Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo

22.04.09, 09:34
Fajny ten EcoDrive. Jakbym miał Fiata, pewnie też bym się tym bawił. ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: haber75 Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 09:39
      Panie Jacku BMW X3 to dobre auto jeżdże nim-jest bardzo sprytne i jakość wykończenia ,materiały są bardzo wysokiej klasy,jest najlepsze w swojej klasie.Polecam reportarz MOTOSTORY Z BMW X3 na you tube.
    • dark13 Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo 22.04.09, 09:41
      Akurat wczoraj przegladalem najnowsza statystyke awaryjnosci ADAC gdzie Ford wypadl gorzej niz kiepsko .
      Toyota sobie w pelni zasluzyla na taki spadek - za te klamstwa i manipulacje oraz pewnosc siebie to zasluzona nagroda
    • dark13 Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo 22.04.09, 09:43
      W X3 sa siwetne materialy he,he .
      BMW pod tym wzgledem mocno obnizylo loty , gdzie mu pod wzgledem jakosci do Audi czy Lexusa
    • Gość: haber75 Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 10:07
      Jak nie urok to sraczka panie dark13.
    • Gość: chicken. Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 10:12
      Fajna taka zabawa z Fiatem, troche takie Simsy :P Ford nieźle zaskoczył przebijając niezawodność Hondy. A co do Toyoty: jeśli szybko nie zrobi czegoś ze swoim zamiłowaniem do nieustannej zmiany w cenniku to już raczej nie odzyska klientów i pierwszego miejsca w rankingu sprzedaży.
      pozdrawiam :)
    • Gość: Ttt Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: 193.111.166.* 22.04.09, 10:52
      Motodziennik jak zwykle ciekawy. Pan Jacek zawsze coś wyszuka, wyszpera i ciekawie o tym opowie. Dzień zaczynam od kawki i Motodziennika.No to czas na pracę.
      Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: owoc Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: 82.160.252.* 22.04.09, 11:00
      BMW X3 jest tak brzydkie ze az piekne:-)Tylko za pod zadnym pozorem nie wolno X3 zapuszczac sie w nawet delikatny teren,bo bedzie lipa.A ta ekologia w motoryzacji zaczyna byc juz denerwujaca!
    • Gość: Login Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 22.04.09, 15:29
      "Terenowe BMW" brzmi jak żart i to kiepski! BMW nie ma w ofercie żadnego auta terenowego.
    • Gość: haber75 Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 15:57
      Kuwa mać BMW nie ma terenowca HWDP
    • Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.107.datacomsa.pl 22.04.09, 16:26
      Eco-drive - świtny wynalazek ,
      wlasnie analiza poglebiona i mozliwosc doskonalenia (rozumiem pod katem ekologicznym) techniki jazdy to bardzo postepowy pomysl - pomaga tez lepeij zrozumiec zasade dzialania samochodu/pracy silnika .. takli trener jazdy....ciekawe czy uczy tez robienia "powerslidów" i szybkich startow spod swiateł...w fiacie 500 :)...no moze w wersji Abarth

ten system z Hondy jest zdaje sie ma charakter bardziej powierzchowny/ "rozrywkowy" jak Tamaguczi :) ,

Ford jako jedyny z koncernow amerykanskich nie prosi o pomoc rządu,
      ten najbardziej "europejski" koncern z Detroit szybciej niz GM zabral sie za porzadkowanie gamy modeli i poprawe jakosci

Toyota: dziwna sprawa - Toya sprzedaje mniej wozidelek w czasach kryzysu , ktore z def. winduja w gore preferują producentów Ecoboxow.
      VW zacznie deptac Toyi po pietach , poniewaz sprzedaje na stosunkowo chlonnych aktualnie rynkach..
      mnie auta obu scigajacych sie producentow nie "jarają " za to GM ma kilka ciekawych propozycji w swojej stajni - problem w tym ze sa "ekologicznie niekompatybilnie"
      cos mnie sie wydaje ze juz wkrotce TATA albo cos Chinskiego bedzie przewodzic na listach sprzedazy...wyjasnienie jest proste..jak rzady chin i indii dadza sie ludowni nieco wzbogacic to liczba ich mieszkanców zrobi sila rozpędu tę statystykę..

jaki model w historii moto przewodzi w ilosci sprzedanych egzemplazy ? Garbus?
      niedlugo to cóś zwane TATA NANO pewnie pobije ten rekord..rekord przez garbusa budowany przez kilka dekad bedzie pobity w ciagu ..hmm 2 lat?..jak sie ta polowa ludzkosci (Chiny + Indie = ok 2,5 mld ludzi) rzuci na te wozidelka jak na swieze buleczki to bedziemy mieli nowe rokordy sprzedazowe..ograniczeniem bedą tylko mozliwosci produkcyjne...a dzis sila robocza to nie problem w krajach 3 swiata :)

X3 - nothing special , rzeczywiscie ...Subaru Forester to chyba ten sam segment, a juz autko jest bardziej Cool
    • Gość: kemek Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 16:39
      ale za to x6 ladnie zrobili :)
    • Gość: Mason Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.sggw.waw.pl 22.04.09, 17:56
      Wooooow, 141 dieslowskich koni w dużym i ciężkim BMW! To będzie prawdziwe ultimate driving machine. Czekamy na BMW serii 1 z dieselkiem a'la Fiat 500, na pewno będzie postrachem szos ;)
    • Gość: kwh Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.mobile.playmobile.pl 22.04.09, 19:01
      Potencjalni kupujący też nie są idiotami. Jak Toyota próbowała sprzedać mniej za więcej to od razu wywąchali przekręt i się odwrócili. Jak chcę bajkę na dobranoc to wpisuję sobie Google "Toyota Optimal Drive" i mam bzdur pod dostatkiem:)
    • v8pawel Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo 22.04.09, 19:18
      Gość: kemek
      ale za to x6 ladnie zrobili :)

Myśle że o gustach sie nie dyskutuje :-) Co do BMW jest fajne ale wolałbym X5. Podoba mi sie pomysł Fiata czy Hondy taka mała rozrywka podczas jazdy. Bardzo fajny odcinek. Mam nadzieje że w styczniu przyszłego roku poprawi sie sytuacja co do sprzedaży nowych samochodów.
    • Gość: asa Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: 94.254.231.* 22.04.09, 19:30
      albo osiagi albo ekonomia - wszystkiego miec nie mozna,..
    • Gość: Stanley Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: *.warszawa.mm.pl 22.04.09, 21:50
      Ja bym tam się wstydził jeździć X3 z 141KM pod maską :P

@stanczyk: Tata może obecnie produkować ok 200-300 tys. Nano rocznie, więc zbyt szybko garbusa nie prześcignie... A nową fabrykę od ponad roku próbują budować i na razie nawet jednej przysłowiowej cegły nie mają ;)
    • Gość: Piotr Re: Motodziennik: Ekologicznie i gospodarczo IP: 213.156.123.* 22.04.09, 23:44
      Mam pytanie panie Jacku,od około tygodnia nie mogę oglądać Motodziennika w Fierfoxie-wcześniej odtwarzał się bez problemów,a teraz muszę oglądać go w Exlorerze czy coś wiadomo dlaczego?
      Z góry dziękuję za odpowiedź.
      Ps.Lubię Pana programy-dziękuję.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka