Gość: ian Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 10:51 Fajny test! Obstawiam jakieś 72km. ps. Skoro komuś muzyka przeszkadza i nie rozumie słów, to jest przykre. Pewnie ze szkoły też niewiele spamiętał. Link Zgłoś
Gość: speedster Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: 81.210.91.* 30.04.09, 11:01 fajny odcinek :) ... tylko ze powinien być jakiś konkurs: Kto obstawi średnie spalanie volviaka powinien wygrać przynajmniej przejażdżkę tą czarną ferarką na gaz ;P ;] Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:05 Ujecie na buta i spiocha :) Co do przebiegu to bez znajomosci pory dnia obstawiam jakies 82 km Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: 82.177.111.* 30.04.09, 11:06 Panie Jacku, żeby tak publicznie włączać się do ruchu bez włączenia lewego kierunku (4 minuta 48 sekund odcinka) to nieładnie, oj nieładnie... Musi Pan złożyć samokrytykę i zgłosić się na Policję celem nałożenia na Pana mandatu ;) pozdrawiam, Hans Link Zgłoś
Gość: Wolek Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.warszawa.mm.pl 30.04.09, 11:24 To ja stawiam 99 km :P PS Panie Jacku, z jednej strony mówi Pan, że gdyby zatankować do pełna to test trwałby 3 dni, a za chwilę, że od 3 dni się przygotowujecie i wypalacie paliwo, to nie można było zacząć tego testu te 3 dni wcześniej? :P Link Zgłoś
Gość: mały miszcz Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.09, 11:30 to jest jakaś eco hipokryzja! wypalanie benzyny na parkingu = 0 km / litr...bardziej eco proszę! jak już testujecie to wypalajcie tę ropę jeżdząc gdzieś może, a nie bezproduktywnie śpiąc! Link Zgłoś
Gość: bw Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.chello.pl 30.04.09, 11:40 Pomysł ciekawy, ale miałem przez rok s40, tez model po 'lifcie' ale z 2 litrowym dieslem. Tylko bez tych dziwnych ekologicznych dodatków.. Tam średnie spalanie miałem około 5,2l i to nie starając się. Gdybym chciał na pewno dało by się mniej. więc z 4,5l w tym modelu nie powinno być problemów. Co do docierania, jak ktoś wyżej napisał, to jest w tym trochę racji. W moim spalanie ustabilizowało się tak po 5kkm. Co prawda nie były to duże zmiany ale zawsze.. Link Zgłoś
Gość: danek Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:50 tylko ze twoj golf byl mniejszy i wazyl mniej niz dzisiejsze Polo wiec jak moze go porownywac do Volvo V50? O roznicy w osiagach juz nie wspominam Link Zgłoś
Gość: folek Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.schunter.etc.tu-bs.de 30.04.09, 12:12 super odcinek mi się podoba !! muzyczka może być :D fajne !! Link Zgłoś
Gość: hans2 Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 12:14 2 wykroczeniem byl postoj w zatoce taxi - czy prawko u p.redaktora nadal w portfelu ... ? Link Zgłoś
Gość: Yarpen_Abbil Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 12:17 Obstawiam 103 km :) . Link Zgłoś
Gość: stanczyk ernwopr@w Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.107.datacomsa.pl 30.04.09, 12:20 pomyslowa realizacja testu-->alez muzyczka towarzyszaca prowadzacemu - bardzo profesjinalnie jak przy testach z prawdziwego zdarzenia :)z tym ujeciem na buty to jakis "produkt plejsment"? ...ale mozna bylo na pocz. testu wprowadzenie jakies zrobic: jakie jest aktualnie najoszczedniejsze auto w klasie, przypomnieec ile w Top Gearze przejezdzali na jednym baku itd...byloby bogaciej..bo tak nie bardzo jest do czego porownac..a szukac po necie mnie sie nie chce :) dla samyuch felg warto dolozyc te 1000 kilkaset zlotych :) w Top Gearze jakby testowali to w zaleznosci czy przypadl by Clarksonowi do gustu czy nie, przejechaliby odpowiendnio 150 albo 50 km..:) test robiony rano jak sie wpakuje w korek na "jerozolimach" to nie wiecej niz 30 km przejedzie.... ale powazniej , ja obstawiam 89 KM przejachane na tym kanisterku...ta proponuje nagrode dla kogos kto zgadnie wynik.. jak juz wyjedzie z Wawy to ma prosta droge i spalanie srednie 3,8 L - dobrze pamietam? co do audycji radiowych..tez juz o to pytalem , ale zdaje sie nie archiwizuja tego (podejrzewam ze chodzi o reklamy zeby sluchac na bierzaco)..a p[rzecie nie azdy ma czas..a tak siadlby sobie raz w tyg i posluchal zbiorczo..zdaje sie ze w niedziele poznym wieczorem/nocą sa powtorki Link Zgłoś
Gość: west Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.chello.pl 30.04.09, 12:20 fajna reklama butów Link Zgłoś
Gość: lupo Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: 89.107.243.* 30.04.09, 12:37 Reklama otwiera sie swietnie, reszta nie chce. Pierdziele taki motodziennik, podobalo mi sie bo reklam nie bylo! Link Zgłoś
Gość: mizer Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.09, 13:03 Z tankowaniem pod korek Pan redaktor ma racje, co pistolet to inaczej nalewa, ale żeby 3 dni 1100 km jeździć?? No ok przy ekonomicznej jeździe to dwa. Ale kto tak jeździ?? Stawiam, że przejedzie 90 km, jeśli ma Pan lekką nogę. Mi się raz udało zejść do spalania producenta w moim Peugeocie, ale się musiałem bardzo starać. Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.cust.tele2.pl 30.04.09, 13:31 a mnie sie buty Pana Jacka nie podobaja, jakies takie klaunowate Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.cust.tele2.pl 30.04.09, 13:31 a mnie sie buty Pana Jacka nie podobaja, jakies takie klaunowate Link Zgłoś
prtzn Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 30.04.09, 13:40 oprócz samego odcinka dziś wyjątkowo świetny podkład muzyczny. a co do testu obstawiam 88km Link Zgłoś
Gość: georing Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.static.vip-net.pl 30.04.09, 13:47 Pomysł na test genialny, tylko teraz musimy czekać do poniedziałku - a to nie trochę za długo? :) Obstawiam, że raczej się nie uda cho będzie blisko: 96km. Choć udana próba byłaby miłym zaskoczeniem, tylko komu potrzebne jest takie auto, poza ekologicznie zaślepionym? Link Zgłoś
Gość: KS Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.era.pl 30.04.09, 13:50 Jedna wielka uwaga 2:17 - 2:25 => umiejscowienie mikrofonu!! Link Zgłoś
Gość: zbych Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.04.09, 15:35 Jaki by wynik nie byl to bedzie on subiektywny. Nie wiem jaki styl jazdy preferuje pan Jacek, a kazdy jezdzi zgola inaczej, wiecej powinno byc jeszcze dwoch innych kierowcow, ktorzy zmierzyli by sie z tym zadaniem. Link Zgłoś
balkanjacus Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 30.04.09, 15:58 obstawiam 74 km, nie wierzę, że da radę :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: se Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.09, 16:00 ŹLEEEEE Z TĄ MUZĄ I KIEDY NASTĘPNY SEK?? Link Zgłoś
Gość: MIS Re: Motodziennik: Eko-test cz.1 IP: 194.242.148.* 30.04.09, 16:13 fajny test . ciekawe kiedy czesc dalsza... ale: czy ja nie widzialem ostatnio tej koszulki gdzies ? ps. ciekawe ze w jezyku polskim miejsce gdzie kupuje sie paliwo i benzyne nazywa sie stacja"benzynowa" anie nie stacja benzynowo paliwowa lbo benzynowo dieslowa ps2. napewno dojedzie. i jeszcze mu zostanie do pobliskiego sklepu. widze t opo usmiechu p. redaktora. pozrd MIS Link Zgłoś