Gość: bayon IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 16:20 Co o nim sadzicie i czy dalibyscie za niego 140 000. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ryszard Re: Renault AVANTIME IP: *.abo.wanadoo.fr 24.01.02, 16:36 nawet zaa darmo bym nie wzial tego trumniaka. To sie nadaje do zakladow pogrzebowych. W Lodzi powinni kupowac i poprzerabiac - zarobili troche na skorach. R. Link Zgłoś
Gość: Boryna Re: Renault AVANTIME IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.02, 16:42 Zrobilem jazde probna, ciekawe wrazenie. Wysoka pozycja siedzenia, motor z niezlym przyspieszeniem, wokolo pelno miejsca (za krotka reka aby siagnac do przedniej szyby). Trzeba to lubic. Poprzez wielkie drzwi bardzo latwe dojscie do tylnych foteli, optycznie maly bagaznik. Jest napewno auto dla indywidualisty. Ale czy napewno warte tyle pieniedzy? Ja bym nie zaplacil. Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Renault AVANTIME IP: *.baplc.com 24.01.02, 16:49 Ogladalem ten samochod w ostatni piatek. Pierwsze wrazenie - jakie na mnie zrobil - jest bardzo negatywne. To samochod dla PRAWDZIWYCH indywidualistow. 140 tys to moize bym dal, ale ze Vel Satisa w full opcji z silnikem diesla. Ten samochod o chyba mi sie podoba... Pozdrawiam Wojtek Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Renault AVANTIME IP: 10.10.10.* 24.01.02, 17:13 Ja jako fan Renault jezdziłem tym już latem ubiegłego roku. Niestety jestem rozczarowany. Strasznie się nagrzewa, ,ma słaba sztywność karoserii (może trzeszczeć) oraz wiele pozostawia ergonomia. Do plusów to pewne zachowanie podczas zakrętów niestety komfort jak dla Renault przeciętny, Hamulce na zimno 38,6 ale na ciepło ponad 42 metry. Oczywiście silnik V6 to dobra robota. 140 tys to za duzo nie wróżę mu kariery. Boli mnie to że muszę tak ocenić moją ulubioną markę Pozdrawiam Vel Satis TAK! Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Renault AVANTIME nie bujaj IP: *.abo.wanadoo.fr 25.01.02, 11:48 Drogi Kolego, zawsze uwazalem auto-moto za forum powazne. nie pisz wiec , ze jezdziles avantimem latem zeszlego roku. Pokazano ten model we Frankfurcie, potem , na replice tych targow w pazdzierniku w Lyonie. Wtedy tez wlazlem do srodka, posiedzialem i mialem okazje obejrzec. Wczesniej ten samochod byl wystawiony na polach elizejskich w Atelier Renault. Nikt, oprocz ekip firmy nim wczesniej nie jezdzil. Ostatnio, 2 tyg. temu widzialem ten wozek pod hotelem Forum w Wwie. Przyjechal jakis dealer Renowki (maly,stary, gruby) i zaparkowal na wprost wejscia do hotelu (miejsce dyrektora). To jedyny raz jak widzialem ten model na ulicy. A mieszkam we Francji juz 18 lat! Wiec koledzy piszcie to co wiecie na pewno a nie swoje fantazmy! pozdro. Ryszard Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Renault AVANTIME nie bujaj do Ryszarda IP: 10.10.10.* 03.02.02, 12:38 Latem 2001 Renault było sponsorem festiwalu gwiazd w Miedzyzdrojach. Tam tez odbyła sie prezentacja Avantime (przywiózł go helikopter na plażę w świetle ogni sztucznych) Pózniej tymi autami opiekowali sie dilerzy z regionu i tam na "wewnetrznych" terenach mogłem sobie nim pojeżdzić. Zresztą w samych miedzyzdrojach jezdziłem Clio 2.0 172 konie lagunami V6 Espacami i co renault tylko ma. Dalej mam ci się tłumaczyć? Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Renault AVANTIME nie bujaj DoRyszarda IP: 10.10.10.* 03.02.02, 12:42 Aha ja jestem quasi ekipa firmy renault (długoletnie interakcje z reanult) Po prostu jestem uprzywilejowany pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Darekk Re: Renault AVANTIME IP: 217.153.117.* 24.01.02, 17:09 Jak dla mnie to prawdziwa rewelacja. Podobnie jak Vel Satis czy Multipla. Nie nawidze samochodow bez charakteru. Gdybym dysponowal taka kasa, chyba trafila by do Renaulta. Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Renault AVANTIME IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 17:14 Zgadzam się, Avantime to samochód tylko dla indywidualistów, którzy będą musieli znieść krytykę otoczenia w stylu "Człowieku coś ty zrobił, za te pieniądze miałbyś fantastyczną BMW 5 albo Merola". Myślę, że Vel Satis jest ciekawszą propozycją i pomimo równie awangardowego designu znajdzie więcej amatorów (mimo wszystko jest to limuzyna). Interesująco zapowiadają się wersje ze znakomitym silnikiem V6 3.5 litra od Nissana (245 KM) i V6 3.0 Diesel Common Rail od Isuzu (180 KM). Pozdrawiam. Antek. Link Zgłoś
Gość: Orc Vel Satis IP: *.chem.uni.wroc.pl 24.01.02, 19:15 Tylko że Vel Satis ma zupełnie niedorobiony tył. Z przodu wygląda b. dobrze, takoż do tylnego słupka. Ale ostatnie pół metra do kitu. Trochę tak jak gdyby wziąć - powiedzmy - Laetitię Castę od czubka głowy głowy do kolan a resztę od stuletniej babci o wzroście 1.20 m. Link Zgłoś
Gość: bObO Re: Renault AVANTIME IP: *.chello.pl 24.01.02, 17:52 Zajebista furka. Trzeba naprawdę mieć jaja, żeby wypuścić taki duuuży samochód z jedną parą drzwi. Szczerze życzę "Renaultowi" sukcesu rynkowego, może inni producenci się otrząsną i przestaną wypuszczać straszące potworki i bezduszne vanny. P.S. Ale 140kpln wydałbym na Volvo S60 w jakiejś mocnej wersji albo Accorda Type-R. Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Renault AVANTIME IP: 213.25.197.* 24.01.02, 18:33 Gość portalu: bObO napisał(a): > Zajebista furka. Trzeba naprawdę mieć jaja, żeby wypuścić taki duuuży samochód > z jedną parą drzwi. A USA w latach 70 i 80 było mnóstwo Wieeeeeeelkich samochodów z 1 parą drzwi. Tyle tylko, że to były sedany i coupe.... Pomysł nie jest nowy. Ja zresztą uważam, że SEDAN to jest jedyna elgencka forma dla auta... Indywidualiści to jeżdżą jaguarami, maserati, bentleyami, nawet lanciami... Avantime jest dla neofilów, co to mają siedem wiatrów w dupie, a za rok można im będzie wmówić, że to co mają jest już niemodne i sprzedać kolejne dziwadło. Link Zgłoś
Gość: bObO Re: Renault AVANTIME IP: *.chello.pl 24.01.02, 19:18 Gość portalu: Mar napisał(a): > Gość portalu: bObO napisał(a): > > > Zajebista furka. Trzeba naprawdę mieć jaja, żeby wypuścić taki duuuży samo > chód > > z jedną parą drzwi. > > A USA w latach 70 i 80 było mnóstwo Wieeeeeeelkich samochodów z 1 parą drzwi. Tak, zawsze mi to imponowało. Nawet dzisiaj sprzedają Accorda czy Legenda coupe - piękne bryczki. > Tyle tylko, że to były sedany i coupe.... Pomysł nie jest nowy. No właśnie, to były sedany i coupe. W klasie vanów pomysł jest jak najbardziej nowy. > > Ja zresztą uważam, że SEDAN to jest jedyna elgencka forma dla auta... > Indywidualiści to jeżdżą jaguarami, maserati, bentleyami, nawet lanciami... > Avantime jest dla neofilów, co to mają siedem wiatrów w dupie, a za rok można i > m > będzie wmówić, że to co mają jest już niemodne i sprzedać kolejne dziwadło. Markami o których wspomniałeś jeżdżą nie indywidualiści a bogacze (chociaż jest to pewna forma indywidualizmu :-). Jeśli chodzi o mnie, to wybrałbym Avantime'a po prostu dlatego, że mi się podoba i jest inny od wszystkich, a nie dlatego, że w reklamie napisali "to samochód dla indywidualistów". Na pewno nie kupiłbym Lancii Thesis, chociaż też ma być samochodem dla indywidualistów. Link Zgłoś
Gość: Zdunio Re: Renault AVANTIME IP: *.balcab.unibas.ch 24.01.02, 19:34 Gość portalu: Mar napisał(a): > Gość portalu: bObO napisał(a): > > > Zajebista furka. Trzeba naprawdę mieć jaja, żeby wypuścić taki duuuży samo > chód > > z jedną parą drzwi. > > A USA w latach 70 i 80 było mnóstwo Wieeeeeeelkich samochodów z 1 parą drzwi. > Tyle tylko, że to były sedany i coupe.... Pomysł nie jest nowy. > > Ja zresztą uważam, że SEDAN to jest jedyna elgencka forma dla auta... > Indywidualiści to jeżdżą jaguarami, maserati, bentleyami, nawet lanciami... > Avantime jest dla neofilów, co to mają siedem wiatrów w dupie, a za rok można i > m > będzie wmówić, że to co mają jest już niemodne i sprzedać kolejne dziwadło. Witaj cyziu A moze Avantime jest dla teofilow z wiatrami po fasolce? Widze, ze jestes "indywydualista" ozorowym. Zamiast SEDANA polecam slowniki!!!! Link Zgłoś
Gość: Mar ? IP: 213.25.197.* 24.01.02, 19:44 Gość portalu: Zdunio napisał(a): > Witaj cyziu co to jest cyziu? > A moze Avantime jest dla teofilow z wiatrami po fasolce? Widze, ze > jestes "indywydualista" ozorowym. > Zamiast SEDANA polecam slowniki!!!! > dlaczego mam zajrzeć do słownika? Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: ? IP: *.pg.com 24.01.02, 21:24 Gość portalu: Mar napisał(a): > dlaczego mam zajrzeć do słownika? Khem, khem, sorki, że się wtrącam... Zduniowi chyba chodziło o to, że sedan z natury swojej jest czterodrzwiowy. Dwudrzwiowy to coupe. Zapewne. Według mnie - bez przesady. Nie łapmy się za słówka. ;-)) Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: Mar sorry, że wyciągam stary wątek, ale IP: 213.25.197.* 02.02.02, 20:57 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Gość portalu: Mar napisał(a): > > > dlaczego mam zajrzeć do słownika? > > Khem, khem, sorki, że się wtrącam... Zduniowi chyba chodziło o to, że sedan z > natury swojej jest czterodrzwiowy. Dwudrzwiowy to coupe. > > Zapewne. > > Według mnie - bez przesady. Nie łapmy się za słówka. ;-)) > > Pozdrawiam, > Niknejm > ...nie mogłem się powstrzymać. Skoro 2-drzwowe to mają być coupe, to w taki razie jak nazwać trabanta albo syrenę - też coupe? Link Zgłoś
Gość: bObO Re: sorry, że wyciągam stary wątek, ale IP: *.chello.pl 02.02.02, 21:26 Gość portalu: Mar napisał(a): > ...nie mogłem się powstrzymać. Skoro 2-drzwowe to mają być coupe, to w taki raz > ie > jak nazwać trabanta albo syrenę - też coupe? Racja Mar, to raczej kształt nadwozia determinuje jego typ, a nie liczba drzwi. A skoro już jesteśmy przy "kupetkach", to nowa Civic coupe jest bjutiful. Widziałem tylko na zdjęciach (bo w naszym "kapeluszolubnym" kraiku pewnie w ogóle ta wersja nie wejdzie do sprzedaży), ale zdjęć naoglądałem się tyle, że bez wątpliwości mogę przyznać, że jest to jedyna nieskopana wersja nowego Civica. Niższa od sedana, bardziej płasko poprowadzona szyba przednia i tylna, b. ładne lampy tylne, silniki ok. 120KM - wystarczająco, jest o czym marzyć. W RFN ceny zaczynają się podobno od 35kDEM. Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: Renault AVANTIME IP: *.zigzag.pl 24.01.02, 23:24 Jak w końcu lat 70tych wchodził Espace (pierwszy europejski van)to też wszyscy pukali się w czoło, podobnie było z Twingo, a pozniej ze Scenikiem. Nie twierdze,że Avantime stworzy nową klasę(jak ją nazwać?)ani,ze odniesie sukces ale moim zdaniem, mimo wszystko to auto się sprzeda i zwróci wydaną na projekt kasę, a Renault utrzyma wizerunek producenta "aut nieco innych".Ja bym tego nie kupił ale inni czemu nie? Link Zgłoś