Dodaj do ulubionych

NEW BEETLE

IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.03, 21:44
Jestem fanem tego samochodzika. I coraz bardziej zastanawiam sie nad jego
zakupem. Ostatnio udalo mi sie przekonac pewnego goscia na ulicy zeby mi
pozwolil z nim sie przejechac i to zadecydowalo, ze w 90% chce miec to cudo.
Co myslicie o tymsamochodzie? Ja na technicznych sprawach sie nie znam...wiec
moze ktos mi podpowie czy warto.

bulbok
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: NEW BEETLE 03.12.03, 21:46
      Technika Golfa IV w kobieco-pedalskim opakowaniu.

Na ile opinii liczysz od obuwateli kraju, gdzie nigdy tego samochodu oficjalnie
      nie sprzedawano, a na specjalne zamówienie kosztował więcej niż Passat?
      • kris_kelvin Re: NEW BEETLE 03.12.03, 21:54
        Zaporowa cena, tak jak juz powiedziano to Golf IV tyle ze dynamika gorsza a
        spalanie wieksze. Nie przyjal sie specjalnie w Europie ale bardzo dobrze w USA.
        Jak ci sie podoba bierz auto kupuje sie oczami.
        • devote Re: NEW BEETLE 04.12.03, 00:44
          jak juz ktos powiedzial to Golf 4 w innym opakowaniu.jednemu sie podoba a
          innemu nie.o gustach sie nie rozmawia.mieszkam w US i tutaj dobrze sie
          sprzedaje i duzo ich widac.najbardziej byl popularny jak zaczeli go
          produkowacbo byla to nowosc.

silnik 2.0 jest za slaby do tego auta.w niektorych modelach zdarza sie ze
          silnik pali olej.natomiast auto wydaje sie byc bezpieczne poniewaz kierowca
          siedzi idealnie na srodku samochodu patrzac z boku.wiec daleko od przodu i
          widocznosc przy parkowaniu nieco gorsza niz w Golf.

skoro ci sie podoba to kupuj ale pamietaj ze bedzie sie cos psulo od czasu do
          czasu bo to vw
          • Gość: Pawelek NEW BEETLE turbo s IP: *.72.165.135.Dial1.Washington1.Level3.net 04.12.03, 01:52
            Bardzo mi sie swego czasu podobal i powaznie myslalem nad jego zakupem. Ma
            troche ladniejszy przod i tyl, duze kola i w kolorze srebrnym wyglada na
            krewnego 911. Cene w stanach bardzo atrakcyjna: takie audi TT dla ubogich.
            Cabrio jest zas najtanszym kabrioletem na tutejszym rynku. Ma ponoc fatalna
            jakosc wykonania, ale wyglada swietnie.
    • Gość: TO JA Re: NEW BEETLE IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 04.12.03, 05:14
      Popularny tutaj (Kalif.) wsrod dziewczyn. Kabriolet piekny zwlaszcza jak
      odkryty. Extra sa kolorki. Nie jechalem i nie wiem jak chodzi, podobno mialy
      problemy z elektryka. Ja je lubie bo dawno temu zjadlem zeby na garbusach. Moja
      rada- jak ci sie podoba to bierz. Pozdrowienia
      • Gość: bulbok ide dzis kupic... IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.03, 08:34
        rozmawialem wczoraj z facetem z salonu.
        mam dzis odebrac swojego "zuczka":)))

a co do golfa 4... dlugo porownymwalem i nie widze kompletnie zadnego
        podobienstwa.

pozdrowka

bulbok
        • devote Re: ide dzis kupic... 05.12.03, 00:45
          Gość portalu: bulbok napisał(a):

>>
          > a co do golfa 4... dlugo porownymwalem i nie widze kompletnie zadnego
          > podobienstwa.

bo nie chodzi o wyglad tylko o mechanike
          ta sama plyta,zawieszenie,silniki,skrzynie itd
          golf,bora,betle to jedna cholera
    • camel_3d Re: NEW BEETLE 04.12.03, 09:33
      New Beetle jest cool!
      Sam mam takiego (czarnego) od roku i ani razu mi sie nic nie popsulo :)))

camel
    • Gość: bulbok KUPILEM!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.03, 18:07
      i mowie wam....jazda na maxa:))))
      • greenblack Re: KUPILEM!!! 04.12.03, 18:28
        Z jakim silnikiem?
        • wowo5 Re: KUPILEM!!! 05.12.03, 03:48
          New Beetle to kiepski samochod. Malo miejsca w srodku i bardzo male tylne
          siedzenie - najwyzej nadaje sie dla dziecka. Pod wzgledem awaryjnosci jest
          kiepskie - Consumer Reports zawsze daje mu najnizsza ocene. Auto jest
          produkowane w Meksyku. W USA sprzedawal sie fenomenalnie na poczatku ale
          goraczka minela i teraz sprzedaje sie kiepsko. VW wprowadzil niedawno na rynek
          wersje cabrio i sprzedaz ponownie wzrosla ale nie jest to juz to co bylo na
          poczatku. Do tego VW z niewiedomego powodu oferuje archaiczny silnik 2 litrowy
          o mocy 115KM. New Beetle cabrio z tym silnikiem byl najwolniejszym autem
          testowanym przez Car and Driver (ponad 13s 0-60mph). Cale szczescie VW oferuje
          tez wersje z turbo.
          • Gość: camel to sie ciesz IP: *.medienzentrum.zub / 195.170.108.* 05.12.03, 10:03
            > New Beetle to kiepski samochod. Malo miejsca w srodku i bardzo male tylne
            > siedzenie - najwyzej nadaje sie dla dziecka.

Bzdura. W srodku ma kupe miejsca i z tylu moga spokojnie siedzies osoby
            dorosle. Sam mam Beetla i wiem co mowie. On po prostu wyglada na taki maly.
            Jedyny mankament to maly bagaznik, ale za to po zlozeniu siedzen, mozna tam
            tyle napakowac, ze hej. Poza tym jest dosyc wysoki i w przeciwienstwie do
            innych samochodow przy zderzeniu nie trzasnie sie glowe o szybe bo jest
            oddalona od kierownicy o jakies 70 cm. Poza tym jest dosy nisko zawieszony, co
            na Polskich drogach czasem bywa trudne.

Nie wiem jaki jest cabrio. A zreszta w Polsce i tak mozna jedziec max 130 :))
            wiec po co komu szybsze auto heheh... zartuje. Tu swoim bzykiem jade czasem 180-
            190 KMH.

camel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka