Dodaj do ulubionych

likwidacja szkody

27.11.03, 16:02
Wczoraj mialam tego pecha, ze mlody czlowiek wpadl w poslizg i delikatnie
mowiac stuknal tyl samochodu. Poniewaz do tej pory nie bylam w podobnej
sytuacji, prosze o kompetentne przedstawienie co dalej w tej sytuacji.
Oczywiscie posiadam protokol policji z miejsca wypadku i wiem ze trzeba
jechac do likwidacji szkody( rozumiem ze likwidacje szkody przeprowadze u
mojego ubezpieczyciela a moze jestem w bledzie?).Bede wdzieczna za radt
forumowiczow, ktorzy zaliczyli wypadki.
Obserwuj wątek
    • klegi Re: likwidacja szkody 27.11.03, 16:35
      dobrze, ze masz protokol policji- w ubezpieczalniach zdecydowanie szybciej
      rozpatruja te sprawy ,w ktorych jest protokol.Sprawa idzie z OC sprawcy wiec
      musisz umowic sie na ogledziny- jezeli samochod jest jezdzacy szybciej bedzie
      gdy podjedziesz do firmy( w ktorej ubezpieczony byl sprawca). Zrobia zdjecia i
      reszta.. to wypadkowa procedur tej firmy i tego w jaki sposob chcesz to
      zalatwic- przez serwis, we wlasnym zakresie itd.. Wazne w jakiej firmie byl
      ubezpieczony sprawca, jezeli dostal mandat- oznacza to iz policja uznala jego
      wine... dobrz byloby znac wiecej szczegolow. pozdrawiam
      • amelia30 Re: likwidacja szkody 28.11.03, 08:43
        Niestety sprawca wypadku jest ubezpieczony w DAEWOO (!!!),które ma siedzibę W
        Warszawie. Z tego co się już zorientowałam nie mają stanowiska likwidacji szkód
        w moim mieście, więc mysle ze podjade do PZU (gdzie mam AC i OC) i przepytam
        ich na okoliczność zdzrzenia.Oczywiście sprawca otrzymał mandat i jego wina
        jest ewidentna co nie zmienia faktu, że pozostaje użerka z DAEWOO.
        • Gość: klegi Re: likwidacja szkody IP: 62.29.248.* 28.11.03, 09:02
          trzymam kciuki- a tak na marginesie daewoo to w tym momencie chyba jedyna firma
          ubezpieczeniowa na naszym rynku w 100% polska, nie wiem czy cie to jednak
          pocieszy:)
    • Gość: Kierowca Re: likwidacja szkody IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 12:10
      Jezeli moge sie wtracic to jedz do PZU niech ci wyplaca z Twojego AC a pozniej
      sciagna z jego OC dlaczego tak bo PZU lepiej placi a tamci beda stekac i
      meczyc sie z wyplata ....pozdrowienia
    • Gość: mat Re: likwidacja szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 13:43
      z jakiego jesteś miasta? Polecam www.wypadki.ig.pl - tam Ci pomogą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka