Dodaj do ulubionych

Toyota Verso - galeria

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:53
Na pierwszy rzut oka podobieństwa do poprzedniej Corolli Verso są zbyt duże - niezorientowani będą mieli problem z odróżnieniem. Pierwsza Corolla Verso miała dużo więcej stylu. We wnętrzu całkowicie nowy kokpit, ale jakiś taki bez sensu. W poprzedniczce bezsensownych rozwiązań też nie brakowało. Jeździłem tym 3 lata i od pierwszego do ostatniego dnia tzw. komputer pokładowy częściej mnie wkurzał, niż informował. No i ten beznadziejny diesel z turbodziurą wielką jak sklep, z kulturą pracy traktora i niezawodnością poniżej oczekiwań.
Obserwuj wątek
    • Gość: milo Re: Toyota Verso - galeria IP: 217.153.64.* 18.03.09, 21:51
      wszystko super, nawet ładn ta Verso ale centralne zegary to najgorszy wynalazek motoryzacji, za to WIELKI MINUS
    • Gość: bobo Re: Toyota Verso - galeria IP: *.cust.bredband2.com 19.03.09, 09:03
      Auto ok, ale deska rodzielcza FATALNA. Nie tylko to ze zegary sa umieszczone centralnie (co jest katastrofa) ale cala centralana konsola wyglada jak doklejona. Szkoda bo Vrson mialo szanse byc przyzwoitym autem
    • Gość: Bejbe Re: Toyota Verso - galeria IP: *.chello.pl 19.03.09, 10:57
      Nie podoba mi się wcale i co mi zrobicie? ;-D

To auto jak większość Toyot w ostatnich latach kompletnie nie ma charakteru, jest nijakie, byle jak zaprojektowane, niespójne stylistycznie i pasuje bardziej na rynek USA niz do Europy. Jest tyle ładniejszych aut w tej klasie, że wybór Toyki jest nieporozumieniem. Technicznie też kicha - stare silniki benzynowe to porażka, zwłaszcza 1,6 124 KM który nawet w lżejszym Aurisie jest mułowaty, 1,8 pamieta czasy Toyoty Celiki. Wolę juz Scenica lub Tourana, zwłaszcza, że bardziej podoba mi sie jego karoseria i ma fajne silniki benzynowe TSI. Renault tez wprowadza małe ale mocne benzynówki, a Toyotka w lesie ...
    • Gość: jacek Re: Toyota Verso - galeria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.09, 11:14
      Bejbe: przy całym braku entuzjazmu dla nowej Verso, Scenic ze swoją legendarną zawodnością jest wyborem dokonywanym przez..., no nie będę nikogo obrażał, ale nawet najinteligentniej pomyślany samochód na lawecie jest gorszy od nienajciekawszego muła, któremu na przeglądach trzeba to i owo zrobić, ale jednak zawsze odpala i jeździ, jeździ, jeździ, aż cię kompletnie jego nijaki charakter zanudzi.
    • Gość: ; Re: Toyota Verso - galeria IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.03.09, 15:53
      z wyglądu nie jest tak źle ale po co się tak inspirować starą reszta chyba nie zachwyca
    • kkprofi21 Re: Toyota Verso - galeria 19.03.09, 23:26
      W tej klasie można na Polskich drogach najczęściej dostrzec Tourana i Scenica, Verso aż tak się nie przyjęło. Osobiście dla swojej rodzinki wybrał bym VW, fajnie wygląda, przestronny, dobrze wykonany i technologicznie lepszy od konkurencji. Na dodatek ma opinie niezawodnego, teraz wchodzi nowa wersja do sprzedaży ciekawe jak będzie się spisywać...
    • Gość: 126p Re: Toyota Verso - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 09:13
      jacku.jezdze juz 5 lat scenikiem 2 i tylko w 1 roku miałem kłopoty z elektronika.poza tym serwis widzę raz w roku na okresowym przegladzie.mam 2.ol benzyne 136km i 6 stp.skrzynie biegow.silnik jak malinka.nie ulegaj wiec stereotypowym opinia.nailepiej przekonaj sie sam.silniki toyoty sa rzeczywiscie przestarzale ,tak jak w vw passatach.
    • Gość: Krzysiek Re: Toyota Verso - galeria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:27
      Katastrofalna deska rodzdzielcza. Bez sensu, jak we wszystkich przypadkach, gdy zegary sa - nie wiadomo po co - na środku kokpitu i jakoś skosem. A tak się składa, ze deskę rozdzielczą widać stale. Gdy się prowadzi nie widać przetłoczeń blach, koloru lakieru, ale deskę - i owszem. I co z tego, że miejsca więcej i parametry trakcji poprawione. Jak zachwyca, kiedy nie zachwyca. Trzeba bedzie Touranem jeździć.
    • Gość: judyta Re: Toyota Verso - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 18:13
      jezdze verso i jestem bardzo zadowolona cichy ladny funkcjonalny i to nieprawda ze mulowaty poprzednio mialam vw to byla porazka i dno
    • Gość: dakota Re: Toyota Verso - galeria IP: 82.177.168.* 30.04.09, 11:11
      Po takich komentarzach jak Bejbe ręce i nogi opadają.
      Najgorsze jest to, że najwięcej do powiedzenia mają ci co nigdy nie jeździli tym autem, albo zrobili rundę próbną dookoła salonu.
      Fakt, że to co widac na zdjęciach rewolucji nie czyni, ale ci co zdecydują się na toyotę z pewnością tego nie będą żałowali.
    • Gość: użytkownik Re: Toyota Verso - galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 01:02
      Mam ten samochód już parę dni i mogę powiedzieć, że ogólnie jest bardzo wporządku. Ma sporo różności w standardzie: wszystkie systemy esp, vsc, itd., 7 poduszek powietrznych, sporo schowków, bardzo dobrze rozwiązane składanie/rozkładanie siedzeń i aranżację wnętrza, obsługę telefonu z kierownicy przez bluetooth, chłodzony schowek i sporo innych rzeczy.
      Najbardziej kontrowersyjna jest tu stylistyka i albo ktoś ją polubi albo nie.
    • Gość: marek Re: Toyota Verso - galeria IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 20:51
      bardzo wygodny i cichy dopiero wczoraj go odebrałem i już jestem zachwycony.serdecznie polecam
      • Gość: toma Re: Toyota Verso - galeria IP: *.informel.pl 04.07.09, 21:28
        już miesiąc jeżdżę toyotą-2,0 diesel. Jest super -
        cicha ,zwinna,bardzo dobrze wyposażona no i co wazne ekonomiczna
        (średnie spalanie 6 na 100km).Polecam.Przymierzałem się do Tourana -
        gorsze wyposażenie,większe spalanie mniej przestronne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka