Dodaj do ulubionych

XADO - CZY KTOŚ TO PRÓBOWAŁ?

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 17:56
Cześć,
Czy ktoś z Was może używał xado (www.xado.com.pl) - to nie kryptoreklama:)).
Bo znajomy polecił mi ten specyfik i twierdzi, że w jego samochododzie
obnizył się apetyt na paliwko, auto jest bardziej dynamiczne itd.
Moze ktoś mial jakąś styczność z w/w produktem? (chodzi mi o silnik
benzynowy, najlepiej V 6)

Obserwuj wątek
    • joasia1 Re: XADO - CZY KTOŚ TO PRÓBOWAŁ? 24.11.03, 20:21
      autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=&Board=motokacik&Number=270697633&page=&view=&sb=5&o=&vc=1
      • Gość: Marcin_ Re: XADO - CZY KTOŚ TO PRÓBOWAŁ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 22:11
        A może ktoś z Was sam próbował xado w swoim autku i chce coś o działaniu
        tego "cuda" powiedzieć ...?
        • likus Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! 25.11.03, 09:17
          Samochód: Renault Kangoo 1,4 PAMPA
          Paliwo: Benzyna + LPG

Stan silnika:
          - nie bierze oleju
          - pracuje równomiernie
          - olej: Quaker State Synthetic De Lux 5W-40

Sposób obróbki:
          - 94 226 km przebiegu: wymiana oleju, pomiar sprężania, dodanie jednej
          tubki
          - 2 godziny pracy silnika na postoju: dodanie drugiej tubki
          - 3 godziny pracy silnika na postoju: dodanie trzeciej tubki
          - 3 godziny pracy silnika na postoju
          - 1200 km przebiegu z niską prędkością podróżną (do 70 km/h) i niską
          prędkością obrotową silnika (do 2 800 obr/min)
          - następne kilometry przebiegi już w normalnych warunkach ( prędkość do
          160 km/h i odpowiednio wysokie obroty)
          - 100 702 km: wymiana oleju, pomiar sprężania

Wyniki pomiaru sprężania:
          stopień sprężania na poszczególnych cylindrach
          przebieg 1 2 3 4
          94 226 km 13,5 10,5 11,5 10
          1000 702 km 13 12,5 12 11,5

Efekty nie mierzalne:
          - znaczna poprawa osiągów: do tej pory nie było możliwości podróży z
          prędkością większą niż 150 km/h (maksymalna prędkość wg katalogu dla tego
          modelu Kangoo to 148 km/h),
          - obniżenie poziomu hałasu silnika, silnik pracuje bez wyraźnego
          metalicznego klangu tak jakby został wygłuszony (efekt ten jest słyszalny
          również dla osób niewtajemniczonych),
          - wyczuwalna nieznacznie poprawa przyśpieszenia (aczkolwiek może to być
          subiektywne spostrzeżenie, jak również kwestia jakości LPG),
          - silnik zapala na tzw. pierwszą iskrę, kiedyś zdarzało się trzeba było
          pokręcić 2 razy (jednak to również może być spowodowane jakością paliwa),
          - niestety nie zauważyłem spadku w zużyciu paliwa zarówno benzyny jak i
          LPG.
          Wnioski:
          Należę do osób sceptycznie stosujących wszelkiej maści dodatki do
          paliw czy olejów, a efekty uzyskiwane dzięki nim uważam za subiektywne
          chwilowe zauroczenie danym preparatem czy wręcz autosugestie. Efekty z
          zastosowania XADO są jednak mierzalne i to pozwala mi twierdzić, że preparat
          ten działa, a jego efekty utrzymują się przynajmniej w wymienionym powyżej
          okresie. Inną kwestią pozostaje to co stanie się z silnikiem podczas
          generalnego remontu, czy wał korbowy i cylindry będą nadawały się od
          przeszlifowania czy tak jak w przypadku legendarnego już dziś preparatu SLICK
          50 tylko na śmietnik
          • Gość: Odion Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Marcin IP: *.telia.com 25.11.03, 09:43
            Podobny efekt uzyskasz po dolaniu do oleju ok.10% STP Oil Additiv ,
            bez ryzyka uszkodzenia silnika.
            Na "skrzydlach" bolidow z raylly Monte Carolo zobaczysz reklamy tego specyfiku .
            ________________________________________________________________________________
            • Gość: Marcin_ Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Mar IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 10:37
              Ale czy xado nie uszkodzi mi turbospreżarki ( silnik millera), czy coś się nie
              zapcha...?
              • Gość: Odin Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Mar IP: *.telia.com 25.11.03, 10:40
                Marcinie,z tyloma niewiadomymi ja bym sobie darowal eksperymenty z tym Xado ,
                podmuchaj na zimne Ty rowniez ,sprobuj STP . Pzdr.
                • Gość: Marcin_ Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Mar IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 10:48
                  Ale Stp chyba działa podobnie, czy jakos inaczej?
                  Masz może jakies doswiadczenia z tym preparatem?
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Odin Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Mar IP: *.telia.com 25.11.03, 15:57
                    Dolewam STP do oleju juz od lat `70-ch ,dzialanie:poprawia viskositet
                    oleju,dluzej lezy na gladziach-tloki nigdy suchych sowow nie robia,podnosi
                    cisnienie oleju-lepsza praca pompy olejowej.
                    Kiedys dolewalem STP do olejow mineralnych,teraz do syntetycznych,-sa "ciensze"
                    -szybciej splywaja do miski,za wyjatkiem Castrol MagnaTec,nie leza na gladziach
                    zbyt dlugo.
                    STP sluzy tez oszustom do oszukiwania klienta,gdy motor jest porzadnie zdarty-
                    dolewaja ok.50% STP do oleju by motor "szedl" jak nowy,-trzeba sprawdzac w
                    takich przypadkach gestosc oleju,jezeli zbyt gest-wymien na olej rekomendowany i
                    sprawdz czy motor tez mruczy jak nowy,jezeli sprzedajacy na to sie nie zgodzi-
                    nie kupujcie auta,-to przekret. Pzdr.
                    ________________________________________________________________________________
                    • Gość: Marcin_ Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Mar IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 14:27
                      A STP zawiera teflon?

Moze jednak ktoś stosował Xado z pozytywnym skutkiem..?
                      • Gość: Odin Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Mar IP: *.telia.com 26.11.03, 21:15
                        Nie,STP Oil Addition nie zawiera teflonu,-na szczescie,sklad chemiczny jest
                        tajny,kilka skladnikow jednak podaja,jezeli jestes zainteresowany -napisz,pujde
                        do garage i sprawdze. Pzdr.
              • Gość: Greg Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Mar IP: *.acn.pl 26.11.03, 14:44
                Z ciekawosci - jaki to samochod z silnikiem Millera co ma turbo? Znam ten
                silnik tylko z Mazdy (2.3 litra) ale on ma mechaniczny kompresor Lysholma.

pzdr
                • Gość: Marcin_ Re: Ja próbowałem !! Przeczytaj sobie !! > Mar IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 14:50
                  Tak, to ta mazda. Masz rację, rzeczywiście nie jest to typowe turbo, bo sam
                  silnik millera jest nietypowy. No ale efekt jest porównywalny z klasycznym
                  turbodoładowaniem, w końcu 210 km z 2.3 litrowego silnika to niezły wynik.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Odin Alternatywa do Xedo i innych "cudownych chemikali" IP: *.telia.com 27.11.03, 08:55
                    Informacje na temat wszystkich produktow na stronie; www.stp.com/products.html

Info na temat oil addition , STP Oil Treatment ; www.stp.com/oil_oil.html

Nie dajcie sie "nabijac w flache" oszustom twierdzacym ,ze nowy cudowny srodek
                    na wszelkie niedomagania silnikow posiadaja .

STP oil additiw mozna uzywac rowniez do nowych silnikow-przedluza ich zywotnosc,
                    zmniejsza ich awaryjnosc,obniza zuzycie paliwa i wiele innych korzysci. Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka