Dodaj do ulubionych

Gorsze Porsche

IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.09, 13:47
a czym sie różni replika od beszczelnej kopi. ja co prawda mam wyrobione zdanie o tym ale co w wypadku gdy ktoś produkuje "repliki" najnowszych Lamborghini bądz Ferrari. nie do końca chce mi się wierzyć że mają licencje na wykozystanie stylistyki więc tez powinniśmy mówić o plagiacie. jak by nie patrzeć stylistyka tez jest produktem nad którym siedzą sztaby fachowców.
Obserwuj wątek
    • Gość: vrrr Re: Gorsze Porsche IP: *.icpnet.pl 13.05.09, 15:46
      Może chodzi o to, że tzw. repliki sprzedają się w śladowych ilościach. Zdaje się, że często są to zestawy do samodzielnego montażu. Poza tym replikami są samochody sportowe, zazwyczaj bardzo niepraktyczne. Chińczycy za to robią kopie samochodów użytkowych na wielką skalę. Nie chodzi im o to, żeby jakiś pasjonat mógł sobie dłubać, przy jakiejś replice, ale o to żeby cudzym kosztem natłuc jak najwięcej kasy.
    • Gość: karol Re: Gorsze Porsche IP: 82.160.17.* 13.05.09, 17:14
      hybrydowe porsche? moze niedługo zaczna robic kompakty...
    • Gość: k4d Re: Gorsze Porsche IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.09, 01:50
      jasne do replik mam troszkę inne podejście. napewno mają inne podzespoły i w ogóle ale nawiązuję do samej stylistyki no ktoś to w końcu projektuje kiedzi miesiącami i "dłubie", więc jest to czyjaś ciężka praca i nie wyobrażam sobie że możemy tak o wziąć zmienić leciutko ksztaut i bez karnie robić to samo. głównie chodzi mi o najnowsze samochody. jeśli dzieje się to wszystko bez zezwoleń firm które są właścicielem projektu, to stawiamy się w tym samym szeregu. podobnie jest przecież z piractwem oprogramowania czy muzyki nie ważne na jaką skale sie to robi. jak dla mnie replika to faktycznie zbudowanie samochodu którego już nie produkuje sie seryjnie często właśnie na licencjach wtedy to ma sens dla pasjonatów kolekcjonerów motoryzacyjnych zabawek i poprostu by nie zapomnieć o fantastycnych egzemplażach. :)
    • Gość: jos Re: Gorsze Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:45
      Zobaczycie jak chiński Cayenne będzie się składał na crash testach.
    • Gość: do:jos Re: Gorsze Porsche IP: 217.8.188.* 14.05.09, 09:22
      dokladnie, bedzie sie skladal
    • Gość: Objektywny Re: Gorsze Porsche IP: *.pool.einsundeins.de 14.05.09, 10:03
      Jedno trzeba niemcom zostawic jak oni przedstawia auto to miedzy czolgiem a autem nie ma zadnej roznicy
    • Gość: fabio (wąsacz w ka Re: Gorsze Porsche IP: *.chello.pl 14.05.09, 10:50
      normalnie kurde zaczynam odkładać na hybryde porszaka... a co tam niech widzą, że mnie stać!
    • Gość: replikant Re: Gorsze Porsche IP: *.miasto.gdynia.pl 14.05.09, 12:20
      REPLIKA od bezczelnej kopii roznoi sie wieloma rzeczami. Przede wszystkim nie moze miec wymiarow oryginalu,ani zaden z elementow karoserii nie moze byc blizniaczy oryginalowi.
      Dlatego najczesciej repliki sa krotsze niz oryginal.
      I oczywiscie calkiem inne mechanicznie.
    • Gość: USA Re: Gorsze Porsche IP: *.chello.pl 14.05.09, 14:39
      Podróbka będzie zdecydowanie szybsza, bo znając Chińczyków wyrzucą wszelkie elementy zwiększające bezpieczeństwo a podnoszące wagę pojazdu ;)
      ------
      Zmierz się z mistrzem: choody.mybrute.com
    • kkprofi21 Re: Gorsze Porsche 14.05.09, 22:42
      Jak bym miał kupować tańszego Cayenne to wybrał bym Touarega, bardzo fajne i dobre auto a tańsze od Porsche. A te chińskie podróbki... wystarczy zobaczyć test zderzeniowy Chińskich aut... to wyjaśni wszystko - bublom mówimy nie :-) Bez porównania z VW bądź Porsche.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka