Dodaj do ulubionych

Uwaga oszust!

IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.03.09, 08:05
nienawidzę oszustów, moje pierwsze autko jakie kupiłem miało silnik go generalnego remontu (wiecie jak to jest, młody, napalony byłem, nie pomyślałem).

Aby uwidocznić bo w materiale tylko mignęło.

Oszust na allegro to: KIM AUTO CENTRUM z Bytoma.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Uwaga oszust! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 08:26
      o ale wcześnie dziś ;)
    • skreem Re: Uwaga oszust! 26.03.09, 08:37
      Fajnie, że tak wcześnie dziś wystartowaliście. Oby częściej odcinki były dostępne już po ósmej. :-)
    • Gość: stanczyk Re: Uwaga oszust! IP: *.107.datacomsa.pl 26.03.09, 08:39
      ..krotko dzisiaj....wole obejrzec dluzszy odcinek chocby o godz. 20 tej

są już testy porówmnawcze Mustanga Challengera ....i nowego Camaro ! (MOtorTrend , Edmund insideline)

...moze by cos na ten temat..
      na taki test porownawczy w USA czekalo sie ...ho.ho ..ho i jeszcze dluzej...wielkie święto amerykanskiej motoryzacji paradoksalnie w momencie kiedy okolicznosci sa najmniej sprzyjające..
      Fajnie że idą pod prąd ! :)
    • Gość: stanczyk Re: Uwaga oszust! IP: *.107.datacomsa.pl 26.03.09, 08:48
      ooo, tu jest dobry odcinek....tresciwy (wiecej konkretow, mniej chinskich czy arabskich wynalazkow z dwoma silnikami ), a i Redaktore jakis wyluzowany , mniej zmarzniety :)

moto.pl/MotoPL/10,90142,5306079,Mercedes_z_Polski__Tata_Nano_na_tasmie_a_Delta_traci.html

jeszcze wówczas nikt nie komentowal odcinkow motodziennika :)
    • Gość: Thinker Re: Uwaga oszust! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 08:56
      Panie Jacku, dlaczego nie poda Pan do wiadomości publicznej kim jest ten samochodowy oszust lub przynajmniej tyle informacji o nim, by można było się domyślić jak już się go spotka.. Trzeba ich piętnować jak się da. Polecam też stronę bezwypadkowe.net - tam jest masa takich kwiatków.
    • Gość: Bielas Re: Uwaga oszust! IP: *.chello.pl 26.03.09, 09:16
      Golfa GTI pobić osiągami i trakcją nie jest trudno. Zdecydowanym liderem w hot-hatchach jest focus RS
    • Gość: chary Re: Uwaga oszust! IP: *.elblag.vectranet.pl 26.03.09, 09:19
      moto.allegro.pl/item587701023_volvo_c30_kinetic_1_6d_model_2009_bezwypadkowy.html

a volvo dalej jest bezwypadkowe na sprzedaz:-) "satysfakcja gwarantowana"
    • Gość: ENERGETYK Re: Uwaga oszust! IP: *.zep.com.pl 26.03.09, 09:37
      Co do VOLVO to na fotkach fakt ładnie się prezentuje - a kto jest oszustem widac z materiału jak się człowiek poprzygląda ;)

Co do Meganki to zeby była ładna to bym polemizował - na pewno ładniejsza od poprzedniej ale - tylko wersja 3D bo reszta wygląda jak rozdeptany karaluch ;) Oczywiście gusta są różne a ja wyrażam tylko swoje zdanie. No i nie wiem jak z wnętrzem ale w poprzednikach było fatalnie plastikowo i siermiężnie...

Pozdrawiam i do zobaczenia jutro :D
    • Gość: Mały Re: Uwaga oszust! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 09:55
      Bezczelność !!! Dlaczego dla takich oszustów nie ma kary. Swoją drogą już nie wierzę w jakiekolwiek opisy i zapewnienia. Chrzestny mojej narzeczonej kupił Mercedesa C220 było po niego osobiście w Niemczech i był taki pewny swego. A w serwisie okazał się, że licznik i tak przekręcony całe szczęście tylko o 70 000 :D. A bardzo podobną sytuację do tej w materiale miał znajomy szukając Lexusa IS oczywiście przepiękny i z małym przebiegiem, wpłacił na niego zaliczkę. Po sprawdzeniu w serwisie z niewielkiego przebiegu zrobiło się 270 000 km. Oczywiście o zwrocie zaliczki nie było mowy nie chcąc się bawić w ciąganie po sądach koledze pomogli panowie bez karku :) i kasę udało się odzyskać.
    • Gość: KS Re: Uwaga oszust! IP: *.era.pl 26.03.09, 09:58
      Bezwypadek bo ludzie nie zginęli podczas wypadku :P
    • Gość: jk Re: Uwaga oszust! IP: 193.113.48.* 26.03.09, 10:36
      Ręce opadają...
    • Gość: greg Re: Uwaga oszust! IP: *.aster.pl 26.03.09, 10:47
      jeszcze nie widzialem samochodu bezwypadkowego w komisie, ostatnio ogladalem ich sporo i kazdy byl w beznadziejnym stanie a cena wygorowana
    • Gość: greg Re: Uwaga oszust! IP: *.aster.pl 26.03.09, 10:49
      a co do tego volvo to sprzedajacemu nic nie mozna zrobic bo samochod jest bezwypadkowy.... ale rowniez jest po kolizji. kiedys juz byl material w tv ze wypadek i kolizja to zupelnie inne rzeczy i prawie zawsze mozna napisac ze jest bezwypadkowy
    • Gość: ms Re: Uwaga oszust! IP: 194.110.240.* 26.03.09, 11:20
      wlasnie dlatego kupilem nowke, o klase nizej niz uzywka w podobnej cenie ale mam pewnosc, ze w razie wypadku przynajmniej poduszki zadzialaja
    • Gość: lapy_lamac_to_za_m Re: Uwaga oszust! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 12:07
      wiekszosc handlarzy to cwaniaki ktorzy tylko kombinuja jak oszukac swojego klienta.
      czy naprawde nic nie mozna zrobic z tymi oszustami na potege "korygujacymi wskazania licznika"???
    • Gość: ms Re: Uwaga oszust! IP: 194.110.240.* 26.03.09, 12:18
      slyszalem taka historie, nie wiem czy prawdziwa ale ku przestrodze:
      Kolega kolegi kolegi... oddał auto do komisu ale zapomnial zabrac czego ze schowka. Wraca po godzinie albo dwóch do komisu, oczywiscie pozwolili mu zajrzec do samochodu. Koles zerknal na licznik i sie niezle zdziwil, bo ze 170 tys zrobilo sie nagle 100 tys. :-)
      ja nie wiedze zadnym handlarzom
    • Gość: Aragorn Re: Uwaga oszust! IP: *.polkomtel.com.pl 26.03.09, 12:35
      Świetny odcinek (mimo, ze jak zawsze za krótki). A ta biała Meganka - palce lizac. Zastanawiający jest fakt, iż nowa Megane przegrywa wszystkie testy i porównania w prasie motoryzacyjnej ... a tutaj Pan Jacek tak zachwala. Od razu widac, ze karmia nas ( czasopisma oczywiście, nie Pan Jacek !!! ) sponsorowanymi artykułami. Kto nie smaruje ten nie jedzie ...
    • Gość: jaro88 Re: Uwaga oszust! IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 13:40
      jeb*** kraj oszustów i złodziei. Czy tu sie nigdy nic nie zmieni? =/ Ja bym proponował taki odcinek zrobić jak najczęściej sie da, co 2-3 dzień. I nagłaśniać takie sprawy też w radiu, mówić o tym kto sprzedaje (allegro) żeby jak najwięcej ludzi sie o tym dowiedziało. "Plotka" szybko się roznosi i moze warto nagłaśniać takich oszustów, to co prawda kropla w morzu potrzeb ale jednak. Zrobić jakąś audycje w radiu poświęconą temu, jakiś artykół na moto.pl. Ciekawy jestem kiedy zajmie się tym rząd i wprowadzi surowe kary dla ludzi sprzedających lewe samochody (bo nawet jak dostają auto z drugiej ręki moga sprawdzić numer VIN i podczas sprzedaży sprostować wszystko to o czym nie są świadomi- i powinni być do tego zobligowani). A i sprzedaz nowych aut by podskoczyła i na drogach byłoby bezpieczniej. Swoją drogą piszę z takim zbulwersowaniem, ponieważ właśnie jestem na etapie kupowania w miare młodego używanego auta. I dostaje febry jak oglądam takie reportaże jak ten. Wiem że jedyną możliwością sprawdzenia auta jest podjechanie do ASO i sprawdzenie numeru nadwozia(bo to jest to samo co numer VIN, prawda?). Życzę mocnych nerwów i zdrowia wszystkim chcącym kupić używane auto i braku sprzedaży wszystkim oszustom = ]
    • Gość: jaro88 Re: Uwaga oszust! IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 13:45
      z tych nerwów... *artykuł
    • Gość: Aragorn Re: Uwaga oszust! IP: *.polkomtel.com.pl 26.03.09, 14:09
      Do jaro88:
      "Wiem że jedyną możliwością sprawdzenia auta jest podjechanie do ASO i sprawdzenie numeru nadwozia"
      Niestety muszę Cie rozczarować. Czytałem, iż cześć osób pracujących w ASO jest opłacana przez handlarzy i wydawane są złe diagnozy. Generalnie (nie chce tutaj robić żadnej reklamy) polecam lekture stronki: www.bezwypadkowe.net ...
      ... tam opisanych jest bardzo wiele przekretów i oszustw ...
    • Gość: jaro88 Re: Uwaga oszust! IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 14:13
      spoko, dzięki, rzuce okiem =)
    • Gość: Wolek Re: Uwaga oszust! IP: *.warszawa.mm.pl 26.03.09, 14:18
      Na szczęście Allegro już zablokowało tę aukcję, ale pewnie zaraz pojawi się kolejna... zresztą to jednostkowy przypadek, a tego typu ofert szemranych jest na pewno mnóstwo :/
    • Gość: o jejku Re: Uwaga oszust! IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.03.09, 14:24
      w życiu bym nie pomyślał że to volvo jest po wypadku tak ładnie odpicowane że naprawdę wyglądało na nowe przynajmniej na fotkach
    • Gość: kk Re: Uwaga oszust! IP: *.media4.pl 26.03.09, 14:33
      Bardzo dobry odcinek!
      Takich oszustów powinno się dosłownie tępić.
      Prosimy o dłuższe odcinki.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka