak komentujecie jakie to auta japonskie, niemieckie sa zajebiste. Przy Audi 2002 wymiana czujnika temp w chlodnicy wymaga rozebrania bloku silnika. Mam Megane II 2005 od ponad pol roku i nic poza przebita opona sie nie dzialo. tak samo mam znajomych ktorzy od lat jezdza meganka i nic sie zlego nie dzieje. Jak dbasz tak masz. Tak samo moze sie zepsuc auta japonskie , niemieckie itd.
      A wyrabianie opinii o wszystkich renówkach na bazie Renault 19 z 89r. to nie porozumienie.
    • ovlov Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie 08.03.09, 09:48
      Nie ma aut 100% niezawodnych. Nowe kombi megane wygląda całkiem spoko, ale ja też nie kupiłbym już renault. Jeżdżę meganką kombi z 2002 roku od nowości. Cewki po 3 latach do wymiany (wszystkie ! w odstępach max 2 miesięcy). Generalnie przez 3 lata żadnych problemów, auto jeździło idealnie. Potem się zaczęły problemy i w tej chwili wyjeżdżając w dłuższą trasę nie mam pewności czy dojadę. Tak było już po 5 latach eksploatacji co w moich oczach dyskwalifikuje auto. Być może renault robi samochody wyłącznie dla bogatych klientów, których stać na wymianę co 3 lata ;) Ciekaw jestem jak jest rozwiązany problem blokady drzwi od środka w nowej wersji bo w mojej, jeżeli padnie akumulator i trzeba go wyjąć do ładowania, nie ma szans aby zamknąć samochód! Kluczem daje radę tylko przednie drzwi. Tylne nie mają "dynksa" do blokowania mechanicznego, wyłącznie centralny zamek, więc bez prądu trzeba zostawić furkę otwartą. To jest dopiero pomysłowość.
    • Gość: papaj Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 23:57
      @ tomsson. Właśne się zawsze chwali. Wytarczy wejść na byle forum o renacie żeby poczytać jaka jest dobra. Skala trudności przy wymianie głupiej żarówki, którą jak wszędzie co pewien czas trzeba wymienieć, a naprawa rzadko psującego się elementu to jednak diametralnie 2 różne sprawy. A tak w ogóle to przedmówcy pisali o Megane II a nie 19. W 19 trudno o cewki.
    • kkprofi21 Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie 10.03.09, 22:02
      Przy nowym VW Golfie Variant wygląda słabo. Nowy VW nie dosyć że będzie sprzedawał się lepiej to będzie zdecydowanie lepiej wyglądał. Na dodatek Renault na koniec roku 2008 roku sprzedawał się lepiej - jeżeli chodzi o flotę. Golf ma lepszą gamę silników i tym też wyprzeda Renault...
    • Gość: Soho Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.mofnet.gov.pl 11.03.09, 13:23
      Jeżdżę od 3 lat Laguną kombi V6 3.0 z 2002 r i przez ten czas oprócz wymiany - amorków, łączników, 2 cewek (na 6), czujnika ciśnienia wspomagania, olejów, płynów chodzi bez zarzutu. Przebieg 198 tys. Elektronika też ok. Do tego super silnik, wysoki komfort jazdy i praktyczność. Jak dbasz tak masz. Stara prawda i się sprawdza. Do tego Twingo 1.2 16V z 01. z przebiegiem 145 tys. Paliwo leję i jeżdżę. Bez stukania, pukania, awarii. No ale nie ma jak niezawodne TDI z przebiegiem "100 tys." albo zawieszenie wielowahaczowe z aluminium itd. Nabywcy się za głowę łapią przy okazji kupna części i już im TDI przechodzi. Generalnie - tak masz jak dbasz. Czy francuskie, niemieckie, japońskie, włoskie...
    • Gość: pit Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.chello.pl 24.04.09, 20:53
      jak jesteście tacy fajni, podepnijcie przewód od tylnego spryskiwacza w Fabii na łączniku pod przednią szybą :-))) ! Wyskakuje przy lekkim zamarznięciu. Pompka daje jak cholera i odpina łącznik. Wystarczyłoby dać dwa centymetry więcej rurki.
      Myślę, że zakładają to na taśmie podczas procesu składania karoserii :-/
    • Gość: lordluk Re: Renault Megane Sport Tourer - oficjalnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.05.09, 10:29
      Jezdze megane II combi 1,5dci 2004r jak do tej pory nie mialem wiekszych problemow, praktycznie zadnej powaznej usterki, poza wymianami plynow, oleju i amorkow, moge powiedziec ze majac 160 tys km przebiegu auto jest bezawaryjne.... Byc moze ten segment aut zostanie w koncu dostosowany do potrzeb mniej zamorznych klientow ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka